Elektromobilių gamintojų godumui – nėra ribų: norint daugiau galios – teks susimokėti papildomai, o „Mercedes“ pasiūlymas peržengė visas ribas

Lukas Snarskis

2022-12-07, 11:41 (atnaujinta 2022-12-07, 13:10)

8 komentarai (-ų)

Elektromobilius gaminančios kompanijos atrodo naują būdą kaip uždirbti daugiau pinigų. Niekam ne paslaptis, jog elektriniais varikliais aprūpintos transporto priemonės ir taip brangesnės nei tos, kurios veikia su vidaus degimo varikliu. Tačiau naujausias gamintojų triukas – nustebins daugelį.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Elektromobilių gamintojų godumui – nėra ribų: norint daugiau galios – teks susimokėti papildomai, o „Mercedes“ pasiūlymas peržengė visas ribas

„Polestar“ pradėjo siūlyti programinės įrangos atnaujinimą, kuris „Polestar 2“ elektriniams automobiliams suteiks daugiau galios. Skelbiama, jog už 1 195 JAV dolerius siekiantį mokestį, šių transporto priemonių savininkai gali gauti papildomus 51,4 kW. Dabar toks pasiūlymas yra pateiktas JAV rinkoje, o dar praėjusiais metais buvo siūlomas ir Europoje.

Tiesa, šis atnaujinimas yra prieinamas tik tiems „Polestar 2“ savininkams, kuri turi įsigiję keturių varomųjų ratų versija su dvigubu varikliu. Verta pastebėti ir tai, jog šis galios papildomas atkeliauja su programinės įrangos atnaujinimu, todėl automobilių turėtojams nereikia pristatyti savo transporto priemonės į jokį saloną ir viskas atliekama tiesiog įdiegiant gautą atnaujinimą.

Tai jau ne pirmas kartas kai elektromobilių gamintojai siūlo kažką panašaus. Dar visai neseniai, daug kalbų sukėlė ir „Mercedes“ sprendimas, kuris yra labai panašus į tai, ką dabar siūlo „Polestar“. Esminis skirtumas tame, jog „Mercedes“ pasiūlė atnaujinimą ne už vienkartinį mokestį, o užsisakant mėnesinę prenumeratą.

Daugeliui mūsų yra įprasta mokėti už „Netflix“ ar „Spotify“ prenumeratas, tačiau netrukus gali tekti mokėti ir prenumeratas už turimus elektromobilius. „Mercedes“ pasiūlė 100 JAV dolerių siekiančią mėnesinę narystę, kuri EQE ir EQS modeliams suteiks papildomos galios.

Standartinis „Mercedes EQE 350“ modelis turi 214 kW, tačiau mokant po 100 JAV dolerių per mėnesį jūs galėsite mėgautis net 260 kW, kas yra beveik 50 kW daugiau nei įprastai. Užsisakius tokią prenumeratą, automobilius pasiekia programinės įrangos atnaujinimas, kuris aktyvuoja „Dynamic drive“ režimą, kuris ir leis mėgautis didesne galia. Tiesa, toks pasiūlymas šiuo metu prieinamas tik JAV rinkoje.

Paaiškėjo, jog nuolatinis galios didinimas ar mažinimas – neatitinka ES reglamento, todėl „Mercedes“ negali analogiškos prenumeratos pasiūlyti ir Europoje. Įdomu tai, kad daugeliu atveju modifikuoti transporto priemonės galią yra normali praktika, tačiau jos negalima nuolat didinti ar mažinti, ką iš esmės ir siūlo „Mercedes“.

Būtent dėl šios priežasties „Polestar“ pasiūlymas ir yra susimokėti vienkartinį mokestį, o ne mokėti už tai kas mėnesį. Tačiau tai galimai formuoja itin ydingą praktiką, kuri ateityje gali leisti gamintojams uždirbti papildomų pinigų iš prenumeratų ar kitų mokesčių, kurie suteiktų elektromobilių savininkams papildomos galios.

8 komentarų

Totalus

Valdymas, nores atjungs, nores prijungs. Pirkit avinai tuos kevalus, ai dar pasiskiepikit butinai nuo koronkes 55 karta, gal smegenu atsiras zaliuokliai-klounai.

Tomas

Ir eilinį kartą rado avinus šokančius pgl vyresnybės dūdelę kuriuos paliko su asilo ausim, kaip ir kas liečia "laisvą" elektros tiekėjo pasirinkimą. Šveicarai dar geriau pareiškė - važiuoti bus galima tik tam tikrom valandom, dienom ir dar su tam tikrais apribojimais, taip eikite pėstute, kojytėmis - vardan "ekologijos"... Ir visai nesvarbu kiek gamyklos leidžia į orą, elektrinė ir kt pramonė, svarbu žmonėms ir gyvūliukams uždrausti bezdėti ir kvėpuoti...Daugiau nei juokinga

Fernandas

Nu matau, elektromibiliu fanatas patyre nuoskauda. Tai kaip ar laikas persesti prie elektromobiliu? 🤣

Basas

Prenumerata susimokėsi važiuosi, nesumokėta tai išvis stovės tavo auto kieme kaip eksponatas. Kuo toliau to bus linksmiau.

Vidas

Nori turėti elektrinį žaislą- mokėk ir mokėk, ekologija nei vienas nepasižymi tik kompanijų didesniu pelnu.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas