„Pokemon Go“ kūrėjai priėmė išskirtinį sprendimą: nebeleis Rusijoje ne tik atsisiųsti, bet ir visai žaisti savo žaidimų

Arnas Balčiūnas

2022-03-12, 07:05

0 komentarų
„Pokemon Go“ kūrėjai priėmė išskirtinį sprendimą: nebeleis Rusijoje ne tik atsisiųsti, bet ir visai žaisti savo žaidimų

Vladimiro Putino armijai ir toliau tęsiant kruviną invaziją į Ukrainą, į tai reaguoja vis daugiau ir daugiau įvairiausių kompanijų. Prie jų prisijungia ir daugeliui dėl „Pokemon Go“ žaidimo žinoma bendrovė „Niantic“, kuri ne tik sustabdė savo kurtų produktų atsisiuntimus Rusijoje ir Baltarusijoje, bet ir žengė dar didesnį žingsnį.

Pranešama, jog „Niantic“ ne tik sustabdė savo sukurtų žaidimų, tarp kurių patenka ir „Pokemon Go“, atsisiuntimus minėtose šalyse, bet ir visiškai sustabdys jų veikimą tiek Rusijoje, tiek Baltarusijoje.

„Mes esame kartu su pasauline bendruomene, tikėdamiesi taikos ir greitų sprendimų dėl smurto ir kančių Ukrainoje“, - dar ketvirtadienį rašė „Niantic“ atstovai. „Jau dabar Rusijoje ir Baltarusijoje „Niantic“ žaidimų atsisiųsti nebegalima, o netrukus jie bus ir visiškai sustabdyti“.

„Niantic“ prisijungė prie daugybės kitų technologijų kompanijų, tokių kaip „Sony“, „Nintendo“ ir „Microsoft“, kurios jau anksčiau sustabdė savo produktų prekybą Rusijoje. Priešingai nei daugelis kitų, „Pokemon Go“ kūrėjai ne tik sustabdė prekybą ar žaidimų atsisiuntimus, tačiau netrukus visiškai išjungs savo žaidimų serverius Rusijoje ir Baltarusijoje.

Verta paminėti ir tai, jog „Niantic“ dar kovo 3 dieną buvo paskelbta apie 75 tūkst. JAV dolerių paramą Ukrainai, kuri buvo surinkta iš bendrovės darbuotojų. Negana to, kompanija skyrė ir 200 tūkst. JAV dolerių paramą humanitarinę pagalbą Rusijos užpultoje šalyje teikiančioms organizacijoms, kurios didžiausią dėmesį skiria Ukrainos žmonėms ir pabėgėliams.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas