Elektromobilio gaisras, kuris vos nesibaigė katastrofa: stovėjimo aikštelėje užsidegęs „Mercedes“ automobilis pridarė daugybę žalos, žmonės atsidūrė ligoninėje

Bilis.lt

2024-08-11, 07:55

0 komentarų

Degantys elektriniai automobiliai dažnai audrina visuomenę. Nors elektriniais varikliais aprūpinti modeliai užsidega rečiau nei tie, kurie varomi vidaus degimo varikliu, tačiau tokios istorijos yra aptarinėjamos itin garsiai. Dabar užfiksuotas ir dar vienas toks atvejis.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Elektromobilio gaisras, kuris vos nesibaigė katastrofa: stovėjimo aikštelėje užsidegęs „Mercedes“ automobilis pridarė daugybę žalos, žmonės atsidūrė ligoninėje

Netoli Seulo esančiame Inčono mieste užsidegė „Mercedes-Benz EQE“ elektrinis automobilis. Požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje pastatyta transporto priemonė iš pradžių pradėjo skleisti baltus dūmus, o po kelių sekundžių pradėjo liepsnoti, skelbia automobilių naujienų portalas bilis.lt.

Pranešama, jog užsidegęs EQE apgadino apie 140 tame pačiame aukšte stovėjusių automobilių, 70 iš jų apdegė gana smarkiai. Negana to, 23 žmonės, gyvenę aukščiau esančiame pastate, buvo paguldyti į ligoninę dėl apsinuodijimo dūmais.

Gaisras buvo toks stiprus, kad paveikė ne tik to pastato, kuriame tai įvyko, bet ir viso pastatų komplekso elektros tinklą. Vėlesniuose pranešimuose teigiama, kad po incidento beveik 500 namų ūkių penkias dienas neturėjo elektros ir vandens.

Pasak dienraščio „Korea JoongAng Daily“, dėl šio gaisro buvo evakuoti 103 žmonės. Tikėtina, kad šią katastrofą galėjo įtakoti vieta, kur buvo pagamintas minėtas elektromobilis. „Mercedes“ šiuos EQE modelius surenka Vokietijoje ir Kinijoje, o Pietų Korėjoje užsiliepsnojęs automobilis bus atkeliavęs iš Kinijos.

Didžiausias skirtumas tarp Vokietijoje ir Kinijoje gaminamų „Mercedes EQE“ elektromobilių – tai juose naudojamų akumuliatorių tiekėjas. Europoje gaminami modeliai naudoja CATL pagamintus elementus, o iš Kinijos atvežtiems montuojamos „Farasis“ baterijos.

„Šiuo metu negalime patvirtinti detalių apie tikslų modelį ir akumuliatorius. Į tai žiūrime labai rimtai ir darysime viską, kad bendradarbiautume su priešgaisrinėmis tarnybomis ir nustatytume tikslią priežastį“, - teigiama „Mercedes-Benz Korea“ išplatintame pranešime.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas