Dar viena kinų bendrovė gali sulaukti galingo JAV smūgio: ši programėlė jau visai netrukus gali būti užblokuota

Arnas Balčiūnas

2024-04-26, 10:55

0 komentarų

Kinijos vyriausybė kritikavo JAV dėl bandymo uždrausti „TikTok“, tačiau taip pat leido „ByteDance“ aiškiai suprasti, kad mieliau uždraustų programėlę JAV, o ne ją parduotų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Dar viena kinų bendrovė gali sulaukti galingo JAV smūgio: ši programėlė jau visai netrukus gali būti užblokuota

Kinijos valdžios institucijos ketina užkirsti kelią priverstiniam „TikTok“ pardavimui apribodamos tokią galimybę platformos savininkei „ByteDance“. Dėl to bendrovė atsidūrė sudėtingoje padėtyje – trumpų vaizdo įrašų platforma gali prarasti didžiausią rinką, kurioje yra 170 mln. vartotojų.

Po greito balsavimo Atstovų Rūmuose šios savaitės pradžioje, JAV Senatas priėmė Nacionalinio saugumo dokumentų rinkinį, į kurį įtrauktas prieštaringai vertinamas galimas „TikTok“ draudimas.

Po JAV teisėkūros proceso įstatymo projektas dabar keliauja pas prezidentą Joe Bideną, kuris jau anksčiau įsipareigojo jį pasirašyti. Jei šis scenarijus pasitvirtintų, „TikTok“ patronuojančiajai bendrovei „ByteDance“ liktų dvi galimybės.

Tokiu atveju „ByteDance“ turėtų per ateinančius dvylika mėnesių perleisti savo turtą JAV įsikūrusiai bendrovei arba susidurti su faktiniu „TikTok“ uždraudimu JAV. „TikTok“ vykdo kampaniją prieš draudimą ir priverstinį pardavimą, motyvuodama tuo, kad pažeidžiamos jos 170 mln. amerikiečių naudotojų žodžio laisvės teisės.

Atstovų Rūmų ir Senato nariai vykdė kampaniją prieš „TikTok“ kaip prieš „Kinijos propagandos“ terpę, kuri yra „susijusi su užsienio priešais“ ir „teikia didelį kiekį naudotojų duomenų Kinijos komunistų partijai“. Panašu, jog šios programėlės blokavimas JAV teritorijoje yra kaip niekada realus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas