Europa turi naują elektromobilių lyderį: juo tapo lietuvių pamėgta kompanija

Lukas Snarskis

2021-05-30, 16:15 (atnaujinta 2021-05-31, 01:41)

0 komentarų
Europa turi naują elektromobilių lyderį: juo tapo lietuvių pamėgta kompanija

Daugelyje rinkų pastebimas šioks toks atsigavimas, lyginant su praėjusiais metais, tačiau rezultatai vis dar nėra patys geriausi. Labai panaši situacija yra ir Europos automobilių rinkoje, kur balandžio mėnesį buvo užfiksuotas 261 proc. augimas, tačiau pasiekti rezultatai vis dar prastesni nei 2019 metais.

Šių metų balandį buvo parduota daugiau nei 1 mln. automobilių, tačiau tai yra 23 proc. mažiau nei 2019 metais, o toks rezultatas išlieka antru blogiausiu per pastaruosius 20 metų. Įdomu tai, jog ženkliai didėjantį populiarumą parodė hibridiniai automobiliai, kurie šiuo metu sudaro 15 proc. visos rinkos, kuomet pernai analogiškas rodiklis siekė tik 11 proc.

Remiantis „JATO Dynamics“ informacija, balandžio mėnesį buvo parduota 71 tūkst. 500 elektrinių automobilių, kas yra 338 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Analogišku laikotarpiu, hibridinių automobilių buvo parduota 81 tūkst., o tai yra 507 proc. augimas, lyginant su atitinkamu periodu pernai. Kartu su šia informacija paaiškėjo ir populiariausi elektriniai automobiliai.

Geriausiai parduodamu elektriniu automobiliu balandį tapo „Volkswagen ID.4“ Tai yra pirmas kartas, kuomet geriausiai parduodamu elektromobiliu tampa padidinto pravažumo mašina (SUV). Antroje pozicijoje rikiuojasi dar vienas „Volkswagen“ produktas – tai „Volkswagen ID.3“. Trečioje vietoje – „Renault Zoe“, o laipteliu žemiau rikiuojasi „Hyundai Kona“. Įdomu tai, jog į dešimtuką nepatenka nei vienas „Tesla“ automobilis.

Ekspertai pastebi ir tai, jog „Tesla“ pastaruoju metu stringa su pardavimais. Kaip pastebi rinkos analitikas Matthias Schmidtas, „Volkswagen“ grupės elektrinių automobilių pardavimų vidurkis, per pastaruosius 12 mėnesių, pasiekė daugiau nei 200 tūkst., o pasaulinės rinkos lyderės „Tesla“ analogiškas rodmuo nekyla jau kuris laikas ir yra užstrigęs ties 100 tūkst.

Primename, jog naujasis „Volkswagen ID.4“ jau parduodamas ir Lietuvoje. ID.4 siūlo moderniausias technologijas rinkoje: „ID.Light“ intuityvųjį asistentą, papildytosios realybės projekcinį ekraną, kuris navigacijos nuorodas ir kitą svarbią informaciją projektuoja ant kelio, belaidę „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“ sąsają. „Volkswagen“ ID. savininkams nuotoliniu būdu atnaujins programinę įrangą kas tris mėnesius. Tai ne tik užtikrins sklandų ir saugų programinės įrangos veikimą, bet ir galės automobiliui suteikti naujų funkcijų – tam net nereikės apsilankyti atstovybėje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas