Savo namuose turite plokščiaekranį televizorių? Ekspertai pataria, kaip tinkamai jį prižiūrėti

LG

Pranešimas spaudai

2024-03-08, 13:00

0 komentarų

Kadangi naujausiuose televizoriuose įdiegtos pažangiausios technologijos, norint mėgautis išskirtine vaizdo kokybe, labai svarbu, kad ekranas būtų švarus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Savo namuose turite plokščiaekranį televizorių? Ekspertai pataria, kaip tinkamai jį prižiūrėti

Kartais dulkės ir dėmės gadina vaizdo kokybę, todėl būtina nuolat valyti ekraną. Kaip tai atlikti tinkamai ir nesugadinant televizoriaus, aiškina „LG Electronics“ ekspertas Kiril Miliajev.

Nuolatinė priežiūra, įskaitant valymą ir dulkių šluostymą, yra labai svarbi, norint užtikrinti optimalų televizoriaus veikimą daugelį metų. Susikaupusios dulkės gali turėti įtakos vaizdo kokybei ir bendram funkcionalumui, todėl labai svarbu išlaikyti nuolatinę valymo rutiną.

Tinkamų medžiagų parinkimas

Medžiagas televizoriui valyti reikia rinktis remiantis pateikta informacija. OLED arba skystųjų kristalų (LCD) LED televizorius rekomenduojama valyti su sausa, minkšta šluoste, pvz., pagaminta iš mikropluošto, ir nevalyti su šiurkščiomis medžiagomis, pvz., virtuvės kempinėle ar popieriniu rankšluoščiu, – taip išvengsite įbrėžimų ar atspaudų.

Sunkiai išvalomas dėmes veiksmingai nuvalysite su šiek tiek sudrėkinta šluoste arba ant šluostės užpurškę specialaus televizoriaus ekrano valiklio. Įsidėmėkite, kad valiklį reikia purkšti ant šluostės, o ne tiesiogiai ant ekrano.

Valymas

Būtina valyti kruopščiai. Išjunkite televizorių ir atjunkite maitinimo laidą, o prieš pradėdami valyti įsitikinkite, kad ekranas atvėso. Sukamaisiais judesiais švelniai nuvalykite dulkes sausa mikropluošto šluoste ir stipriai nespauskite, kad nepažeistumėte televizoriaus. Įsisenėjusias dėmes patariama kruopščiai nuvalyti drėgna šluoste arba specialiu valikliu, o paskui valyti priešinga kryptimi, kad neliktų dryžių.

Prieš televizorių prijungdami prie maitinimo tinklo ir jį įjungdami, leiskite ekranui išdžiūti, kad ant jo neliktų dryžių ir dėmelių, ir įjunkite tik tada, kai ekranas bus visiškai sausas.

Dažnai pasitaikančios klaidos

Kartais netinkamai valomas televizoriaus ekranas netyčia sugadinamas ir pakenkiama žiūrėjimo kokybei. Viena dažniausiai pasitaikančių klaidų yra šiurkščių medžiagų, pvz., virtuvės kempinėlių ar servetėlių, kurios dėl savo tekstūros gali palikti įbrėžimų ar nepašalinamų žymių, naudojimas. Kita dažna klaida yra valymo tirpalų purškimas tiesiai ant ekrano, o ne ant šluostės. Dėl to valiklis gali prasiskverbti iki jautrių televizoriaus sudedamųjų dalių ir pažeisti jo vidų.

Be to, jei prieš valydami televizoriaus neišjungsite ir neatjungsite nuo maitinimo tinklo, gali kilti grėsmė tiek jums, tiek elektroniniams komponentams. Naudojant stiprius valiklius, alkoholį ar amoniako pagrindu pagamintus tirpalus, kyla grėsmė pakenkti specialioms dangoms, skirtoms blizgesiui ir atspindžiams ekrane sumažinti.

Norint užtikrinti televizoriaus ilgaamžiškumą ir optimalų veikimą, labai svarbu vengti šių dažniausiai daromų klaidų, valyti kruopščiai ir nuolat naudoti medžiagas, kurios apsaugo specializuotų dangų vientisumą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas