Vienas didžiausių „Apple“ šedevrų – ant prarajos krašto: bendrovė mažina gamyba ir po truputį atsisako planų pristatyti atnaujintą modelį

Arnas Balčiūnas

2024-05-05, 17:15

0 komentarų

Naujieji „Apple Vision Pro“ akiniai – pilnavertis kompiuteris, kurį galima valdyti tiesiog savo akimis, rankomis ir balsu. Pats „Apple“ įkūrėjas Steve Jobs kadaise svajojo apie tokį prietaisą ir viename iš interviu 2005 metais potencialią patirtį apibūdino kaip „ausines vaizdui“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Vienas didžiausių „Apple“ šedevrų – ant prarajos krašto: bendrovė mažina gamyba ir po truputį atsisako planų pristatyti atnaujintą modelį

„Apple Vision Pro“ yra bene labiausiai aptarinėjamas produktas, pastaruoju metu debiutavęs technologijų rinkoje. Ir nors jis sulaukė daug pradinio susidomėjimo, tačiau dabar aiškėja, jog šių akinių pardavimai nėra tokie, kokių tikėjosi gamintojas.

Remiantis naujausia informacija, „Apple“ nusprendė sumažinti savo gamybos ir pardavimų prognozes ir šiemet tikisi parduoti tik 400 – 450 tūkst. vienetų. Anksčiau buvo tikimasi, jog 2024 metais pavyks parduoti daugiau nei 700 tūkst. „Vision Pro“ įrenginių.

Verta pastebėti, jog bendrovės vadovai tokį sprendimą priėmė dar prieš pradedant tarptautinę „Vision Pro“ prekybą, kas sufleruoja gerokai sumažėjusį populiarumą vietinėje JAV rinkoje. Taigi, paveikta JAV kritusios paklausos, „Apple“ konservatyviai vertina paklausą kitose rinkose, kuriose „Vision Pro“ turėtų būti pradėta prekiauti vėliau šiais metais.

Teigiama, kad „Apple“ taip pat peržiūri ir koreguoja savo naujų produktų pristatymo planą, o tai reiškia, kad 2025 metais galime taip ir neišvysti atnaujinto „Vision Pro“ modelio. Tam įtakos gali turėti ir tai, jog bendrovė netiki geresnių pardavimų galimybe ateityje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas