„Xbox“ pristato programėlę išmaniesiems, kuri leis kontroliuoti Jūsų vaikų išlaidas žaidimuose

Rokas Gaidys

2021-07-15, 07:20

0 komentarų
„Xbox“ pristato programėlę išmaniesiems, kuri leis kontroliuoti Jūsų vaikų išlaidas žaidimuose

Tikriausiai daugelis esame girdėję, o galbūt ir yra tekę susidurti su situacijomis, kuriose vaikai išleidžia nemažą sumą įvairiems žaidimams. Kartais visai nekaltas pirkinys arba net vilkstinė jų gali smarkiai paploninti piniginę, tačiau rimto sprendimo kompiuteriniuose žaidimuose kaip su tuo kovoti nebuvo taip ir nebuvo pasiūlyta. Dabar „Microsoft“ pasiūlė naują sprendimą – išmaniąją programėlę, kuri leis kontroliuoti vaikų išlaidas „Xbox“ konsolės internetinėje parduotuvėje bei žaidimuose.

Ji leidžia nustatyti maksimalią sumą, kurią vaikas galės išleisti per savo „Microsoft“ paskyrą ir iš viso atimti galimybę pirkti joje su kreditine ar debetine kortele. Taip pat galima nustatyti, kad Jūsų išmaniajame būtų rodomas pranešimas, kuris rodys kada yra bandomas atlikti pirkimą ir galimybė patvirtinti arba atmesti jį. Taip pat yra suteikiama galimybė stebėti paskyros likutį ir pirkimų istoriją. Žinoma, kad jau seniau programėlėje buvo tokios funkcijos kaip ekrano naudojimo laikas, internetinių žaidimų prieiga ir turinio ribojimas atsižvelgiant į amžių, tačiau tai yra pirmas kartas, kuris yra susijęs su išlaidų kontrole.

„Xbox“ saugumo ir skaidrumo vadovė K. Kunes teigia, kad dalies šių priemonių jau kurį laiką prašė tėvai, tiksliau, galimybės stebėti vaikų išlaidas. Toliau ji teigia, kad programėlė gali ne tik pažaboti vaikų išlaidas, bet ji gali tapti ir puikia motyvacijos jiems priemone. Pavyzdžiui, galima pridėti pinigų į vaiko paskyrą už gerus rezultatus moksluose arba atliktus darbus namuose ir paprasčiausiai apsaugoti nuo nemalonių netikėtumų gavus sąskaitą.

Žinoma, kad visi kosmetiniai pagrąžinimai kainuoja realius pinigus ir jų kainos gali svyruoti nuo kelių centų iki dešimčių eurų, o sumokėti už juos su kreditine kortele tikrai nėra sunku. Ar „Microsoft“ atnaujinta programėlė padės kovoti su tuo ar ne, tai čia jau yra kitas klausimas. Kita problema yra ta, kad norint pridėti savo lietuvišką kortelę prie paskyros reikia nueiti kryžiaus kelius. Gali būti, kad panašių procedūrų imsis ir kiti žaidimų kūrėjai, nes labiausiai dėl pirkimų žaidimo viduje yra skalpuojama „Electronic Arts“ dėl vadinamųjų „dėžių“ ir panašu, kad prieš tai jau yra imamasi priemonių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas