Velnio tuos elektromobilius: vidaus degimo varikliais aprūpintų automobilių draudimas pasmerktas žlugti, ekspertai įžvelgia didžiulę problemą, kuri situaciją gali pakeisti iš esmės

Bilis.lt

2024-09-03, 17:55

2 komentarai (-ų)

Jei Europa nori pasiekti savo tikslus laipsniškai atsisakyti automobilių su vidaus degimo varikliais, šalyse, kurios jų atsisakė, turi būti atnaujintos subsidijos elektra varomiems automobiliams, teigė „Dowlais Group“ kompanijos atstovai.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Velnio tuos elektromobilius: vidaus degimo varikliais aprūpintų automobilių draudimas pasmerktas žlugti, ekspertai įžvelgia didžiulę problemą, kuri situaciją gali pakeisti iš esmės

Bendrovės generalinis direktorius Liamas Butterworthas teigė, kad mažėjanti baterijomis varomų automobilių paklausa kelia grėsmę planams iki 2030 metų Jungtinėje Karalystėje ir po penkerių metų Europos Sąjungoje nutraukti naujų transporto priemonių su vidaus degimo varikliais pardavimą.

„Jei taisyklės išliks tokios, kokios yra, būtinai reikės kokių nors subsidijų, kad būtų galima paremti automobilių gamintojus“, – sakė L. Butterworthas.

Automobilių gamintojai ir jų dalių tiekėjai susiduria su elektromobilių paklausos nuosmukiu po to, kai šalys, įskaitant Vokietiją ir Švediją, buvo panaikinta arba sumažinta parama. Tokios bendrovės kaip „Mercedes-Benz“ ar „Volkswagen Group“ nuo to laiko atidėjo arba sušvelnino savo diegimo planus.

„Dowlais Group“ klientai, tarp kurių yra „Ford Motor“ ir „General Motors“, atidėjo elektrinių transmisijų tiekimą, sakė generalinis direktorius ir pridūrė, kad netikėtas subsidijų panaikinimas Vokietijoje praėjusių metų pabaigoje pakenkė paklausai.

„Yra daug tiekėjų, kurie investavo gerokai per daug į elektromobilių technologijas“, – sakė L. Butterworthas ir pridūrė, kad vyksta „daug sudėtingų diskusijų“ su automobilių gamintojais dėl to, kaip bus sprendžiamas šis neatitikimas.

2 komentarų

Saulius

Turiu Tojota Prius Prime Plugin.Važiuoja visaip nereikia sukti galvos kur pasikrauti ar užteks iki namu parvažiuoti.Tik supras apie toki automobili turintis .Benzinas hibridas 2.9litro mieste,pakrautas 3h. 6kw namie i rozete paprasta iki 60km mieste nuvažiuoja tik elektra.

Algirdas

Aš turintis elektromobili ir saulės elektrine galiu drasiai teigti kad europa ne per penkis ir net per penkoasdešimt metu neturės 100 procentu elektromobiliu. Pakrovimo stotis ne magistrleje o prie prekibcetriu Lietuvoje. Lenkijoj bojkotoja elektromobilius Orlen. O kuo vertas atsiskatimas už pakrovimą. Kažin ar užteks 100 ivairiu programelių keliaujant po europą.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas