Elektrinių „Audi“ komandų košmaras Dakare – tęsiasi: trasoje sustojo ir švedų duetas, žlugo podiumo viltys

Lukas Snarskis

2023-01-07, 12:03 (atnaujinta 2023-01-08, 01:26)

0 komentarų

Dakaro ralis yra laikomas kaip pats sunkiausias išbandymas bet kuriam lenktynininkui. Tačiau bekelių lenktynės dažnai tampa ir tikru išbandymu technikai, kuri ne visada susitvarko su Dakaro pateikiamomis staigmenomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Elektrinių „Audi“ komandų košmaras Dakare – tęsiasi: trasoje sustojo ir švedų duetas, žlugo podiumo viltys

Saudo Arabijoje vykstančiose lenktynėse vakar tragišką dieną išgyveno „Audi“ komandos atstovai, kurie varžosi su elektriniais automobiliais. 212 greičio ruožo kilometre avariją patyrė Stephane Peterhanselio ekipažas, o jo šturmanas Edouardu Boulanger atsidūrė ligoninėje. Beveik toje pačioje vietoje avariją patyrė ir Carlosas Sainzas, kuris šiandien startavo gavęs daugiau nei 28 valandų baudą.

Lyg to „Audi“ komandai būtų negana, šiandien startavęs Mattias Ekstromas taip pat susidūrė su techninėmis problemomis. Bendroje įskaitoje švedas, kartu su savo šturmanu Fabianu Lurquinu, iki šiandienos rikiavosi penktoje pozicijoje.

Mattias Ekstromas / A.S.O./E.Vargiolu nuotr.

Įveikęs ketvirtąjį kelio punktą – švedų duetas sustojo. Dakaro organizatoriai skelbia, jog „Audi“ komandos atstovai susidūrė su techninėmis problemomis. M.Ekstromo teigimu, jis kol kas neįsivaizduoja kas atsitiko ir nežino kiek laiko reikės praleisti tvarkant automobilį.

Organizatorių paskelbtas vaizdo įrašas rodo, jog „Audi“ ekipažas pradūrė kairėje pusėje esantį galinį ratą, kuris dar ir sulinko. Lenktynininkai bando tvarkyti elektromobilį, bet jau dabar yra praradę daugiau nei valandą. Tai reiškia, kad „Audi“ šiemet nebeturi jokių šansų kovoti dėl podiumo.

Priminsime, jog M.Ekstromas priklauso „Team Audi Sport“ komandai, o šiemet, kaip ir pernai, jie varžosi su elektriniu „Audi“ bolidu. Pastarasis sulaukė nemažai atnaujinimų, lyginant su praėjusiais metais. Šis automobilis priskirtas T1-U kategorijai, kuri vadinama Dakaro ateities klase ir joje varžosi tik mažataršiai automobiliai. Priekinės ir galinės ašies pavara yra elektrinė, o elektros varikliai energiją gauna iš aukštos įtampos akumuliatoriaus.

Carlosas Sainzas / A.S.O./E.Vargiolu/DPPI nuotr.

Labai efektyvus energijos keitiklis, sudarytas iš keturių cilindrų variklio su turbokompresoriumi ir papildomo variklio-generatoriaus bloko (MGU), pirmą kartą perdirba atsinaujinantį kurą, taip sumažindamas CO2 emisiją daugiau nei 60 procentų. Gruodžio mėnesį ši jėgainės koncepcija pelnė žurnalo „Race Tech“ ekspertų komisijos apdovanojimą „Racecar Powertrain of the Year Award“ (liet. „Metų lenktyninio automobilio pavara“).

Dar prieš prasidedant Dakarui, „Audi“ atstovai neslėpė, jog šiemet ketina varžytis tik dėl aukščiausių pozicijų. Deja, tokie tikslai jau tikrai nebus įgyvendinti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas