Ieškantiems naujo „svetainės karaliaus“: viskas, ką reikėtų žinoti prieš įsigyjant naują televizorių

Prasidėjo nuolaidų metas, kuris daugeliui gali tapti paskata įsigyti naują „svetainės karalių“ – televizorių.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Ieškantiems naujo „svetainės karaliaus“: viskas, ką reikėtų žinoti prieš įsigyjant naują televizorių

Televizorių asortimentas parduotuvėse yra platus ir įvairus, jų kainos taip pat skiriasi. Kaip nepasiklysti pasiūlymų gausoje ir išsirinkti tinkamiausią? „LG Electronics“ ekspertai duoda penkis vertingus patarimus.

Tinkamas televizoriaus dydis

Kuo didesnis ekranas, tuo geresnė žiūrėjimo patirtis, ar ne? Taip yra ne visada. Daug kas priklauso nuo kambario dydžio, nes sėdėjimas per arti televizoriaus gali varginti akis, ypač jei žiūrite jį ilgai. Kita vertus, niekas nenori prisimerkti, kad įžiūrėtų vaizdą. Parduotuvėse galima įsigyti televizorių nuo 32 iki 97 colių. Norint išsirinkti tinkamiausią, rekomenduojama išmatuoti vietą, kurioje bus televizorius.

Svarbu, kad jis ne tik tilptų pasirinktoje vietoje, bet ir estetiškai atrodytų kambario interjere. Be to, geresnei televizoriaus žiūrėjimo patirčiai užtikrinti renkantis televizoriaus dydį rekomenduojama atstumą, kuriuo paprastai žiūrite televizorių, padauginti iš dviejų. Pavyzdžiui, jei norite įsigyti 65 colių televizorių, rekomenduojama, kad sofa, ant kurios sėdite, būtų bent už trijų metrų.

Rinkitės 4K ar didesnę raišką

Šiuo metu populiariausia ekrano raiška yra 4K, dar žinoma kaip 2160p arba UHD, UltraHD. Ji nurodo, kiek pikselių yra ekrano pločio ir aukščio santykyje, ir kuo daugiau pikselių, tuo geriau. Raiška nusako taškų arba pikselių skaičių, kurį turi vaizdas arba kurį galima parodyti ekrane. Šių taškų skaičius matuojamas milijonais, ir kuo didesnis pikselių (taškų) skaičius, tuo aiškesnis ir detalesnis bus vaizdas televizoriuje.

Ieškokite HDR suderinamo televizoriaus

HDR (aukštas dinaminis diapazonas) užtikrina tikroviškesnes spalvas ir geresnį kontrastą. Be to, rekomenduojama rinktis televizorių, kuris palaiko geriausius HDR formatus, tokius kaip „Dolby Vision“ technologiją. Taip turinio kūrėjams suteikiama daugiau galimybių kontroliuoti, kaip jų HDR programos bus rodomos televizorių ekranuose, ir pagerinti žiūrėjimo patirtį.

OLED geriau negu LED

OLED televizoriai atrodo ir rodo žymiai geriau ir turi pažangesnes funkcijas negu LED televizoriai. Televizoriai su šiais ekranais išsiskiria itin gyvomis spalvomis, ryškia juoda ir balta, o tai LED televizoriams yra iššūkis, o tiksliau sakant, problema.

OLED, arba organiniai šviesos diodai, yra ekrano plokštė, kuri pati skleidžia šviesą ir yra pripažinta geriausia technologija pasaulyje. Tai leidžia kurti labai plonus televizorių ekranus, kuriuose galima valdyti kiekvieno atskiro pikselio ryškumą.

Atkreipkite dėmesį į dizainą

Dizainas yra toks pat svarbus kriterijus renkantis televizorių, kaip ir jo raiška. Pavyzdžiui, „Gallery Design“ televizorius bus toks plonas, kad atrodys tarsi meno kūrinys, kuris priglus prie sienos ir pagyvins namų interjerą. Parduotuvėse taip pat galima įsigyti televizorių, pastatomi kambario viduryje, dailių iš visų pusių taip pat ir iš galo, kur galima dėti knygas ar vinilo plokšteles.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas