Dar vienas smūgis benzininių ir dyzelinių automobilių gerbėjams: Vokietijos milžinė ėmėsi veiksmų, kurie šokiravo net ir automobilių pardavėjus

Arnas Balčiūnas

2023-02-20, 12:52

5 komentarai (-ų)

Elektrinių automobilių senojo žemyno keliuose sparčiai daugėja, o Europos aplinkos agentūros duomenimis, lūžio tašku buvo 2019 metai. Nuo to laiko naujai registruotų elektrinių automobilių padaugėjo bene 10 kartų ir šis skaičius nesustoja augti. Priežasčių pereiti prie elektrinio transporto gali būti ir daugiau.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Dar vienas smūgis benzininių ir dyzelinių automobilių gerbėjams: Vokietijos milžinė ėmėsi veiksmų, kurie šokiravo net ir automobilių pardavėjus

Vokietijos automobilių milžinė „Volkswagen“ paskelbė apie kainų didinimą, kuris palies šio prekės ženklo automobilius su vidaus degimo varikliais. VW atstovų teigimu, numatomas vidutinis 4,4 proc. kainų didinimas, o tokie pokyčiai įsigalios jau nuo vasario 23 dienos. Teigiama, kad tokių veiksmų priežastis – išaugusios bendrovės išlaidos.

„Volkswagen“ atstovų pranešime, kuris buvo išplatintas bendrovės automobilius pardavinėjantiems tarpininkams, teigiama, kad kainų didinimas susijęs su „ženkliai išaugusiomis žaliavų, energijos ir įrangos pirkimo išlaidomis“. Skelbiama, jog tarp brangstančių modelių patenka ir tokie vokiečių šedevrai kaip „Golf“, „Tiguan“, „Passat Wagon“, „Polo“ ar „T-Roc“.

„Net Ir „Volkswagen“ negali išvengti didėjančios infliacijos. Nors dirbame su ilgalaikėmis sutartimis, apsidraudimo sandoriais ir efektyvumo didinimu, tačiau poveikio sąnaudoms visiškai kompensuoti nepavyks“, - teigiama VW pranešime.

Tokį Vokietijos automobilių milžinės sprendimą sukritikavo šios bendrovės transporto priemones pardavinėjantys tarpininkai. Pastarieji neslėpė nuostabos ir pažymėjo tai, jog tokie pokyčiai gali padaryti dar didesnės žalos pardavimams, kurie pastaruoju metu ir taip mažėja. Tarpininkų teigimu, bendrovė turėtų mažinti kainas, o ne jas didinti, nes pirkėjams darosi vis sunkiau įsigyti naują automobilį, atsižvelgiant į dabartinę situaciją.

Verta pastebėti ir tai, jog „Volkswagen“ nėra pirmoji kompanija, kuri didina savo transporto priemonių kainas. Dar pernai buvo užfiksuota gerokai išaugusi naujų automobilių vidutinė kaina, o 2022 metais kainos išaugo vidutiniškai 5 tūkst. eurų. Šaltinių teigimų, VW kainas didinti pradėjo dar 2021 metų viduryje, o iki praėjusių metų vidurio šis augimas pasiekė maždaug 11 proc.

Tiesa, „Volkswagen“ nežada didinti elektrinių automobilių kainų ir šie pokyčiai liečia tik transporto priemones su vidaus degimo varikliais. Ar analogiški veiksmai gali paliesti ir elektromobilius – išlieka nežinoma.

5 komentarų

Ričardas

Prašom pasakyti, ką reikės daryti su tuo elektromobiliu po šešių metų eksplotavimo?

tiksliai

niekalas tie wagenai tik lietuviai juos mėgsta kaip atsilikusių ir kaimiečių tauta

Lankytojas

Tai tu kas per milijonirius tok elgiesi kaip kaimas. normalus tie wvolsvagenai

R. V.

Smūgis vidaus variklių gerbėjams? 😂 bet kuris, save gerbiantis žmogus kuris mėgsta automobilius į VW niekada nežiūri ir jo niekada neperka. Straipsnio autorius turėtų būti nubaustas už click bait antraštę. VW čia tik sau antausį duoda

Vw gerbiantis

Save gerbiantis lietuvis perka tik BMW stotelių siaubą.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas