„Nothing Ear (2)“ belaidžių ausinukų apžvalga: tai ne tik išskirtinis dizainas, bet ir puikus garsas

Lukas Snarskis

2023-09-24, 17:05

0 komentarų

Visiškai belaidžių ausinukų bumas prasidėjo prieš keletą metų ir nesustoja šis traukinys iki šiol. Po to kai „Apple“ pristatė „AirPods“, rinkoje prasidėjo perversmas, o per pastaruoju metu ne tik smarkiai išaugo paklausa, tačiau ir pasiūla pasidarė beprotiškai didelė. Šiandien savo opcijas yra pateikęs tikriausiai kiekvienas elektronikos gamintojas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Nothing Ear (2)“ belaidžių ausinukų apžvalga: tai ne tik išskirtinis dizainas, bet ir puikus garsas
„Nothing Ear (2)“ ausinukai / Luko Snarskio nuotr.

Belaidžius ausinukus šiandien galima įsigyti ne tik už kelias dešimtis eurų, tačiau ir už kelis šimtus. Jeigu biudžetinės klasės produktai dažniausiai niekuo pernelyg nenustebins, tai brangiausiuose modeliuose rasime ne tik geriausias technologijas, tačiau ir išskirtines savybes.

Didžiulį šurmulį elektronikos pasaulyje sukėlusi kompanija „Nothing“, kurią įkūrė buvęs „OnePlus“ vadovas Carlas Pei, jau pristatė du išmaniuosius telefonus, o taip pat ir belaidžius ausinukus, kurie neseniai sulaukė ir atnaujinimo. Būtent „Nothing Ear (2)“ išbandyti galėjome ir mes.

Niekam ne paslaptis, jog šios bendrovės produktai išsiskiria savo dizaino sprendimais, tačiau ar gali „Nothing“ pasiūlyti kažką daugiau nei tik gražiai atrodantis dizainas. Pažiūrėkime.

Dizainas

„Nothing Ear (2)“ ausinukai / Luko Snarskio nuotr.

Belaidžių ausinukų įkrovimo dėžutė dažnai yra pati nuobodžiausia tokių produktų dalis ir įprastai niekuo neišsiskiria iš daugelio – ta pati forma, tos pačios spalvos. Tačiau tai jau spėjo tapti „Nothing“ vizitine kortele. „Ear (2)“ išlaikė kone identišką dizainą kaip ir pirmasis modelis, bet tai tikrai nėra blogai.

Permatoma dėžutė, baltos spalvos akcentai – viskas atrodo tikrai gražiai ir, žinoma, išskirtinai. Tiesa, po ilgesnio naudojimosi ši pakuotė jau nebus tokia graži, tačiau pirmam įspūdžiui sudaryti – puikus sprendimas. Analogišką dizaino liniją išlaiko ir patys ausinukai.

„Nothing Ear (2)“ ausinukai savo forma primena vieną puikiai žinomą „Apple“ produktą, tačiau tai nebūtinai yra blogai. Ausinukų kotelis yra permatomas, kur matomas juodas jų pagrindas, o galvutė – baltos spalvos. Norint atskirti kuri ausinė yra kuri – jos išskirtos baltu arba raudonu taškeliu. Vėlgi, lyg ir nieko labai ypatingo, tačiau tas išskirtinumas prideda savito žavesio.

„Nothing Ear (2)“ ausinukai / Luko Snarskio nuotr.

Vienas ausinukas sveria maždaug 4,5 gramų, kas sufleruoja, jog „Ear (2)“ yra ganėtinai lengvas produktas. Negana to, jie yra ir pakankamai patogūs, o dėžutėje gausime ir keletą skirtingų dydžių silikoninių kištukų, kurie padės rasti tinkamiausią opciją maksimaliam patogumui. Bent jau mano atveju, ausyje jie laikosi pakankamai tvirtai ir patogiai, kas yra itin svarbu tokio tipo produktui.

Galima paminėti ir tai, jog „Noting Ear (2)“ belaidžių ausinukų dėkliukas turi IP55, o patys ausinukai – IP54 sertifikatus. Nors šis įrenginys ir nėra visiškai atsparus vandeniui, tačiau keletas vandens lašų žalos nepadarys. Tikriausiai niekas iš mūsų nesimaudo su ausinėmis, todėl tokių savybių turėtų pakakti daugeliui.

Garso kokybė

„Nothing Ear (2)“ ausinukai / Luko Snarskio nuotr.

Vertinti garso kokybę – bene subjektyviausias dalykas, kokį tik galima būtų sugalvoti. Šiemet teko išbandyti nemažai skirtingų belaidžių ausinukų, nuo pigių iki brangių, tačiau „Nothing“ čia turbūt pranoko visus juos. Nors šių ausinukų pavadinime nėra jokių „Pro“ užuominų, bet rezultatai – puikūs.

„Nothing Ear (2)“ skamba tiesiog fantastiškai - galėsite mėgautis gausybe žemųjų dažnių ir itin maloniu garsu, kuris pripildytas detalumo bei ypatingo švarumo. Žinoma, galbūt kažkas su manim ir nesutiks, bet aš ir nebandysiu jūsų įtikinti. Viskas labai paprasta – „Nothing“ patobulino praėjusį metų modelį ir dabar šis produktas groja labai gerai, o ar jums patinka ar ne – čia jau jūsų reikalas.

„Nothing Ear (2)“ ausinukai / Luko Snarskio nuotr.

„Nothing“ pasižymi dinamišku ir švariu skambesiu, o pagrindinis akcentas – žemiems ir aukštiems dažniams. Su šiais ausinukais itin malonu klausytis tokių dainų, kuriose gausu žemų dažnių. Žinoma, būtina paminėti ir tai, jog aukšti dažniai net ir aukščiausiame taške skamba be papildomų virpėjimo ar kažkokio papildomo triukšmo. Sakyčiau, kad tai puikus rezultatas tokiame mažame korpuse ir sąlyginai nedideliame kainos segmente.

Galima šiek tiek paminėti ir technines savybes. „Nothing“ giriasi čia naudojamais 11,6 mm dinaminiai garsiakalbiais, o taip pat pažymi, jog ausinukai gali atkurti garsą iki 24 bitų/192 kHz. Viskas kaip ir puiku, o garso kokybė tik patvirtina, kad tai tikrai nėra dar vienas reklaminis triukas. Verta paminėti ir LHDC 5.0 kodeką, tačiau norint pilnai išnaudoti siūlomus privalumus – rekomenduočiau naudoti kažką geriau nei „Spotify“.

Veikimas

„Nothing Ear (2)“ ausinukai / Luko Snarskio nuotr.

Pradžiai – šiek tiek standartinės informacijos, kuri nenustebins nieko. „Nothing Ear (2)“ belaidžių ausinukų susiejimas su išmaniuoju telefonu ganėtinai paprastas, o valdymas – pakankamai elementarus, tačiau ne visada tikslus.

Vienas paspaudimas – pradės arba nustos groti muzika, du paspaudimai – kita daina, trys – prieš tai grojusi daina, o paspaudžius ir palaikus galima įjungti triukšmo slopinimą, pagarsinti ar pritildyti ir pan. Kaip ir sakiau, viskas ganėtinai elementaru. Tačiau yra vienas didelis BET. Šie paspaudimai ne visada veikia taip kaip norėtųsi, kas gali pasirodyti ir kaip erzinantis dalykas.

„Nothing Ear (2)“ ausinukai / Luko Snarskio nuotr.

Naudojantis „Ear (2)“ iš pradžių gali būti sunku atrasti tą vietą, kurią reikia spustelėti, norint atlikti tam tikrą veiksmą. Pripratus – situacija kiek geresnė, tačiau tai vis tiek nėra labai jau patogus būdas valdyti savo ausinukus. Tiesa, kai kuriuos valdymo ypatumus galima keisti „Nothing X“ programėlėje, kuri suteikia ir daugiau galimybių.

Šiems belaidžiams ausinukams skirta programėlė veikia „Android“ ir „iOS“ platformose, todėl išnaudoti visus „Nothing“ siūlomus privalumus galės kiekvienas. Drįsčiau teigti, jog ši aplikacija yra ganėtinai tvarkinga – viskas išdėstyta aiškiai ir jau naudotis ganėtinai paprasta.

„Nothing X“ programėlėje jūs galėsite ne tik keisti paspaudimų veiksmus, bet ir įjungti LHDC režimą, atlikti ausinukų prisitaikymo testą, surasti savo ausinukus bei, žinoma, valdyti triukšmo slopinimo funkciją. Aplikacijoje rasime ir specialų ANC testą, kuris leis geriau pašalinti triukšmą, atsižvelgiant į jūsų aplinką. Čia rasime ir tris triukšmo slopinimo režimus bei daugybę kitų papildomų galimybių.

„Nothing“ sukurta programėlėje rasime ir 3 juostų ekvalaizerį, kuris leis pritaikyti žemus, vidutinius ir aukštus dažnius pagal jūsų klausymosi poreikius. Pastebėčiau, kad ši galimybė veikia išties labai gerai. Deja, tačiau to negalėčiau pasakyti apie ANC.

Nors aktyvus triukšmo slopinimas yra bene labiausiai reklamuojama belaidžių ausinukų savybė, net nesvarbu kiek jie kainuotų, tačiau tai tikrai nėra „Ear (2)“ modelio stiprybė. Ši galimybė tikrai nusileidžia daugeliui konkurentų, kurie siūlo produktus už panašią sumą.

Baterija

„Nothing Ear (2)“ ausinukai / Luko Snarskio nuotr.

„Nothing“ yra ganėtinai naujas vardas technologijų rinkoje, tačiau jų kuriami produktai leidžia manyti, jog ši bendrovė artimiausiu metu niekur nesitrauks. Kaip bebūtų, be daugybės pagyrų – galima rasti ir nemažų trūkumų. Vienas jų – „Ear (2)“ baterijos tarnavimo laikas.

Belaidžių ausinukų baterijos tarnavimo laikas yra ganėtinai vidutiniškai ir tai neabejotinai didžiausias šio „Nothing“ produkto trūkumas. Trys valandos ir kone trisdešimt minučių – tai yra rezultatas, kurio galite tikėtis su šiuo produktu. Verta pastebėti, kad panašius skaičius deklaruoja ir pats gamintojas.

Žinoma, rezultatai be triukšmo slopinimo yra ženkliai geresni ir tai suteiks jums maždaug šešias valandas naudojimosi. „Nothing Ear (2)“ kiekvienas ausinukas turi 33 mAh, o įkrovimo dėžutė – 485 mAh talpos baterija. Nesunku nuspėti, jog būtent pastaroji leis dar ne kartą įkrauti šį produktą.

Ką norėčiau paminėti – šiuos „Nothing“ belaidžius ausinukus galima įkrauti ne tik pasitelkiant USB-C laidą, bet ir belaidžiu įkrovimu. Nors nesu didelis tokios galimybės gerbėjas, tačiau tai nedidelis privalumas, kuris kažkam gali kompensuoti prastesnį baterijos tarnavimo laiką.

Verdiktas

„Nothing Ear (2)“ ausinukai / Luko Snarskio nuotr.

Šiuo metu „Nothing Ear (2)“ belaidžius ausinukus Lietuvoje galima įsigyti už maždaug 150 eurų, o gal ir šiek tiek pigiau. Ar verta juos pirkti? Manau, kad taip. Tai tikrai puikus produktas tiems, kurie naudojasi „Android“ išmaniuoju telefonu.

Nors baterijos tarnavimo laikas gali nuvilti tuos, kurie daug keliauja ir visuomet klausosi muzikos, tačiau visos kitos šių belaidžių ausinukų savybės patiks daugeliui. „Ear (2)“ siūlo kokybišką garsą, išskirtinį dizainą, visas privalomas galimybes, įskaitant ANC. Šioje kainos grupėje „Nothing“ siūlo tikrai stiprų produktų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas