„Rockstar Games“ atnaujino legendinius GTA žaidimus, o kas laukia toliau?

Rokas Gaidys

2021-10-27, 11:55

0 komentarų
„Rockstar Games“ atnaujino legendinius GTA žaidimus, o kas laukia toliau?

Praėjusios savaitės pabaigoje „Rockstar Games“ fanai pagaliau buvo palepinti oficialiu „Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition“ pristatomuoju klipu. Daugiau nei penkiolikos metų senumo žaidimai sulauks ženkliai geresnės grafikos bei „GTA5“ lygio valdymo nustatymo, atnaujinto mini žemėlapio ir dar daugybės kitų naujovių, kurių kūrėjai dar nespėjo pristatyti.

Visa „remake“ ir „remastered“ gausa kartais atsisuka prieš pačius žaidimo leidėjus, tačiau kartais iškelia projektus į neregėtas aukštumas. Todėl pažvelkime, koks gali būti sekantis „Rockstar Games“ panašaus pobūdžio projektas, nes „Grand Theft Auto 6“ tikrai greitu metu nepasirodys.

Nors „Definitive Edition“ grafika net iš tolo neprilygs „GTA 5“ demonstruojamiems vaizdams, tačiau čia kūrėjai tikrai sužaidė nostalgijos korta, nes galimybė sugrįžti į „Vice City“ esantį „Vercetti“ dvarą ar „San Andreas“ „Groove Street“ skamba tikrai patraukliai. „Rockstar Games“ per savo istoriją išleido nemažai pasaulinių hitų („Manhunt“, „Bully“, „Max Payne“ ir t.t.), tačiau labiausiai iš viso sąrašo išsiskiria pirmoji „Red Dead Redemption“ dalis. Nors didžioji dalis originalo žemėlapio jau ir taip yra perkelta į „Red Dead Redemption 2“, tačiau dar kartą išgirsti vieno iš artimiausių Arthur Morgan bendražygių John Marston istoriją tikrai būtų neblogai.

Nors pirmąją „Red Dead Redemption“ dalį ir dabar galima rasti pas daugelį jau tik dulkes kaupiančiose „PlayStation 3“ ir „Xbox“ konsolėse, tačiau vieną iš geriausių 2010-ųjų žaidimų turėtų išbandyti ir asmeninių kompiuterių savininkai. Originalas tikrai nusipelno būti pritaikytas kažkam daugiau nei 2006-aisiais išleistos konsolės techniniam lygiui ir dabartiniai asmeniai ir tie patys žaidimų kompiuteriai tikrai galėtų tai padaryti. Be to „Red Dead Redemption“ „remake“ ar „remastered“ versija tikrai atrodytų ženkliai geriau nei „GTA: The Trilogy – Definitive Edition“ vien dėl to, kad ji buvo naujesnė.

Kita vertus, ar „Red Dead Redemption“ žaidėjai kada nors išvys atnaujintą jo versiją lieka nežinoma ir to tikrai nepalengvina faktas, kad „Rockstar Games“ šiuo metu pluša prie „GTA: The Trilogy – Definitive Edition“ ir didžiuoju „Grand Theft Auto 5“ atnaujinimu. Nesvarbu ar studija pasirinks žaidimą pritaikyti ir asmeniniams kompiuteriams ar ne, tačiau tai tikrai būtų sveikintinas žingsnis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas