Pasirodė pirmieji „PlayStation 5“ skirti „M.2 SSD“ diskai, tačiau čia ir baigiasi geros žinios

Rokas Gaidys

2021-07-30, 15:30 (atnaujinta 2021-11-12, 10:54)

0 komentarų
Pasirodė pirmieji „PlayStation 5“ skirti „M.2 SSD“ diskai, tačiau čia ir baigiasi geros žinios

Šią savaitę pasirodė naujausias „PS5“ programinės įrangos atnaujinimas, kurio viena iš pagrindinių priežasčių buvo ta, kad joje pagaliau būtų galima naudoti „M.2 SSD“ vidinius diskus. Dabar konsolė pasižymi tuo, kad joje nėra net 700 gigabaitų naudojamos atminties ir jos praplėtimas kaip ir buvo įmanomas, tačiau jis tikrai nebuvo patogus ir tokių pat greičių tikėtis tikrai nėra realu. Pirmieji tokį diską pristatė „Seagate“, tačiau jų kaina tikrai paplonins piniginę.

Buvo pristatyti „FireCuda 530“ linijos (bent jau keturi) standieji diskai, kurių dydžiai prasideda nuo 500 gigabaitų ir siekia net 4 terabaitus. Ši prekė atrodytų kaip ir neblogas sprendimas vidinės atminties praplėtimui, tačiau yra kitas, jau anksčiau paminėtas faktorius, kuris nepatiks konsolių savininkams. Tai yra tai, kad „Seagate FireCuda 530“ „SSD“ diskai tikrai nėra pigūs, o jų kaina prasideda nuo 149,99 ir gali pasiekti net visą tūkstantį dolerių. Tai reiškia, kad 2 ir 4 terabaitų atnaujinimai kainuos daugiau nei pati „PlayStation 5“ konsolė.

Kita vertus, viskas nėra taip blogai, nes bent jau šiuo metu tik vieninteliai „Seagate“ yra pristatę „PS5 Compatible“ „SSD“ diskų liniją ir tai reiškia, kad greičiausiu metu atsiras ir kitų gamintojų, labiau įperkama įranga. Pavyzdžiui, dar prieš kurį laiką jų pačių pristatyta panaši opcija „Xbox Series X/S“ konsolėms, tai yra 1 terabaito talpos plėtinys, kurio kaina prasideda nuo 219,99 JAV dolerių.

Šiuo metu „PlayStation 5“ neturi kitų oficialių opcijų vidinės atminties praplėtimui. Žinoma, kad yra galimybė susikelti žaidimus į išorinius diskus, tačiau norint juos įsijungti, reikia juos perkelti atgal į vidinę konsolės atmintį. Nenorintys taip vargti jau dabar gali įsigyti ir įsidėti pigiausią „Seagate“ siūlomą opciją arba turi tiesiog palaukti, kol atsiras daugiau „M.2 SSD“ diskų patrauklesnėmis kainomis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas