Automobilių rinkoje – galima nauja partnerystė: JAV milžinės atstovai susitiko su „Samsung“, aptartos galimybės statyti naują baterijų gamyklą

Arnas Balčiūnas

2024-02-11, 09:01

0 komentarų

Automobilių rinka kinta ir šiai dienai daugybės dėmesio susilaukia elektromobiliai. Elektriniais varikliais aprūpintos transporto priemonės tampa daugelio gamintojų prioritetu, o ir vairuotojų susidomėjimas tokiais automobiliais nuolat auga.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Automobilių rinkoje – galima nauja partnerystė: JAV milžinės atstovai susitiko su „Samsung“, aptartos galimybės statyti naują baterijų gamyklą

JAV automobilių gamintojas „General Motors“ ruošiasi stiprinti savo pozicijas elektrinių automobilių rinkoje. Bendrovės generalinė direktorė Mary Barra neseniai apsilankė Pietų Korėjoje, kur susitiko su „Samsung“ kompanijos atstovais.

Remiantis naujausia informacija, GM atstovė susitiko su „Samsung Display“, „Samsung Electro-Mechanics“ ir „Samsung SDI“ atstovais. Bene svarbiausia susitikimo dalis susijusi su Pietų Korėjos bendrovės akumuliatorių padalinio atstovais. Su jais buvo aptartos naujos elektromobilių baterijų gamyklos statybos.

„General Motors“ aptarė galimybę statyti akumuliatorių gamyklą Indianos valstijoje (JAV) ir , jei viskas vyks pagal planą, ji turėtų pradėti veikti dar iki 2026 metų, o per metus joje turėtų būti pagaminama 30 GWh baterijų.

Neoficialiais duomenimis, GM taip pat ketina sudaryti susitarimą su „Samsung“ dėl įvairių dalių tiekimo, o tarp jų patenka kameros, įvairūs sensoriai ir automobiliams skirti ekranai. Tačiau ir tai dar ne viskas.

Pranešama, kad „General Motors“ atstovai susitiko ir su „LG Energy Solutions“, galbūt norėdami aptarti alternatyvų tiekėją. Šios dvi bendrovės turi bendrą akumuliatorių gamyklą Mičigane (JAV), kuri dar neparuošta naudojimui.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas