„Android“ telefonų gamintojai tiesiog negali nekopijuoti „Apple“ sprendimų: dvi bendrovės patvirtino, kad kuria sprendimą, kuris šiemet panaudotas „iPhone 16“ serijos įrenginiuose

Lina Snarskienė

2024-09-16, 12:00

2 komentarai (-ų)

Neseniai „Apple“ pristatė „iPhone 16“ seriją, kuri, palyginti su savo pirmtakais, siūlo minimalius patobulinimus. Tačiau dabar visa flagmanų serija turi specialų kameros mygtuką, kurį JAV gigantė vadina „Camera Control“.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
„Android“ telefonų gamintojai tiesiog negali nekopijuoti „Apple“ sprendimų: dvi bendrovės patvirtino, kad kuria sprendimą, kuris šiemet panaudotas „iPhone 16“ serijos įrenginiuose

Atrodo, kad „Android“ išmaniųjų telefonų gamintojai nenori praleisti specialiojo fotoaparato mygtuko tendencijos. Net dvi technologijų bendrovės jau patvirtino, kad kuria „iPhone“ pristatytą patobulinimą savo išmaniesiems telefonams.

Bendrovės „Nubia“ prezidentas Ni Fei Kinijos socialinės žiniasklaidos platformoje „Weibo“ paskelbė, kad būsimasis bendrovės „Nubia Z70“ turės tikroviškesnį fotoaparato mygtuką. N. Fei taip pat patvirtino, kad funkcinis mygtukas bus dviejų pakopų – paspaudus jį iki pusės bus galima fokusuoti, o paspaudus iki galo – fotografuoti.

Pažymėtina, kad „Nubia“ nėra vienintelis „Android“ išmaniųjų telefonų gamintojas, kuriantis kameros mygtuką savo išmaniajam telefonui. Neseniai pranešta, kad prie šios funkcijos taip pat prisijungs „Oppo“. Tikimasi, kad Kinijos gaminys „Find X8“ serijoje atsiras į „iPhone 16“ panašus fotoaparato užrakto mygtukas, kurį „Oppo“ vadina greituoju mygtuku, skirtu sustabdyti veiksmą.

Tačiau neaišku, ar „Oppo“ pridės fizinį mygtuką, ar jis turės gestų palaikymą, panašų į „iPhone 16“ fotoaparato valdymo mygtuką. Dėl konteksto, „Apple“ fotoaparato valdymo mygtukas yra dviejų pakopų mygtukas, taip pat palaikantis lietimo gestus, kuriais galima priartinti arba atitolinti vaizdą ir perjungti skirtingus režimus.

Nors fotoaparato užrakto mygtukai nėra naujiena „Android“ išmaniųjų telefonų pasaulyje, „Sony“ vis dar siūlo specialų fotoaparato užrakto mygtuką naujausiame „Xperia 1 VI“ ir ankstesniuose modeliuose, tačiau tai yra šviežias papildymas „iPhone“ linijoje.

„Apple“ pristatytas fotoaparato užrakto mygtukas vėl sukėlė susidomėjimą, ir, kaip dažnai būna, „Android“ išmaniųjų telefonų gamintojai seka jų pavyzdžiu, pristatydami panašius savo telefonuose.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas