„Sonos Era 100“ garso kolonėlės apžvalga: aukštą kainą puikiai pateisinanti garso kokybė, kurią išbandyti privalo kiekvienas

Lukas Snarskis

2024-01-08, 07:46 (atnaujinta 2024-03-17, 23:35)

0 komentarų

Garso kolonėlės nėra jokia naujiena ir rinkoje jų galima rasti pačių įvairiausių – nuo itin pigių iki, žinoma, labai brangių. Dar prieš keletą metų „Sonos“ vardas Lietuvoje galbūt ir nebuvo labai gerai žinomas, tačiau šiandien situacija yra kiek kitokia. JAV bendrovė mūsų šalies rinkoje siūlo daugelį savo produktų, kurie garsėja išskirtine kokybe.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Sonos Era 100“ garso kolonėlės apžvalga: aukštą kainą puikiai pateisinanti garso kokybė, kurią išbandyti privalo kiekvienas

„Sonos" - tai yra aukščiausio lygio gamintojas, kuris siūlo itin kokybiškos ir aukštos klasės įrenginius. Skandinavijos šalyse, šis gamintojas yra itin pamėgtas ir šių šalių gyventojams, bendrovės pavadinimas yra tarsi garso kolonėlių sinonimas. Jeigu prieš keletą metų šios JAV bendrovės asortimente buvo vos keletas produktų, tai šiandien jie siūlo didesnę įvairovę.

2023 metų pradžioje gamintojas pristatė keletą naujų garso kolonėlių, o vieną iš jų išbandėme ir mes. Prieš pat didžiąsias metų šventes galėjome ištestuoti „Sonos Era 100“ kolonėlę, kuri Lietuvoje kainuoja maždaug 250 eurų. Mes ir anksčiau esame bandę šios įmonės produktų, tačiau tuomet tai buvo belaidės garso kolonėlės, tačiau „Era 100“ yra kiek kitoks produktas.

Šiandien siūlome pažvelgti į šį garso įrenginį detaliau. Ar verta mokėti 250 eurų už kolonėlę, kuriai reikalingas laidas ir kokia yra jos paskirtis, stiprybės ir kodėl geriausia turėti dvi, o ne vieną? Apie viską – tekste žemiau.

Dizainas

Didžioji dauguma „Sonos“ produktų išsiskiria ganėtinai paprastu dizainu, kuris pernelyg neišsiskiria nei parduotuvių lentynose, nei krinta į akis, kuomet atsiduria jūsų lentynoje ar ant stalo. Taip galima būtų apibūdinti ir praėjusių metų kovą pasirodžiusią „Era 100“ garso kolonėlę.

Kaip galima matyti iš nuotraukų, „Sonos Era 100“ yra ovalios formos, o didžiąją dalį kolonėlės gaubia grotelės. Mūsų testuojamas modelis – baltos spalvos, tačiau pardavime yra ir juodos spalvos modelis. Viršutinėje dalyje rasime valdymo plotą. Viena ovalo dalis padengta baltu plastiku kur įmontuoti du mygtukai, USB-C lizdas, o dar kiek žemiau – maitinimo laidui skirta vieta.

Dar šiek tiek apie laidus. Jeigu įsigysite baltos spalvos kolonėlę – su ja gausite baltos spalvos laidą, kuris jungiasi pačioje „Era 100“ modelio apačioje. Labiausiai nustebino kaip jis tvirtai laikosi ir norint jį vėliau ištraukti – gali būti nemenkas iššūkis. Tačiau tai tikrai geriau nei nuolat iš savo vietos krentantis laidas.

Apibendrinant, „Sonos Era 100“ siūlo standartinę šio gamintojo dizaino liniją, tačiau visi sprendimai yra puikiai apgalvoti ir suderinti tarpusavyje. Svarbiausia ir tai, jog garso kolonėlė netaps išskirtiniu jūsų namų interjero sprendimu ir tiesiog atliks savo pagrindinę užduotį – skleis garsą.

Veikimas

Jeigu esate susidūrę su „Sonos“ garso produktais, tikriausiai, jau žinote, kad jiems reikalinga „Sonos“ programėlė. Ji veikia tiek „iPhone“ išmaniuose telefonuose, tiek ir „Android“, todėl kokį įrenginį beturėtumėte – naudotis „Era 100“ nekils jokių problemų. Neskaitant to, jog jums reikės susikurti paskyrą.

Taip, viena didžiausių problemų, su kuria teko susidurti, buvo paskyros sukūrimas. Pasijungiu „Sonos“ aplikaciją, užsiregistruoju, kaip manęs ir prašo, tačiau man dar reikia patvirtinti el. pašto adresą. Tvarkoj, jokių problemų, bet atsiųskite man patvirtinimo laišką... Praėjus pusvalandžiui sulaukiau jo ir pagaliau galėjau tęsti visą procedūrą, kuri jau buvo ženkliai paprastesnė.

Vos tik įjungus „Sonos Era 100“ – mano telefonas surado naują įrenginį ir jis buvo sėkmingai susietas su programėle. Iš esmės ši aplikacija yra pagrindinis valdymo centras, kuris leidžia kelias tokias garso kolonėles sujungti į vieną sistemą ar prijungti ir kitus „Sonos“ produktus. Viskas, neskaitant registracijos ir jos patvirtinimo, yra labai lengvai suprantama ir atliekama itin greitai.

Vienas didžiausių „Era 100“ modelių privalumų, lyginant su analogiškai šio gamintojo produktais, yra tas, jog čia pagaliau atsirado „Bluetooth“ palaikymas. Tai didelis žingsnis į priekį, kadangi dabar šis modelis, įskaitant ir „Era 300“, yra vieninteliai „Sonos“ laidiniai produktai, kurie gali pasiūlyti tokią galimybę. Ir šiuo atveju viskas taip pat paprasta. Spustelit mygtuką kolonėlės nugarėlėje ir susiejate ją su savo telefonu.

Dar galima trumpai paminėti valdymo panelę viršutinėje kolonėlės dalyje. „Sonos Era 100“ modelis turi visus pagrindinius mygtukus – garsinimo, dainos perjungimo, paleidimo ar sustabdymo, tačiau juos teko naudoti neįtikėtinai retai. Viską paprasčiausiai galima atlikti telefonu. Kaip bebūtų, jie veikia tiksliai ir daugiau kažko pasakyti apie juos nėra.

Garsas

Kaip jau minėjau apžvalgos pradžioje, „Sonos“ tikrai nėra pigi garso kolonėlė. Ir ji turi laidą. Norėtųsi tikėtis, kad garso kokybė pateisins nemažą kainą ir galiu pasakyti paprastai – taip, kaina tikrai pateisinama ir gal net šiek tiek daugiau. „Era 100“ modelis skamba išties puikiai ir prie kažko prikibti būtų labai labai sudėtinga.

„Sonos Era 100“ tikrai nepretenduoja į didžiausios garso kolonėlės titulą, tačiau tai tik smulkmena. Šio produkto skleidžiamas garsas yra aukštos kokybės ir juntamas didelis dėmesys detalėms. Aukšti dažniai čia perteikiami itin gerai, jie skamba labai tikroviškai, visai kaip ir vokalas. Puikiai skamba čia ir žemi dažniai. Nei pridėsi, nei atimsi.

Jeigu turite „Sonos One“ modelį, galima būtų paminėti, jog „Era 100“, lyginant su senesniu variantu, pasiūlys šiame naujame variante atsiradusį papildomą aukštų dažnių garsiakalbį. Du maži garsiakalbiai dabar šiek tiek pasukti į išorę, o priekyje įrengta bangų srauto diafragma, kad garsas sklistų plačiau.

„Sonos Era 100“ taip pat skamba pakankamai garsai, o jos siūlomo garsumo pakaks daugeliui. Tačiau didžiausi privalumai atsiskleidžia, kuomet turime dvi tokias garso kolonėles. Sujungus du „Era 100“ modelio garsiakalbius jūs gausite stereo garsą, dar didesnį garsumą, detalumą. Ir nors šis modelis techniškai turi kairį ir dešinį aukštų dažniu garsiakalbius, tačiau reikėtų nepamiršti, kad ši kolonėlė yra ganėtinai kompaktiško dydžiai ir tikrą stereo garsą gausite tik sujungus du tokius produktus.

Negana to, „Era 100“ gali būti naudojama ir kaip erdviniai garsiakalbiai, sujungus juos su kitais „Sonos“ produktais. Teko išbandyti ir tokį komplektą, tačiau apie tai papasakosiu kitą savaitę. Visai kiti įspūdžiai, bet šiandien tikrai ne apie tai.

Tačiau šiandien dar galime pašnekėti apie „TruePlay“ galimybę. Tiems, kas nieko nežino apie tai, tai yra „Sonos“ technologija, kuri skirta optimizuoti skleidžiamam garsui, optimizuojant jį pagal patalpą. Anksčiau šis sprendimas buvo prieinamas tik „iPhone“ turėtojams, tačiau dabar ši galimybė veikia ir su „Android“.

Garsui derinti naudojami ne telefono, o ir „Era 100“ modelio mikrofonai ir garsas suderinamas pagal tai, kur yra jūsų naudojama garso kolonėlė. Procesas labai paprastas ir greitas, o tai išties turi įtakos garso kokybei. Neišnaudojant „TruePlay“ – garsas kiek skardesnis. Tiesa, „Android“ vartotojams prieinama tik paprastesnė šios galimybės versija, tačiau tai didelio skirtumo nesudaro.

Verdiktas

„Sonos“ visuomet garsėjo aukšta kokybe, o „Era 100“ garso kolonėlė yra puikus to pavyzdys. Puiki garso kokybė, kuri šį produktą iškelia turbūt į pačią viršūnę. Gamintojas patobulino svarbiausius aspektus, kokius tik buvo galima patobulinti ir šis modelis yra vertas kiekvieno euro, kuris yra prašomas.

Nors šios kolonėlės ir nepasiimsite į šeimos išvyką gamtoje, nebent turite elektros generatorių, kuris leis įjungti „Era 100“ į rozetę. Gamintojas čia pridėjo „Bluetooth“, „Android“ turėtojai gali išnaudoti „TruePlay“ galimybę ir neskaitant to, jog registracija prie „Sonos“ programėlės gali užtrukti kone pusvalandį – viskas čia yra čiki.

Tiesa, kaip jau minėjau, jeigu ketinate įsigyti šią kolonėlę – rekomenduočiau įsigyti dvi. Tuomet galėsite mėgautis aukštos kokybės stereo garsu, o dar geresnis variantas – pasirūpinkite visa sistema. Plačiau apie tai mūsų portale galėsite skaityti jau kitą savaitę, o jeigu turite klausimų apie „Era 100“ modelį – juos užduoti galite komentarų skiltyje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas