„Logitech G335” ausinių apžvalga: spalvingas produktas žaidimų mėgėjams su kainą atitinkančiu garsu

Lukas Snarskis

2022-11-21, 07:15 (atnaujinta 2023-10-16, 17:24)

0 komentarų

Patogumas yra vienas svarbiausių dalykų tiems, kurie praleidžia daug laiko naudodamiesi kompiuteriais. Tai itin aktualu yra ne tik tiems, kurie daug laiko praleidžia dirbdami, bet ir tiems, kurie valandų valandas žaidžia žaidimus. Žaidimų rinka pastaruoju metu išgyvena didžiulį pakilimą, o dėl šios priežasties gamintojai pasiūlo vis daugiau tam skirtų produktų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Logitech G335” ausinių apžvalga: spalvingas produktas žaidimų mėgėjams su kainą atitinkančiu garsu

Ne išimtis yra ir „Logitech“, kuri specializuojasi kompiuteriams skirtų priedų kūrime – pelės, klaviatūros, o taip pat ir žaidimams skirtos ausinės. Visai neseniai mus pasiekė būtent ausinės – tai „Logitech G335“. 50 eurų kainuojančios laidinės ausinės su mikrofonu. Kaina tikrai nėra didelė, dizainas traukiantis akį, tačiau ar verta jas pirkti?

Po ilgų žaidimo sesijų, kurios tęsėsi gal kiek ilgiau nei norėjosi pačiam – kviečiu skaityti „Logitech G335“ ausinių apžvalgą, o joje – visi atsakymai į klausimus, kurie gali kilti prieš jas įsigyjant.

Dizainas

Pirmasis dalykas, kurį pastebės kiekvienas, įsigijęs naująsias „Logitech G335“ ausines, tai jų dizainas. Jos parduodamos juodos, baltos arba mėtinės spalvos ir visi modeliai turi kontrastingų spalvų pagalvėles, išskyrus juodos spalvos variantą, o taip pat ir tamprų dirželį, kuris yra po ausinių išgaubimo lanku. Nors mano testuojamas modelis ir juodas, kas greičiausiai yra nuobodžiausias pasirinkimas, tačiau dizainui – 10 balų.

Juoda versija yra su violetiniu ir mėlyna spalva nudažytu dirželiu, baltas modelis - su mėlyna ir oranžine, o mėtinis variantas - su pilka ir geltona. „Logitech“ siūlo ir atskirų opcijų, tačiau mes čia ne apie tai. Užsidėjus – „G335“ yra labai patogios, o dirželis užtikrina, kad jos laikytųsi itin solidžiai. Ausinių pagalvėlės yra stačiakampio formos ir taip pat yra pakankamai patogios – po ilgo naudojimosi neteko pajusti jokio diskomforto ausų zonoje, o tai – puikus rezultatas.

Būtų nuodėmė nepaminėti ir fakto, jog šis „Logitech“ produktas yra neįtikėtinai lengvas, o jo svoris siekia vos 240 gramų. Tai užtikrina ir tai, jog viršugalvis taip pat jaučiasi puikiai, nepaisant to kiek laiko naudojatės ausinėmis. „Logitech G335“ akivaizdžiai yra pagamintos iš plastiko, bet tai neturėtų būti kažkoks trūkumas. Tai suteikia lengvumą, o iš to išplaukia ir visi kiti šių ausinių privalumai, kurie leis pamiršti galima diskomfortą ir susifokusuoti ties žaidimais.

Tiesą pasakius, kažkokių panašių dizaino sprendimų norėčiau ir savo pamėgtose kito gamintojo ausinėse, kurias naudoju jau kelis metus. Tikriausiai, kiekvienas iš mūsų žino tą jausmą kai po kelių valandų naudojimosi pradeda spausti galvą, ausys pavargsta ir tiesiog prašosi laisvės. Tai jeigu dar neturėjote jokių ausinių ir nuspręsite nusipirkti šią „Logitech“ naujieną, pastarųjų niuansų, veikiausiai, ir nepajusite.

Kas dar? Kairėje pusėje rasime vienintelį ausinių valdymo įrankį – tai garso reguliavimo ratuką, o dešinėje – mikrofonas. „Logitech“ nusprendė, kad atskiro mygtuko jo garsumui reguliuoti nereikia, nors aš su tuo nesutikčiau. Pastarasis įjungiamas jį nuleidžiant, išjungiamas – pakeliant.

Garso kokybė

„Logitech G335“ ausinės prie jūsų kompiuterio jungiasi su 3,5 mm jungtimi. Nerasime čia „Bluetooth“ ar kitų technologinių sprendimų. Ir jeigu tikitės, kad radote alternatyvą brangiausioms ir geriausioms belaidėms ausinėms, tai ne. Išjunkite tuomet šį tekstą ir ieškokite kito varianto. Kitu atveju, važiuojam toliau. Taip, garso kokybė nėra tokia kaip ausinių, kurios naudoja belaidžius imtuvus ar skaitmeninį ryšį. Iš esmės visi dažniai yra kiek švelnesni.

Aukšti dažniai yra ne visai tikslūs, o tai lemia ir mažesnį garso detalumą, kas bus juntama tiek klausant muzikos, tiek ir žaidžiant žaidimus. Vidutiniai – stiprioji „Logitech G335“ pusė. Puikiai girdimi dialogai, garsas pakankamai šiltas ir čia kažkokių problemyčių tikrai nėra. Žemi dažniai – kaip ir gerai, tačiau trūksta šiek tiek stiprumo. Klausantis įnirtingų žaidimų scenų, vis pritrūksta to lemiamo smūgio. Panašiai kaip Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei pritrūkdavo paskutinės geros atkarpos. Lyg ir viskas gerai, bet vis kažko trūksta. Tai čia labai labai panašiai.

Tikriausiai akivaizdu, kad jeigu ieškote ausinių muzikai – tai čia ne visai tai ko jums reikia. Tačiau jeigu „G335“ ketinate pirkti tam, jog pagerinti savo žaidimų patirtį – čia jau visai kita kalba. Juk jos tam ir skirtos, ar ne? Žodžiu, žaidimuose vokalai girdimi puikiai, foninė muzika taip pat pamalonins ausį, tačiau ne viskas taip tobula. Jeigu žaidžiate šaudykles – tuomet kulkų garsas nebus pats geriausias, kur juntamas aukštų žemių trūkumas. Nepaisant to, sprogimus aplink – tikrai išgirsite.

Na, dar trumpai apie mikrofoną. Jis atlieka pakankamai gerą darbą ir neteko susidurti su jokiomis problemomis nei naudojantis „Discord“ nei kitomis programėlėmis. Beje, pastaroji platforma šioms „Logitech“ ausinėms yra suteikusi ir „Discord Certified“ statusą.

Veikimas

Ir čia norėčiau pratęsti savo monologą apie garsą. Su jo kokybe, jeigu žaidžiate žaidimus, viskas kaip ir pakankamai gerai. Tačiau „Logitech G335“ yra analoginis produktas, kas reiškia, jog jie virtualaus erdvinio garso ar bet kokios kitos programinės įrangos suderinamumai čia nepadės. Nors tai yra būdinga daugeliui žaidimų ausinių – čia to nerasime. Ir kai kuriais atvejais tai gali būti tam tikra problema.

Kai kuriuos žaidimuose gali būti sunku pasakyti ar jūsų oponentas yra kairėje ar dešinėje, tačiau tikrai ne visuose. Pavyzdžiui, žaidžiant „Cyberpunk 2077“ viskas kaip ir tvarkoje. Žinoma, galima gauti ir geresnius rezultatus, tačiau tai ką siūlo šis „Logitech“ produktas – pakaks daugeliui.

Išties, kalbėti daug apie šių ausinių veikimo galimybes kaip ir nėra ką. „Logitech G335“ nepalaiko triukšmo slopinimo ar kažkokių panašių gudrybė. Kaip jau minėjau, ausinės nėra suderinamos ir su jokia programine įranga, kuri gali pagelbėti kai kuriems žaidėjams. Tiesa, bene didžiausia funkcija – mikrofonas išjungimas vos tik jį pakėlus pilnai į viršų.

Verdiktas

Išvados šįsyk ganėtinai paprastos. „Logitech G335“ yra pakankamai pigus produktas, kuris pasiūlo išskirtinį ir stilingą dizainą, gerą garso kokybę. Taip, čia nerasime pažangesnių technologijų ar analogiškų sprendimų, tačiau ieškantiems nebrangaus produkto žaidimams – kodėl gi ne?

Vis dėlto, jeigu turite didesnį biudžetą ir tikitės sutaupyti, tai gal vertėtų paieškoti kitų variantų. Tiesa, kai kuriose internetinėse parduotuvėse šias ausines galima rasti ir vos už 40 eurų ar dar mažiau. Manau, kad tikrai verta įsigyti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Buvę darbuotojai ir toliau kritikuoja „Microsoft“: kompanija sulaukė aštrios kritikos dėl planuojamo pakeitimo, susijusio su reklamų rodymu

Lukas Snarskis

2024-04-20, 14:55

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Nors tai buvo geros naujienos daugeliui, tačiau bendrovė nuolat susiduria su įvairiausiomis nenumatytomis problemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Buvę darbuotojai ir toliau kritikuoja „Microsoft“: kompanija sulaukė aštrios kritikos dėl planuojamo pakeitimo, susijusio su reklamų rodymu

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Nors tai buvo geros naujienos daugeliui, tačiau bendrovė nuolat susiduria su įvairiausiomis nenumatytomis problemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Kadangi oficialiai palaikomi procesoriai yra gana modernūs, žmonės iš savo kompiuterių su „Windows 11“ paprastai tikėjosi didesnio našumo. Nors SSD diskas nėra privalomas, dauguma sistemų šiais laikais jį turi ir čia taip pat negalima kaltinti naudotojų lūkesčių, nes pati „Microsoft“ teigė, kad būtent tam ir buvo sukurta ši platformos versija.

Nepaisant viso to, naudotojai ir toliau skundžiasi, kad jų kompiuteriai su „Windows“ tiesiog nėra pakankamai spartūs net ir palyginti galingose sistemose. Todėl daugelis nusprendė pereiti prie „Linux“, kuri gauna didžiulį AES šifravimo našumo padidinimą, arba naudoti patobulintas „Windows 11“ versijas.

Buvęs „Microsoft“ inžinierius Andy Youngas yra vienas iš tų, kurie pastebėjo, kad „Windows 11“ yra lėta ir nusprendė pasiskųsti Redmondo milžinei. A.Youngas pastebi, kad jis turi 1 600 eurų kainuojantį kompiuterį su 128 GB operatyviosios (RAM) atminties, tačiau „Start“ meniu veikimas yra „komiškai prastas“.

Praėjus vos keletui dienų po A.Youngo kritikos į buvusio darbdavio stovyklą – pasisakė ir buvęs ‚Microsoft“ vartotojo patirties (UX) vadovas Jensenas Harrisas. Kaip ir A.Youngas, jis socialiniame tinkle „X“ sarkastišku tonu išreiškė nusivylimą ir nepritarimą naujajai skelbimų sistemai, kurią „Microsoft“ testuoja naujausioje operacinės sistemos versijoje.

J.Harriso tviterio žinutė buvo tiesioginis atsakas į „The Verge“ pranešimą apie šią naujieną, kurioje buvo pažymėta, kad „Microsoft“ eksperimentuoja su reklamomis „Windows“ operacinėje sistemoje jau daugiau nei 10 metų".

Buvusio „Microsoft“ atsakas leidžia manyti, kad jis ne visai patenkintas tuo, kaip šiuo metu vyksta bendrovėje, nes iš jos išėjo prieš dešimtmetį. Todėl „Microsoft“ tai dvigubas smūgis, nes ji sulaukė priekaištų dėl dabartinių „Windows“ vartotojo sąsajos ir UX sprendimų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas