BMW ruošiasi vidaus degimo variklių uždraudimui: gamintojo toks sprendimas negąsdina, tačiau nauda kelia abejonių

BMW ruošiasi vidaus degimo variklių uždraudimui: gamintojo toks sprendimas negąsdina, tačiau nauda kelia abejonių

Europos Sąjunga pasiūlė nuo 2035 metų uždrausti automobilių, varomų iškastiniu kuru, naudojimą. Tai būtų viena iš daugybę sudedamųjų priemonių turinčio paketo, skirto kovoti su klimato atšilimu, dalių.

BMW bus pasirengusi automobilių su vidaus degimo varikliu draudimui jau nuo 2030 metų. Kompanija iki tol bus pasiruošusi savo klientams pasiūlyti tik visiškai elektrines transporto priemones, įsitikinęs kompanijos generalinis direktorius Oliveris Zipse.

„Mes būsime pasirengę visiškam vidaus degimo variklių naudojimo uždraudimui. Jei regionui, miestui, šaliai kyla mintis uždrausti vidaus degimo variklius, veiksime pagal tokį sprendimą“,- konferencijoje Nuertingeno mieste, netoli Štutgarto, kalbėjo O.Zipse.

„BMW grupė dėl tokių ir panašių pasiūlymų nesijaudina. Ar tai gera idėja, yra kitas klausimas... bet, reikalui esant, būsime pasiruošę aukoti automobilius su vidaus degimo varikliais.“

Skirtingai nuo konkurentų, įskaitant „Volkswagen Group“ ir „General Motors“, BMW nenustatė vidaus degimo variklių varomų automobilių gamybos sustabdymo datos. Tačiau, kompanijos teigimu, ji tikisi, kad iki 2030 metų 50 proc. pasaulinių automobilių pardavimų sudarys elektromobiliai.

Šiuo metu „BMW Group“ pristato savo pavyzdinį elektrinį visureigį „iX“ ir elektrinį sedaną „i4“. Kitais metais pasirodys 7 serijos sedano ir „X1“ visureigio baterijomis varomos versijos, o 2023 metais bus pristatytos elektrinės 5 serijos sedano ir „Mini Countryman“ modelių versijos. Kompanija užtikrintai juda 100 proc. elektrifikuotų gaminamų automobilių keliu.

5 komentarų

Lankytojas

Patys pila i sliarka alieju ir verkai kad labai dumija, kaip prades degt meistreliu pigesniu garaziukai ,ekologija ir baigsis...:)

S

Pasakų sekėjai. Jau juokas net nebeima. Pelnas nuo pagaminto elektromobilis yra dvigubai didesnis nei tradicinių auto. Audi gamintojai juk atviru tekstu pasakė mum dzin kažkokia ale tarša svarbiausia pinigai. Negi mūsų valdžia tokia kvaila kad mano jog žmonės neranda informacijos? Na daliai praplautom smegenis

Ramios bitės

Paprasta aritmetika 2035 plius dar 15 - 20 metų jos važiuos tai iki 2050 ramios bitės vidaus degimo varikliams, atsirasas dar vandeniliu varomi serijiniai, bus apmokestinami elektomobiliai (neva terš gamtą bateriju gamyba, utelizacija, nors taii tiesa po to atsiras gal,, atomo''varikliai bus apmokestinami, vandenilio varomi ir pasaka be galo, visada bus mokesčiai jie nedingo ir nedings, Tiesig reikia plaukti pasroviui, nes nieko nepašokinėsi prieš sistemą.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas