„Apple“ ir vėl susiduria su netikėtomis problemomis: naujasis „iPhone“ įrenginių atnaujinimas sukelia problemų siunčiant žinutes, yra tik vienas sprendimo būdas

Lina Snarskienė

2024-09-19, 17:55

0 komentarų

Nuo rugsėjo 16 dienos visiems „iPhone“ naudotojams prieinama naujausia „iOS 18“ operacinės sistemos versija. Ekspertai sako, kad viena iš svarbiausių naujovių joje – lietuvių kalbos palaikymas.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
„Apple“ ir vėl susiduria su netikėtomis problemomis: naujasis „iPhone“ įrenginių atnaujinimas sukelia problemų siunčiant žinutes, yra tik vienas sprendimo būdas

Nors „iOS 18“ viešai prieinama tik keletą dienų, nustatyta svarbi klaida, apie kurią praneša vartotojai. Ši klaida susijusi su „iMessage“ ir „Apple Watch“ ciferblatų dalijimusi su kitais, o vienintelis būdas ją ištaisyti reikalauja tam tikro duomenų praradimo.

Kol kas geriausias veiksmas, kurio galite imtis, yra vengti klaidos atsiradimo „iMessage“ žinutėje. Ji atsiranda, kai teminėje žinutėje atsakote į bendrinamą laikrodžio ciferblato nuorodą. Tai sukelia „iPhone“ pranešimų sutrikimus, jei naudotojas bando pakartotinai atidaryti pokalbį, tuomet gali sutrikti net atidarant kitus pokalbius, o tai paveikia abu naudotojus.

Šiuo metu klaida suveikia tik atsakant pranešimą tik iš „iOS 18.0“, nes atsakant iš „iOS 18.1“ klaida neatsiranda. Tai nereiškia, kad ši versija yra apsaugota. Tačiau, jei į pranešimą buvo atsakyta, programa vis tiek sutriks naudojant „iOS 18.1 beta“, „iPadOS 18.1 beta“ ir „macOS 15.1 beta“.

Greitas ir neatidėliotinas ištaisymas yra toks, kuriuo daugelis žmonių tikrai nenorės naudotis. Tam reikia ištrinti visą pokalbį iš kiekvieno įrenginio. Taip visiškai pašalinama pokalbių istorija, įskaitant nuotraukas ir vaizdo įrašus, kurie nebuvo išsaugoti. Atkūrus pranešimą iš neseniai ištrintos vietos, klaida vėl atsiras.

Tai gi, kol kas geriausia apskritai neatsakinėti į bendrinamą „Apple Watch“ ciferblatą pranešime, kol „Apple“ išleis pataisymą. Priminsime, jog dar prieš kelias dienas pasirodė pranešimų apie sustabdytą „iPadOS 18“ operacinės sistemos atnaujinimą. Tuomet, kai kurie „iPad Pro“ įrenginių turėtojai susidūrė su netikėtomis problemomis, apie ką plačiau skaityti galite paspaudę čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas