Šie automobiliai yra daugelio vairuotojų svajonė: pateikiami automobilių modeliai, kurie yra itin atsparūs korozijai ir leis kone amžiams pamiršti, kas yra rūdys

Lukas Snarskis

2024-09-16, 14:00

4 komentarai (-ų)

Rūdys yra automobilių savininkų košmaras. Jos elegantišką ir gerai prižiūrimą automobilį gali akimirksniu paversti griuvėsiais. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kokie automobiliai rūdija mažiausiai ir kaip spręsti šią problemą, jeigu su ja teko susidurti.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Šie automobiliai yra daugelio vairuotojų svajonė: pateikiami automobilių modeliai, kurie yra itin atsparūs korozijai ir leis kone amžiams pamiršti, kas yra rūdys

Daugelis tikriausiai žino, jog automobilio rūdys atsiranda dėl cheminės reakcijos tarp plieno, vandens ir oro deguonies. Šį procesą gali pagreitinti žiemą ledui ir sniegui tirpdyti naudojama kelių druska. Nors dabar daugelis transporto priemonių gaminamos iš cinkuoto plieno, kuris yra atsparus korozijai, rūdys išlieka problema, ypač senesnių modelių.

Pasak ekspertų ir naudotų automobilių rinkos analitikų, automobiliai, kurie mažiausiai rūdija, dažniausiai yra pagaminti iš storo švediško plieno arba cinkuoto plieno.

Tokie modeliai kaip „Audi A6 C5“ arba „C6“, nemirtingasis „Audi 80“, „Opel Insignia“ arba 5 serijos „BMW E60“ yra laikomi atspariausiais korozijai. Atsparumą rūdims taip pat galima padidinti reguliariai naudojant antikorozines priemones.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į ypač linkusias į koroziją automobilio dalis, pavyzdžiui, sparnus, judančių elementų antgalius, langų ir durų sandariklius. Žemiau pateikiame kitus modelius, kurie taip pat yra laikomi kaip atsparūs korozijai:

  • „Lexus RX“. Tai Japonijos milžinei „Toyota“ priklausantis aukščiausios klasės prekės ženklas. Čia naudojamos itin aukštos kokybės antikorozines medžiagas.
  • „Honda CR-V“ - pasižymi tvirta konstrukcija ir korozijai atspariomis medžiagomis.
  • „Audi A4“ - naujesnėms kartoms dažnai naudojamas aukštos kokybės cinkuotas plienas.
  • „Volkswagen Golf“ - Ypač naujesnės kartos, kuriose naudojamos įvairios technologijos, apsaugančios nuo rūdžių.
  • „Mercedes-Benz“ S klasė - Kadangi tai prabangus modelis, jame dažnai naudojamos pažangios antikorozinės technologijos.
  • „Porsche Cayenne“ - tai ne tik aukštos klasės automobilis, bet ir užsitarnavęs ilgaamžiškumo ir atsparumo rūdims reputaciją.
  • „Tesla Model S“ - elektrinis automobilis buvo sukurtas taip, kad jo konstrukcija būtų kuo mažiau paveikta korozijos. Negana to, čia naudojama daug aliuminio.

Verta paminėti, kad net ir tų modelių, kurie pasižymi geru atsparumu rūdims, reguliari techninė priežiūra ir tinkama antikorozinė apsauga yra svarbiausi veiksniai, padedantys išlaikyti transporto priemonės būklę.

Žinoma, tarp modelių, kurie paprastai greitai rūdija, visada galima rasti gerai prižiūrimų pavyzdžių, taip pat, tarp automobilių, turinčių matomų korozijos požymių, galima rasti automobilių, kurie paprastai rūdija mažiau. Viskas priklauso nuo transporto priemonės naudojimo sąlygų ir pobūdžio.

Kaip apsaugoti savo automobilį nuo rūdžių?

Norint išvengti rūdžių pažeidimų, svarbu rūpintis savo automobiliu. Tai nėra taip sudėtinga, kaip galite pagalvoti, o pagrindinė automobilio priežiūra padės užtikrinti, kad jūsų automobilis nerūdija.

  • Reguliari priežiūra. Reguliari automobilio techninė priežiūra padės nustatyti bet kokias automobilio problemas ir gali nustatyti ankstyvus rūdžių požymius.
  • Plaukite savo automobilį. Jūsų automobilis daug ką patiria, ypač kai reguliariai važinėjate nepalankiomis oro sąlygomis. Jei gyvenate vietovėje, kuri reguliariai barstoma druska, greičiausiai ši druska pateks ant jūsų automobilio ir pradės ardyti medžiagas. Tačiau jei reguliariai plausite automobilį, galite sustabdyti korozijos procesą, kol jis nepadarė nuolatinės žalos.
  • Valykite saloną, kaip ir automobilio išorė, taip ir salonas gali surūdyti, jei jo reguliariai nevalysite. Jei į automobilio saloną patenka druskos nuo batų ar kelio - jos gali pradėti rūdyti automobilio medžiagas. Pasirūpinkite, kad jūsų automobilis nerūdytų, prižiūrėdami švarą tiek salone, tiek išorėje.

Jeigu pastebėjote rūdžių ant savo automobilio – rekomenduojame kreiptis į specialistus, kurie padėtų išspręsti šią problemą. Visuomet yra geriau reaguoti anksčiau nei laukti, kol surūdys dar daugiau jūsų turimos transporto priemonės. Kuo greičiau imsitės veiksmų – tuo pigiau bus tai išspręsti.

4 komentarų

Dps

Toks jausmas, kad ubagas lietuvis nupirko mašina iš gyvenimo santaupų ir su ja tik grabe išsiskiria. Per metus nuvažiuoju apie 100k KM Lietuvos keliais, apie mašinos estetinė priežiūra net nesuku galvos, 2-3 metai nauja mašiną, likučius sugraibo vos įkeliu į skelbimus. Reikia suprasti, mašina tik įrankis JŪSŲ gyvenimui palengvinti, o ne jūs mašinos gyvenimo lengvintojai, su tokiu požiūriu nereikės galvoti apie rūdis, nes mašinos keisis į vis naujesnės savaime.

R

Ar tikrai automobilio salonas gali ,,surūdyti", kaip čia rašo matyt puskvailis AI. Surudys plastmasinė panelė, stiklai ar sėdynių apvalkalai?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas