„Apple“ planšetinių kompiuterių naudotojai susidūrė su rimtomis problemomis: naujausias programinės įrangos atnaujinimas sukėlė didelių problemų, gamintojas stabo naujinimo procesą

Lukas Snarskis

2024-09-18, 19:55

0 komentarų

Nuo rugsėjo 16 dienos visiems „iPhone“ naudotojams prieinama naujausia „iOS 18“ operacinės sistemos versija. JAV technologijų bendrovė taip pat paruošė programinės įrangos atnaujinimus ir daugeliui kitų savo produktų, įskaitant ir planšetinius kompiuterius.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
„Apple“ planšetinių kompiuterių naudotojai susidūrė su rimtomis problemomis: naujausias programinės įrangos atnaujinimas sukėlė didelių problemų, gamintojas stabo naujinimo procesą

„Apple“ dažniausiai sugeba išvengti su programinės įrangos atnaujinimais susijusių problemų, tačiau šįsyk ne viskas taip sklandu. „Android“ įrenginių gamintojai dažniausiai savo naujinius pateikia tik daliai vartotojų, o vėliau jie pasiekia ir kitus.

Panašu, kad tokią strategiją galėtų išbandyti ir „Apple“, nes dabar susidurta su itin didėlėmis bėdomis, kurios kai kurių planšetinių kompiuterių turėtojams sukels tikrą galvos skausmą. Pirmadienį pradėtą „iPadOS 18“ diegimą „iPad Pro M4“ įrenginiui teko sustabdyti, nes jų turėtojai susidūrė su netikėtais nemalonumais.

Kaip praneša „MacRumors“, „iPad Pro M4“ planšetinių kompiuterių savininkai, po šio atnaujinimo, nebegali naudotis savo prietaisais, nes jie paprasčiausiai neįsijungia. Toks įvykis dažniausiai įvardijamas kaip „bricking“, kas reiškia, jog toks įrenginys tapo visiškai nefunkcionalus.

Kai kurie žmonės savo nusivylimą išliejo socialinėje platformoje „Reddit“, išsamiai aprašydami, kaip diegimo procesas nutrūko ir dėl to „iPad“ tiesiog nebeįsijungė. Nukentėjusiems naudotojams reikėjo įsigyti pakaitinį „iPad“, nes duotuoju momentu aptarnavimas nebuvo įmanomas.

Žinoma, su šiomis problemomis susidūrė tik nedidelė dalis žmonių, tačiau šiuo atveju „Apple“ priėmė sprendimą sustabdyti „iPadOS 18“ atnaujinimą. Tikėkimės, kad „Apple“ labai greitai išsiaiškins esmę ir atnaujins naujinio diegimą.

Problema, su kuria žmonės susidūrė su „iPad Pro“ M4, galėjo būti susijusi su tuo, kad pirmiausia buvo įdiegtas „iPadOS 17.7“ atnaujinimas, o tik po to pereita prie „iPadOS 18“. Tačiau tai tik spėjimas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas