Pakelkite savo išmaniuosius namus į naują lygį: geriausi išmanieji garsiakalbiai, apie kuriuos turėtų žinoti kiekvienas iš mūsų

Simona Snarskytė

2023-12-17, 11:35

0 komentarų

Išmaniosios kolonėlės – neatsiejama daugelio išmaniųjų namų detalė. Tai leidžia ne tik mėgautis norima muzika, bet ir suteikia galimybę pamiršti apie telefono poreikį. Juk norint įjungti šviesas nebūtinai reikia ieškoti savo telefono, o tam tiesiog galima pasitelkti išmaniuosius garsiakalbius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Pakelkite savo išmaniuosius namus į naują lygį: geriausi išmanieji garsiakalbiai, apie kuriuos turėtų žinoti kiekvienas iš mūsų

Šiuo metu rinkoje galima rasti gausybę išmaniųjų garsiakalbių, kurie papildytų bet kuriuos išmaniuosius namus. Tačiau kaip išsirinkti tinkamiausią? Visų pirma, reikėtų nepamiršti, kad daugelis jų palaiko skirtingas sistemas, o tai reiškia, jog svarbu atsižvelgti kokioje ekosistemoje ketinate naudoti garsiakalbius.

Šiandien siūlome pažvelgti į keletą geriausių pasirinkimų rinkoje – tarp jų rasite ne tik daugeliui puikiai žinomus vardus, tačiau ir keletą tokių, apie kuriuos galbūt dar nebūsite girdėję. Teksto pabaigoje pateikiame ir keletą papildomų patarimų prieš perkant išmanųjį garsiakalbį.

„Amazon Echo“

Naujausias sferinis „Amazon Echo“ yra visiškai atnaujintas bendrovės pavyzdinis išmanusis garsiakalbis. Nauja forma yra tik dalis visų atnaujinimų: patobulinta garso kokybė, įmontuotas „Zigbee“ išmaniųjų namų koncentratorius ir naujas „AZ1 Neural Edge“ procesorius, kuris paspartina „Alexa“ reakciją į komandas. Tokie atnaujinimai yra didelis žingsnis į priekį „Amazon“ išmaniesiems garsiakalbiams.

„Amazon Echo“ lyginant su konkurentais, tokiais kaip „Apple HomePod“, „Google Home Max“, galėtų būti garsesnis. „Amazon“ yra linkusi viską daryti kiek kitaip, todėl šiame įrenginyje negalima naudoti „Google Cast“ garso perdavimo iš telefono, kaip tai daroma naudojant „Google Nest Audio“ įrenginį. Taip pat nėra galimybės pridėti „Echo“ prie „Apple HomeKit“ tinklo, nors daugelis „HomeKit“ įrenginių taip pat yra suderinami su „Alexa“.

„Amazon Echo Dot“

„Amazon Echo Dot“ visada buvo geriausias pasirinkimas tiems, kurie vis dar nesijaučia užtikrinti dėl išmaniųjų namų technologijų ir nori žengti pirmąjį žingsnį. Sumontuota garso sistema užtikrins, jog „Alexa“ balsas bus išgirstas visuose namuose. Šį įrenginį su pritaikytomis nuolaidomis galima įsigyti už ganėtinai mažą ir konkurencingą kainą. Vertinant šiuos kriterijus yra suprantama, kodėl jis laikomas vienu iš populiariausių išmaniųjų garsiakalbių rinkoje.

Naujasis „The Dot“ dizainas buvo atnaujintas, todėl dabar, kaip ir didžioji garsiakalbio versija „Amazon Echo“ turi tą patį „kosminį“ estetikos elementą ir atrodo stilingai. Šį įrenginį ypač lengva sukonfigūruoti ir naudoti, tačiau nors ir įrenginio garsą galima girdėti visuose namuose, dėl mažų garsiakalbių gali trūkti žemų ir aukštų garso dažnių. Taip pat, šioje mažojoje versijoje nėra „Zigbee“ stotelės. Tad šis mažasis „The Dot“ yra puikus įrenginys, kurio dėka savo namuose galima apgyvendinti „Alexa“, tačiau, jei norite geresnės garso kokybės, mėgautis muzika, siūlome neatmesti ir galingesnio didžiojo brolio „Amazon Echo“ alternatyvos.

„Sonos One“

Debiutinis „Sonos“ išmanusis garsiakalbis yra vienas iš geriausių, kurį galite įsigyti šiuo metu bei suteikia puikų funkcijų ir garso kokybės derinį. Tai nėra pats pigiausias išmanusis garsiakalbis, tačiau jo skambėjimas tikrai geras, o mikrofonų masyvas puikiai ir nuosekliai girdėjo komandas net tada, kai esama kitoje kambario pusėje.

„Sonos One“ yra švaraus dizaino, daug funkcijų turintis ir puikiai skambantis įrenginys. Jis taip pat draugiškas: galite jį naudoti su „Alexa“ arba „Google Assistant“ bei palaiko „AirPlay 2“. Tai reiškia, kad „Sonos One“ gali bendrauti su „Siri“ ir būti kelių kambarių sistemos dalimi su „Apple HomePod“ arba „Apple HomePod Mini“.

Jei jums patinka „Sonos“ garsas, tačiau yra poreikis turėti nešiojamą įrenginį, pasižvalgykite į „Sonos Move“ ir „Sonos Roam“. Abu jie yra puikūs pasirinkimai tiems, kurie nori klausytis savo melodijų kelyje.

„Apple HomePod mini“

Kadangi „Apple“ nutraukė savo originalių, nuostabių ir gana brangių „HomePod“ gaminių gamybą, ši mažesnė versija yra vienintelis „Apple“ pagamintas išmanusis garsiakalbis – ar bent jau kol kas, kadangi yra gandų apie netrukus pasirodančią didesnę versiją. Nepaisant mažo dydžio, šie išmanieji garsiakalbiai turi stiprią pusę: jei mėgstate „Apple“ produkciją ir tokias paslaugas kaip „Apple Music“, jums turėtų patikti šių garsiakalbių skambesys už palyginti mažą kainą.

Nors garsiakalbio garsas yra tikrai švarus, tačiau „Siri“ skaitmenins asistentas nėra labai tinkslus: keletą kartų žadintuvas nenuskambėjo laiku, nors „Siri“ patvirtino, jog nustatyta. Atrodo, kad „Siri“ neteisingai supranta tam tikrus akcentus. Taip pat, jei neturite „Apple Music“, muzikos klausymas tampa ribotu. Nėra galimybės prašyti „HomePod mini“ paleisti įrašų per „Spotify“ – tai galima įjungti tik naudojant „AirPlay“, todėl reikia naudoti telefoną. Taip pat yra daug mažesnis suderinamų išmaniųjų namų įrenginių, veikiančių su išmaniuoju garsiakalbiu, skaičius, palyginti su „Alexa“ ir „Google Assistant“.

Garso našumas yra pagrindinė priežastis pirkti „HomePod mini“. Kaip tokiam mažam garsiakalbiui tai tikrai yra puikus kainos ir garso kokybės derinys. Žemi dažniai skamba itin kokybiškai, vokalas švarus, o kai sujungiami du mini garsiakalbiai – stereofoninė patirtis tikrai įtraukianti. Pagrindinis minusas – „Siri“ tikslumo atsilikimas nuo rinkoje esančių konkurentų.

„Google Nest Audio“

Jei ieškote išmaniojo garsiakalbio su integruotu „Google“ padėjėju, „Google Nest Audio“ šiuo metu yra geriausia „Google“ pagaminta išmanioji kolonėlė, kurią galite įsigyti.

„Google Nest Audio“ garsiakalbis lengvai išgirsta visas pateiktas komandas, o „Google Assistant“ greitai reaguoja, garsiai ir aiškiai atsako. Subtilus ir nepretenzingas dizainas turėtų puikiai derėti su bet kokiu namų interjeru, o be garso kokybės, tai taip pat stebėtinai protingas išmaniųjų namų centras. Jis prisijungia prie kai kurių didžiausių dabar prieinamų platformų, įskaitant „Nest“, „Philips“ ir „Samsung“ „SmartThings“, nors nėra įmontuoto „Zigbee“, kaip naujausiame „Amazon Echo“.

Šio išmaniojo įrenginio garsiakalbis šiek tiek nuvilia: garso kokybė nėra labai kokybiška. Puikiai skamba nesudėtinga popmuzika, tačiau kiti žanrai pabrėžia detalių trūkumą aukštuose dažniuose, todėl muzika skamba šiek tiek dusliai.

„Bose Smart Speaker 500“

Jei ieškote geriausiai skambančio išmaniojo garsiakalbio, tai „Bose Smart Speaker 500“ jūsų nenuvils. Įrenginys su integruotu „Google Assistant“ ir „Amazon Alexa“ yra elegantiškas, anoduoto aliuminio bei garsumu užpildantis visą kambarį.

Aštuonių mikrofonų matrica, skirta klausytis iš arti ir toli, leidžia kalbėtis su „Alexa“ arba „Google Assistant“ net tada, kai muzika groja garsiai. Įrenginys taip pat turi mygtukus, kurie vienu paspaudimu suteikia prieigą prie mėgstamų grojaraščių, radijo stočių ar albumų.

Vienas iš trūkumų, jog prijungti garsiakalbį „Wi-Fi“ tinkle naudojant „Bose Music“ programą yra sunkiau, nei turėtų būti. Taip pat negalima ignoruoti fakto, kad tai vienas brangiausių išmaniųjų garsiakalbių rinkoje, tačiau, jei esate didelis melomanas – tai bus verta kiekvieno cento.

„Denon Home 150“

„Denon Home 150“ yra galingas išmanusis garsiakalbis, kuris gali atrodyti šiek tiek nuobodžiai, tačiau siūlo daugybę išmaniųjų klausymosi parinkčių kompaktiškame dizaine. Šiame įrenginyje galima lengvai klausytis srautinio perdavimo paslaugų bei disko rinkinio. Naudojant „HEOS“ programėlę galima greitai prisijungti prie „Spotify“, „TuneIn Radio“, „Amazon Music“, „Deezer“, „Napster“, „Soundcloud“, „Tidal“ ir kitų paslaugų, programai prisitaikant pagal buvimo vietą.

„Denon Home 150“ turi galimybę nustatyti grojaraščius iš visų šaltinių bei balsu naudojant „Google Assistant“ arba „Alexa“. Programinė įranga yra šiek tiek supaprastinta, tačiau joje yra visi esminiai dalykai, o dėl estetikos jos funkcijos yra lengviau pasiekiamos, įskaitant „EQ“ nustatymus.

Tai nėra geriausiai skambantis įrenginys šiame sąraše, tačiau „Denon Home 150“ siūlo daugiau žemųjų dažnių, nei būtų galima tikėtis pagal įrenginio dydį. Tai reiškia, kad jis pradžiugins tuos, kurie savo namuose neturi vietos žemųjų dažnių garsiakalbiui. Technologijų gerbėjams šiek tiek prastesnę garso kokybę turėtų kompensuoti didelis kiekis patobulinimų ir programų.

Kaip išsirinkti geriausią išmanųjį garsiakalbį?

Renkantis jums tinkamą išmanųjį garsiakalbį, reikia atsižvelgti į keletą veiksnių. Pradedant nuo to, kad reikia nuspręsti, kurį balso asistentą („Alexa“ ar „Google Assistan“) norite naudoti turint išmanųjį garsiakalbį. Jei savo išmaniajame telefone ar planšetiniame kompiuteryje jau naudojate balso asistentą arba namuose turite išmaniųjų garsiakalbių, ekranų, prasminga pasirinkti tokį garsiakalbį, kuriame yra tas pats asistentas.

Antras veiksnys, jog turi būti nuspręsta, kur išmanusis garsiakalbis bus laikomas. Mažesni, kompaktiškesni išmanieji garsiakalbiai geriausiai tinka miegamiesiems ir virtuvėms, kad būtų galima nustatyti laikmačius gaminant maistą, o didesni išmanieji garsiakalbiai tinka didesnio ploto kambariuose, pavyzdžiui, svetainėje ar valgomajame.

Jei išmanųjį garsiakalbį ketinate naudoti kaip pagrindinį klausymosi įrenginį, būtinai atsižvelkite į garsiakalbių skaičių, jų siūlomą garso kokybę. Mažesni garsiakalbiai geriausiai tinka foninei muzikai, o didesni išmanieji garsiakalbiai skleis garsesnį, labiau kambarį užpildantį garsą. Taip pat ieškokite modelių, kuriuos galima sujungti, kad sukurtumėte stereofoninį garsą, jei planuojate naudoti išmanųjį garsiakalbį kaip namų kino sistemos dalį.

Jei turite „iPhone“ ar „iPad“, taip pat gali būti verta patikrinti geriausius „AirPlay“ garsiakalbius, kurie leidžia srautiniu būdu perduoti muziką iš įrenginių į garsiakalbį. Daugelyje jų taip pat yra vienas mėgstamiausių išmaniųjų asistentų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas