Ieškantiems geriausių belaidžių ausinių: geriausi pasirinkimai rinkoje, kurie suteiks ne tik fantastišką garsą, bet ir dar daugiau galimybių

Simona Snarskytė

2023-11-15, 10:55

0 komentarų

Norint įsigyti geras belaides ausines, reikia nuspręsti kokio tipo modelio jūs norėsite. Dauguma ausinių šiandien turi tokias galimybes kaip triukšmo slopinimas ar pan., todėl daugiausiai dėmesio skiriame būtent ausinių stiliui. Jei dažnai esate triukšmingo aplinkoje, veikiausiai triukšmo slopinimas turėtų būti ne tik funkcija, bet ir gerai veikianti galimybė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Ieškantiems geriausių belaidžių ausinių: geriausi pasirinkimai rinkoje, kurie suteiks ne tik fantastišką garsą, bet ir dar daugiau galimybių

Jei planuojama naudoti naujas ausines tylesnėse erdvėse, neturint ANC galima sutaupyti ir ausinėms skirti mažesnę dalį pinigų. Kitas kriterijus, kurį reikia apsvarstyti – funkcijos. Rekomenduojama pabandyti gauti kuo daugiau už mažiau pinigų, tačiau vis dėlto reikia nuspręsti, kuriuos funkcionalumus būtina turėti ir kas nėra taip būtina.

Negalvokite, jog tokios pagrindinės funkcijos kaip automatinis pristabdymas, „Bluetoothׅ“ ryšys yra savaime suprantamos, nes ne visos įmonės tai įtraukia į savo įrenginius. Atkreipkite dėmesį ir į baterijos veikimo trukmę bei netikėkite skambiais pažadais apie skambučių kokybę.

Jei tik įmanoma, rekomenduojame išbandyti norimas įsigyti ausines, kadangi kas patinka vieniems – galbūt visiškai nepatiks jums. Žinoma, perkant internetu ši opcija prarandama. Taip pat rekomenduojame atkreipti dėmesį į tokius dalykus kaip „Stial Audio“, „Dolby Atmos“, „360 Reality Audio“, nes ne visos ausinės tai palaiko.

Geriausias pasirinkimas rinkoje „Sony WH-1000XM5“

„Sony“ ausinės dažnai susilaukia daug dėmesio, o tai vyksta ne šiaip sau. Japonijos milžinė savo produktuose pasiūlo ne tik daugybę galimybių, bet ir nuostabios kokybės garsą. Būtent tuo ir pasižymi „Sony WH-100XM5“. Internetinėje parduotuvėje „Bigbox“ šios ausinės kainuoja 344,95 eurus, o jas įsigyti galima paspaudus čia.

„Sony 1000X“ serija jau ilgą laiką išlaiko vienų geriausių belaidžių ausinių vietą rinkoje. Naudodama „WH-1000XM5“, „Sony“ perkūrė savo pavyzdines ausines, kad su jomis muzikos klausytis būtų patogiau ilgą laiką. Taip pat pastebima, kad bendrovė padarė pastebimus aktyvaus triukšmo slopinimo patobulinimus, ką nulėmė tam skirtas V1 lustas, be QN1, esančio M4 viduje. Taip pat yra aštuoni ANC mikrofonai – ankstesniame modelyje buvo tik keturi. Visa tai derinama, kad būtų geriau blokuojamas foninis triukšmas, aukšti dažniai, įskaitant žmonių balsus.

„WH-1000XM5“ turi visas funkcijas, dėl kurių „Sony“ ausinės priskiriamos prie aukščiausios klasės. Keletas iš jų – 30 valandų baterijos veikimo laikas, aiškus, subalansuotas su žemaisiais dažniais garsas. Jutiklinių valdiklių ir fizinių mygtukų derinys suteikia prieigą prie muzikos, skambučių ir triukšmo režimų be telefono. Kai pradedamas pokalbis, „Speak-to-Chat“ funkcija automatiškai pristabdo garsą bei kaip ir ankstesnės „Sony“ ausinės, „M5“ turi opciją keisti triukšmo režimus pagal veiklą ar vietą. Be to, šis modelis siūlo geresnę skambučių kokybę nei dauguma konkurentų. Vienintelis minusas, kad lyginant su „WH-1000XM4“ ausinės yra brangesnės.

„Bowers and Wilkins Px7 S2“

„Bowers and Wilkins“ suderina įspūdingą garso kokybę su tvirtu „Px7 S2“ ANC našumu bei rafinuotu dizainu, kuris yra patogus ir neatrodo pernelyg plastikinis. Internetinėje parduotuvėje „Bigbox“ šios ausinės kainuoja 429 eurus, o jas įsigyti galima paspaudus čia.

„Px7 S2“ kainuoja apie 400 eurų ir lyginant garso kokybę su kitomis yra vienos iš geriausių. Taip pat yra patobulintas dizainas, kuris neatrodo plastikinis, o ausų kaušeliai patogiai priglunda net ir po kelių valandų naudojimo. Tokios funkicijos kaip skambučio kokybė, aplinkos garsas ir automatinis pristabdymas čia nėra geriausios, tačiau savo darbą atlieka.

Tad dėl dizaino, garso kokybės ir puikaus triukšmo slopinimo „Px7 S2“ yra puikus pasirinkimas šių įrenginių rinkoje.

„Audio-Technica ATH-M20xBT“

Internetinėje parduotuvėje „Bigbox“ šios ausinės kainuoja 99,99 eurus, o jas įsigyti galima paspaudus čia. Didžiausi šio modelio privalumai - puikus prigludimas prie jūsų ausų, iki 60 valandų baterijos veikimo, integruotas „Bluetooth“ bei fizinis mygtukas skirtas valdymui.

„Audio-Technica“ anksčiau pristatė biudžetines belaides ausines ir, nors jos nesiūlė aktyvaus triukšmo slopinimo, vis tiek verta jas apsvarstyti. Naujausia bendrovės versija yra „M20xBT“, populiarių „A-T“ laidinių „M20x“ ausinių „Bluetooth“ versija. „Bluetooth“ ryšys leidžia vienu metu prisijungti prie kelių įrenginių, o fiziniai mygtukai užtikrina patogų valdymą. Dizainas nėra toks rafinuotas kaip įmonės brangesni modeliai, tokie kaip „M50xBT2“, tačiau už pigesnę kainą gaunamas tikrai svarstytinas variantas.

„Bose QuietComfort 45“

„Bose 700“ buvo vienos iš populiariausių belaidžių „Bluetooth“ ausinių, tačiau bendrovė neseniai atgaivino „QuietComfort“ seriją, kuomet pristatė „QuietComfort 45“ modelį. Šios ausinės kainuoja 288,19 eurus, o norėdami jas įsigyti - spauskite čia.

„Bose QuietComfort 45“ dizainas beveik nepakitęs, palyginti su ankstesniais „QC“ modeliais, tad kai kuriems vartotojams tai gali būti minusas. „QC45“ sujungia puikų „Bose“ aktyvų triukšmo slopinimą su aiškiu ir subalansuotu garsu. Ausinės pasižymi patogiu prigludimu net ir ilgą laiką klausantis muzikos bei baterijos veikimo iki 24 valandų.

„Technics EAH-A800-K“

Nors šias ausines rasti lietuviškose parduotuvėse yra ganėtinai sudėtinga, tačiau jas galima atsisiųsti iš kitur. Be įspūdingo 50 valandų baterijos veikimo su ANC, šios „Technics“ ausinės pasižymi gera garso kokybe ir patogiu prigludimu.

2022 metų „CES“ parodoje „Panasonic“ paskelbė apie „EAH-A800“: naują aktyvaus triukšmą slopinančių ausinių rinkinį su ikoniniu „Technics“ prekės ženklu. Nors didžioji dalis funkcijų yra standartinės kaip ir visose kitose belaidėse ausinėse, tačiau bendrovė teigia, kad „A800“ baterijos veikimo laikas gali siekti iki 50 valandų net ir įjungus aktyvų triukšmo slopinimą. Garso kokybė taip pat yra gera, taip pat yra LDAC palaikymas, funkcijų kiekis pakankamas, kad būtų galima pateisinti kainą kaip už aukščiausios kokybės įrenginį.

„Master & Dynamic MW75“

Nors ausinės nėra pigios, tačiau „MW75“ yra patrauklaus dizaino, kuris primena „Master & Dynamic MG20“ žaidimų ausines ir papildomai sumaišo jas su aliuminio, odos ir grūdinto stiklo deriniu.

Būtent išskirtiniais dizaino sprendimais pasižyminti įmonė ir šįkart pasirinko nestandartinį sprendimą. Ausinėse garso kokybė grįžta naudojant kelis ANC režimus ir aplinkos garso parinktis įvairioms situacijoms. „Master & Dynamic“ yra puikus pasirinkimas, jei ieškoma išskirtinio dizaino, prabangios išvaizdos, tačiau už tai reikės susimokėti beveik 600 eurų.

„Sennheiser Momentum 4“

„Momentum 4“ ausinės, kurios pasižymi puikia garso kokybe. Tai vienos iš geriausiai skambančių „Bluetooth“ ausinių rinkinio, kurias galima rasti rinkoje.

„Sennheiser“ turi įspūdingą 60 valandų baterijos veikimo laiką bei pagerintą ANC našumą, tad šie du komponentai turėtų kompensuoti labai paprastą ir niekuo neišsiskiriantį dizainą. Lietuvoje jos kainuoja maždaug 303,90 eurų, o norėdami jas įsigyti - spauskite čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas