Atėjo laikas lietuviams pamiršti apie vidaus degimo variklių egzistavimą: „Ignitis“ skelbia įspūdingus planus bei milžiniškas investicijas, sužinokite kas vyksta

Pranešimas spaudai

2023-12-30, 11:45

17 komentarai (-ų)

„Ignitis grupė“ valdyba pritarė dukterinės bendrovės „Ignitis“ sprendimui per artimiausius 3-5 metus investuoti iki 115 mln. eurų į elektromobilių tinklo plėtrą Baltijos šalyse.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Atėjo laikas lietuviams pamiršti apie vidaus degimo variklių egzistavimą: „Ignitis“ skelbia įspūdingus planus bei milžiniškas investicijas, sužinokite kas vyksta

Pagrindinis investicijų tikslas – elektromobilių įkrovimo stotelių įsigijimas, siekiant vystyti įkrovimo tinklo infrastruktūrą Baltijos šalyse.

Ši investicija atitinka „Ignitis grupės“ strategiją, kurioje numatyta spartinti elektromobilių įkrovimo stotelių plėtrą, išplėtoti didžiausią greitojo elektromobilių įkrovimo stotelių tinklą visose Baltijos šalyse bei iki 2026 metų pabaigos pasiekti iki 3000 elektromobilių įkrovimo taškų.

Elektromobilių įkrovimo tinklo „Ignitis ON“ plėtra, kaip viena iš strateginių bendrovės veiklos sričių, numatyta dar praėjusių metų pabaigoje. Dėl šios priežasties, 2022 m. pabaigoje įkurtas „Ignitis“ elektrinio mobilumo departamentas, jam vadovauti šių metų pradžioje pradėjo Eimantas Balta, anksčiau daugiau kaip penkerius metus dirbęs tarptautinėje technologijų bendrovėje „Bolt“.

„Šiandien „Ignitis ON“ tinkle turime daugiau kaip 260 įkrovimo taškų, iš kurių 4 – Latvijoje. Estijoje pirmosios stotelės turi atsirasti kitų metų pradžioje. Jaučiame didžiulį tinklo plėtros poreikį ir imamės šį poreikį patenkinti. Iki 2026 metų Baltijos šalyse planuojame turėti iki 3000 įrengtų įkrovimo taškų. Neapleidžiame lyderio pozicijų elektromobilių įkrovimo tinklo srityje, turime aiškią kryptį ir link jos tvirtai žengiame.

Kiekvienais metais naujos „Ignitis ON“ įkrovimo stotelės dygs sparčiais tempais. Suprantame, kad elektra varomas transportas nėra tik vienas variantas iš kelių. Elektra yra pagrindinis variantas ateities transportui ir drąsiai į jį investuojame“, – komentavo „Ignitis“ elektrinio mobilumo departamento vadovas E. Balta.

Teigiama, kad planuojamos investicijos neturi įtakos „Ignitis grupės“ koreguoto pelno prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) prognozei.

17 komentarų

H

Galit nepirkt ir nestatyt, pasaulis ju jau atsikando. Vertes nelaiko, baterija kainuoja daugiau nei auto, tersia tiek pat kaip benzas ar dyzelis. Jau irodyta. Vandenilis bus ateitis o ne elektra, pas ta igniti 3kart daugiau mokesi negu elektros kaina. Apsimoka jei namus turi garaza. Vilnius atsikando daug metu bande ta elektrini busa. Ir ka matom nuspresta statyti vandenilio gamykla ir vandeniliu varomus autikus pirkt uzpili kaip benza ir vaziuoji nieko netersi. Uzsienyje jau visiem aisku furos eina ant vandenilio per ilgai trunka krovimas. O yra jau stoteliu vandenilio ir automobiliiu taip pat. Dauguma zmoniu pasaulio vazineja su toyota. Toyota jau senai gamina su vandeniliu ir viskas ten veikia ir nereikia ismest masinos nes baterija parejo

G

Kai nesupranti, jog vadenilis NĖRA energijos šaltinis, o tik energijos nešėjas, tai ir gaunasi tokios pasakos :)

Diurniai

Vėl viską daro ne iš to galo .Pirmą tegul galvoja kaip pakelti žmonėm algas kad isgaletu nupirkti elektromobilį O ne pirmą statyti kur jas krauti (nes viel didžioji dalis bus beveik nenaudojama O pinigai praplauti). Ir kas svarbiausią reikią sutvarkyti užmiesčio kelius nes didžiąją dalį kelių yra prastos būklės. Bei ne visur yra elektromobilių pravažiuojamu kelių, kur tik aukšto ar keturiais varomo mašiną galimą pravažiuoti.

Lankytojas

Visų pirma žmonėms grąžinkite, jų asmeninius, apgavysčių kelių ,isreikalautus pinigus,o po to vaidinkit saziningus verslininkus,melagiai ir apgavikai

Marijus

Nupisa 160 limonų, 115 investuoja. Uždirba 45? Ne. 205. Nes anos investicijos, kurių nepadarė, bus už mūsų pinigus. Per kainų kilimą.

Liudvikas

Susidaro ispudis, kad Lietuviai neperka elektromobiliu tik del, jog nera ju kur pakrauti. Ju neperka, nes neiperka.

Romka

Su jais gali važinėti po kiemą ir į parduotuvę. Jei ta už kilometro..
🤣🤣🤣.

Lankytojas

Simtus metu gyvavo benzas dyzelis ir taip staiga viskas turi isnykt nesamone taip staigiai nebus dar simtu metu reik maziausiai ka prie 220 pereitu liaudis ir nereik pist prota zmonem Kas ka nores tas ta ir pasirinks ta ekologija tik ismislas issigalvojimas

Antanas

Nereikia tų skambių frazių:3000-4000stotelių manau nepavysim traukinio:leiskyt ramiai eksplotuot tą ką turim,o ką turėsim laikas o ne pažadai parodis

XM

Nutolusios elektrinės irgi pradžioje atrodė viliojančiai, o paskui prasidėjo..... Protingas elektromobilio nepirks, bent kol kas.

Vairuotojas

Pradžioje pasisavina ESO 160 mlj. O po to kita dukterinė įmonė investuoja pasisavintas lėšas. Elektros kaina biržoje penkis kartus pigesnė nei parduoda elektrinėm mašinom. Sukčių pinkles.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas