„Tesla“ pradės naudoti nedidelį kiekį „Optimus“ robotų savo vidinėms operacijoms, jie greitai padės surinkinėti naujausius bendrovės elektromobilius

Technews.lt

2024-07-26, 17:55

0 komentarų

Kitais metais „Tesla“ pradės naudoti nedidelį kiekį „Optimus“ robotų savo vidinėms operacijoms, o „didelė gamyba“ trečiųjų šalių bendrovėms, tikimasi, prasidės 2026 metais. Elonas Muskas pasidalijo naujuoju grafiku per „X“, ir jis jau dabar atsilieka nuo anksčiau paskelbto „Optimus“ naudojimo „Tesla“ kompanijoje grafiko.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Tesla“ pradės naudoti nedidelį kiekį „Optimus“ robotų savo vidinėms operacijoms, jie greitai padės surinkinėti naujausius bendrovės elektromobilius

„Optimus“ bus naudingas bendrovės gamybos ceche. E. Muskas nenurodė robotų pareigų. Naujasis grafikas yra nedidelė kliūtis, nes anksčiau jis buvo sakęs, kad robotai „Tesla“ gamyklose bus paruošti iki šių metų pabaigos.

Nepaisant to, kad, kaip ir dauguma šiuolaikinių technologijų magnatų, Musk siekia dirbtinio intelekto, robotikos ir visko, kas tarp jų yra, dabar jo užmojus slegia kur kas aktualesnės problemos. „Tesla“ elektromobilių pardavimai sumažėjo, o pelnas per birželio mėnesį pasibaigusį ketvirtį sumažėjo beveik 50 % – nuo 2,7 mlrd. iki 1,5 mlrd. dolerių.

„Tesla“ šiuo metu daugiausia dėmesio skiria visos bendrovės sąnaudų mažinimo pastangoms, o „Optimus“ robotai galėtų puikiai pasitarnauti šioje srityje. Robotui nereikia nei valgyti, nei miegoti, nei ilsėtis. „Optimus“ sukurtas taip, kad puikiai atliktų nesaugias, pasikartojančias ar nuobodžias užduotis, kurias gamybos linijoje vis dar atlieka žmonės.

Muskas anksčiau prognozavo, kad „Tesla“ netrukus pradės masiškai gaminti robotus, kurių vieno kaina neviršys 20 000 JAV dolerių, skirtus galutiniams klientams. Jis taip pat prognozavo, kad vieną dieną bendrovė dėl savo robotų technologijų gali išaugti iki precedento neturinčio 25 trilijonų JAV dolerių įvertinimo. Šiuo metu siekiama patobulinti „Optimus“ robotus iki tokio lygio, kad jie puikiai tiktų buityje kaip kompanionai, namų tvarkytojai ar auklės.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas