„Epic Games“ keičia savo programėlių politiką: kultinis „Fortnite“ šalinamas iš „Galaxy Store“, šį žaidimą netrukus galės žaisti ir „iPhone“ telefonų turėtojai Europoje

Lukas Snarskis

2024-07-28, 16:35

0 komentarų

„Apple“ yra priversta laikytis Europos Sąjungoje galiojančio Skaitmeninių rinkų akto, kas nulėmė pokyčius „iOS“ operacinėje sistemoje, naudojamoje bendrovės išmaniuose telefonuose. Į tai sureagavo ir „Epic Games“ vadovai, kurie pranešė, jog jų parduotuvė atkeliaus į „iPhone“ įrenginius.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
„Epic Games“ keičia savo programėlių politiką: kultinis „Fortnite“ šalinamas iš „Galaxy Store“, šį žaidimą netrukus galės žaisti ir „iPhone“ telefonų turėtojai Europoje

„Epic“ atstovai dabar paskelbė, jog „Epic Games Store“ šiemet bus prieinama ne tik „iOS“ įrenginiuose, tačiau tuo pačiu ir „Android“. Tai bus ta pati programėlių parduotuvės versija, kuri veikia ir „Windows“ operacinėje sistemoje kaip alternatyva „Steam“ platformai.

Dabar „Epic Games“ paskelbė ir apie naują mobiliųjų programėlių parduotuvių strategiją. Vaizdo žaidimų leidėjas nutraukia partnerystę su mobiliųjų įrenginių parduotuvėmis, kurias vadina „nuomos rinkėjais“, ir vietoj to savo žaidimus „Android“ naudotojams visame pasaulyje ir „iOS“ naudotojams ES siūlo per būsimą „Epic Games Store“.

Tai reiškia, kad „Epic Games“ pašalina vieną populiariausių savo žaidimų „Fortnite“ iš „Samsung“ įrenginiuose veikiančios „Galaxy Store“. Negana to, žaidimų kūrėjai planuoja šį savo šedevrą perkelti į „AltStore“, skirtą „iOS“ naudotojams Europos Sąjungoje.

„Epic“ taip pat planuoja netrukus išplėsti savo veiklą dar dviejose trečiųjų šalių parduotuvėse. Kalbant apie sprendimą pašalinti „Fortnite“ iš „Samsung“ įrenginiuose esančios programėlių parduotuvės, toks sprendimas priimtas dėl naujos aplikacijų perkėlimo politikos.

Kartu su „One UI 6“ vartotojo sąsajos atnaujinimu, „Samsung“ įdiegė automatinio blokavimo funkciją, kad būtų išvengta kenkėjiškų programų ir USB perėmimo. „One UI 6.1.1“ išplėtė apribojimus, taikomus programėlių įkėlimui, o tai reiškia, kad bet kuriame „Samsung Galaxy“ telefone, kuriame veikia „One UI 6.1.1“, pagal nutylėjimą nebus galima įkelti programėlių.

Tai galima lengvai apeiti - nustatymų meniu reikia išjungti automatinio blokavimo funkciją. Įrenginiams su senesnėmis „OneUI 6“ versijomis „AutoBlocker“ apsauga nuo šalutinio įkėlimo kol kas neturi įtakos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas