Dar vienas žingsnis link triumfo Dakare: R.Baciuška sėkmingai įveikia dvyliktąjį greičio ruožą ir didina atotrūkį nuo lenkų

Lukas Snarskis

2023-01-13, 11:39

0 komentarų

Saudo Arabijoje vykstantis 45-asis Dakaro ralis artėja link pabaigos. Penktadienį dalyviai varžosi jau dvyliktajame greičio ruože, kuris yra maratoninis. Finišą pasiekė jau ir bagių klasėje besivaržantys lenktynininkai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Dar vienas žingsnis link triumfo Dakare: R.Baciuška sėkmingai įveikia dvyliktąjį greičio ruožą ir didina atotrūkį nuo lenkų

Penktadienį prasidėjo antroji Dakaro maratono diena, o dalyviams šiandien teko įveikti 185 kilometrų greičio ruožą ir dar – 190 kilometrų pervažiavimą. Bagių klasėje besivaržantis Rokas Baciuška, su šturmanu Oriolu Vidaliu, pasiekė finišą ir įtvirtino savo lyderystę bendroje įskaitoje, kur vis dar verda įtempta kova.

„Red Bull Can-Am Factory Team“ atstovaujantis lietuvis šiandien finišavo su antru geriausiu rezultatu ir greičio ruožo nugalėtojui pralaimėjo vos 13 sekundžių. Už R.Baciušką greitesnis buvo tik Michalas Goczalas, kuris trasą įveikė per 2 val. 19 min. 7 sek. ir tapo šios dienos nugalėtoju.

Rokas Baciuška / A.S.O./F.Le Floc'h/DPPI nuotr.

Nors R.Baciuška ir finišavo antroje vietoje, tačiau šiandien buvo greitesnis už pagrindinius varžovus kovoje dėl pirmosios vietos bendroje įskaitoje. Lietuvis ir toliau išlieka lyderiu, tačiau nuo antroje vietoje esančio Eryko Goczalo dabar jau atsiplėšęs per 7 min. 43 sekundes. Jaunasis lenkas šiandien finišavo ketvirtoje vietoje.

Trečioje vietoje šiandien finišavo Marekas Goczalas, kuris greičio ruožo nugalėtojui pralaimėjo 2 min. 38 sek. Bendroje įskaitoje lenkas taip pat rikiuojasi trečioje pozicijoje ir nuo R.Baciuškos atsilieka 16 min. 43 sek.

Erykas Goczalas / A.S.O./F.Gooden/DPPI nuotr.

Panašu, kad bagių klasėje įtempta kova virs į paskutinių Dakaro ralio kilometrų, tačiau lietuvis kol kas sėkmingai atlaiko konkurentų spaudimą ir pirmauja.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas