ESO siunčia kritinės svarbos perspėjimą: dalis Lietuvos gyventojų susidurs su dideliais nepatogumais, pateikiama visa svarbiausia informacija, kurią privalo žinoti kiekvienas

ESO

Pranešimas spaudai

2024-09-07, 17:54

2 komentarai (-ų)

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorei „Litgrid“ vykdant Lentvario 110 kV transformatorių pastotės skirstyklos rekonstrukciją, du sekmadienius daliai klientų Trakų rajone nebus tiekiama elektra.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
ESO siunčia kritinės svarbos perspėjimą: dalis Lietuvos gyventojų susidurs su dideliais nepatogumais, pateikiama visa svarbiausia informacija, kurią privalo žinoti kiekvienas

„Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) besiruošiant rekonstrukcijos darbams rado sprendimą, kurio dėka elektros tiekimo sutrikimus pajaus net 80 proc. mažiau klientų.

Pastotės atjungimai numatyti rugsėjo 8 d. 8.00–20.00 val. ir rugsėjo 15 d. 8.00–17.00 val. Elektra tuo metu nebus tiekiama 950 vartotojų Trakų rajone: Būdos III, Kariotiškių, Moluvėnų, Selioviškių, Raudonės, Kiemeliškių, Raudoniškių, Padvariškių ir Žydiškių kaimuose bei Lentvario mieste.

Klientus, kuriems laikinai bus apribotas elektros tiekimas ESO informavo individualiai sms žinutėmis ir el. paštu.

„Mūsų inžinieriai, besiruošdami rekonstrukcijai, ieškojo įvairiausių sprendimo būdų, kaip padaryti, jog kuo mažiau klientų patirtų nesklandumus ir elektros tiekimo sutrikimus. Buvo rastas sprendimas didžiajai daliai, net 80 proc. klientų, elektrą perjungti nuo kitos atšakos, o tai reiškia, kad tik apie 950 klientų patirs nepatogumus ir laikiną elektros atjungimą“, – sako ESO atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė.

Kad nesutriktų strategiškai svarbių objektų darbas, ESO pajungs didelės galios generatorius įmonėms „Trakų vandenys“ bei „Retal Lithuania“. Tokiu būdu bus užtikrintas vandens tiekimas ir nuotekų valymas Trakų ir Lentvario gyvenviečių gyventojams.

Lentvario pastotės skirstyklos rekonstrukciją „Litgrid“ vykdo siekiant užtikrinti patikimą elektros energijos tiekimą Vilniaus regione ir Trakų raj. savivaldybėje. Taip pat siekiant padidinti operatyvinio valdymo galimybes, įrengiant naujas apskaitos, stebėjimo ir valdymo sistemas, bei sumažinant aplinkos taršos poveikį.

Atjungimų metu bus keičiamos elektros linijų atramos, įrengiamas žaibosaugos trosas su šviesolaidiniu kabeliu.

Rekonstrukcijos metu visi 1965 m. pradėjusios veikti transformatorių pastotės įrenginiai keičiami naujais, taip pat rekonstruojama dvigrandė 110 kV elektros perdavimo oro linija Vilnius–Vilniaus E3.

2 komentarų

Bronius

Greičiau , rinkimai, laukiam nesulaukiam ,gal Remigijus atims iš nešvarių žmonių ignitį ir pradėsime be problemų naudotis visų mūsų sukurta elektros energijos sistema.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas