Paskelbti populiariausi šių metų išmanieji telefonai: daugelis ir toliau renkasi „Apple“ sukurtus įrenginius, dešimtuke randame vos trijų gamintojų produktus

Lukas Snarskis

2024-09-18, 19:55 (atnaujinta 2024-09-19, 11:03)

0 komentarų

Kiekvienais metais įvairūs analitikai publikuoja ataskaitas, kuriose suskaičiuota, kiek išmaniųjų telefonų buvo parduota per metus ar tam tikrą kitą periodą. Šie duomenys taip pat atspindi, kokius įrenginius renkasi pirkėjai bei kas jiems atrodo patrauklu.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Paskelbti populiariausi šių metų išmanieji telefonai: daugelis ir toliau renkasi „Apple“ sukurtus įrenginius, dešimtuke randame vos trijų gamintojų produktus

Dabar pasirodė ir naujausi 2024 metų duomenys, kurie atskleidžia, jog populiariausias pirmojo šių metų pusmečio išmanusis telefonas buvo „iPhone 15 Pro Max“, kurį įsigijo 21,8 mln. pirkėjų. Tai jau antri metai iš eilės, kuomet „Apple“ sukurti „Pro Max“ modeliai atsiduria populiariausių įrenginių viršūnėje.

2023 metų geriausiai parduodamu telefonu buvo tapęs „iPhone 14 Pro Max“, o dabar jo sėkmę tęsia ir praėjusių metų pabaigoje debiutavęs atnaujinimas. Verta pastebėti ir tai, jog brangiausio „iPhone“ modelio populiarumas toliau auga net ir užsitęsus didelės infliacijos laikotarpiui.

Nepaisant lūkesčių, kad infliacija sumažins vartotojų atlyginimus ir taip apribos išlaidas, vyksta atvirkštinis procesas - vis daugiau žmonių renkasi aukščiausios klasės „iPhone Pro Max“, kurio kaina už pigiausią variantą perkopia 1 000 eurų ribą.

Antroje pozicijoje rikiuojasi standartinis „iPhone 15“ modelis, kuris buvo parduotas 17,8 mln. kartų. Tarp populiariausių išmaniųjų telefonų patenka ir „iPhone 15 Pro“, kuris rikiuojasi ketvirtoje vietoje ir buvo parduotas 16,9 mln. kartų.

Jau rugsėjo 20 dieną bus pradėta prekiauti naujausiais „iPhone“, tikimasi, kad ši tendencija išliks, o populiariausiu modeliu greičiausiai taps „iPhone 16 Pro Max“. Taip yra nepaisant to, kad standartiniai „16“ ir „16 Plus“ buvo gerokai patobulinti, palyginti su savo pirmtakais.

Trečioje populiariausių išmaniųjų telefonų lentelės vietoje – „Samsung Galaxy A15“. Šis vidutinės klasės įrenginys buvo parduotas 17,3 mln. pirkėjų. Ekspertai pastebi, kad tai yra populiariausias žemesnės klasės produktas, o jo pardavimai pralenkia senesnės kartos „Galaxy A14“ variantą.

Penktoje vietoje randame dar vieną „Samsung“ išmanųjį telefoną – tai „Galaxy S24 Ultra“, kuris buvo parduotas 12,6 mln. kartų. Šis Pietų Korėjos milžinės flagmanas savo populiarumu taip pat pralenkė pirmtaką, kurio pardavimai po pristatymo siekė 9,6 mln.

Naujausios „Galaxy S24“ serijos sėkmę galima paaiškinti tuo, kad „Samsung“ pirmą kartą pristatė „Galaxy AI“ dirbtinio intelekto funkcijų paketą, o tai galėjo paskatinti bendrovės gerbėjus atsinaujinti anksčiau turėtų senesnius flagmanus.

Šeštoje dešimtuko vietoje randame „iPhone 13“ išmanųjį telefoną, toliau rikiuojasi „Galaxy A15 5G“, „Redmi 13C“, „iPhone 14“ ir „Samsung Galaxy A05“ modeliai. „Omdia“ prognozuoja, kad pirmąjį pusmetį gerokai išaugusios siuntos antrąjį pusmetį gali ir gerokai sumažėti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas