Automobilių turėtojai sulaukė fantastiškų naujienų iš Seimo: Vyriausybė pritarė svarbiam projektui, šias naujienas transporto priemonių savininkai pasitiks plojimais

Pranešimas spaudai

2024-07-26, 07:54

3 komentarai (-ų)

Vyriausybė pritarė Finansų ministerijos parengtam nutarimo projektui, kuriuo bus užtikrinama didesnė finansinė apsauga eismo įvykyje nukentėjusių transporto priemonių savininkams.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Automobilių turėtojai sulaukė fantastiškų naujienų iš Seimo: Vyriausybė pritarė svarbiam projektui, šias naujienas transporto priemonių savininkai pasitiks plojimais

Eismo įvykio metu padarytos žalos administravimo ir draudimo išmokos mokėjimo taisyklės išdėstytos nauja redakcija, jas papildant nauja nuostata, numatančia galimybę neskaičiuoti sugadintų dalių nusidėvėjimo.

„Atkreipėme dėmesį į iki šiol kartais pasitaikančią neteisingą situaciją, kai nukentėjęs transporto priemonės savininkas, remontuodamas savo transporto priemonę, patiria papildomas išlaidas dėl to, kad atsarginių dalių kaina skaičiuojama su nusidėvėjimu.

Atliktas taisyklių pakeitimas užtikrins, kad tuo atveju, kai nėra galimybių sugadintų dalių suremontuoti ir remontui naudoti dėvėtų ar neoriginalių dalių, bus galima remontui naudoti naujas dalis ir nukentėjusiam asmeniui nereikės už jas primokėti“, – sako finansų viceministrė Vaida Česnulevičiūtė – Markevičienė.

Tai numatyta tokiu atveju, jeigu nukentėjęs asmuo sugadintą transporto priemonę remontuoja pas draudiko ar draudikų biuro rekomenduotą remonto paslaugų teikėją arba pas pasirinktą remonto paslaugų teikėją, kuriam draudikas ar biuras pritarė raštu.

3 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas