Fantastiška prancūzo atkarpa Dakare: Ponas Dakaras iškovojo penktąją pergalę iš eilės ir bendroje įskaitoje kyla laipteliu aukštyn

Lukas Snarskis

2023-01-13, 10:14

0 komentarų

Saudo Arabijoje vykstantis 45-asis Dakaro ralis artėja link pabaigos. Penktadienį dalyviai varžosi jau dvyliktajame greičio ruože, kuris yra maratoninis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Fantastiška prancūzo atkarpa Dakare: Ponas Dakaras iškovojo penktąją pergalę iš eilės ir bendroje įskaitoje kyla laipteliu aukštyn

Penktadienį prasidėjo antroji Dakaro maratono diena, o dalyviams šiandien teko įveikti 185 kilometrų greičio ruožą ir dar – 190 kilometrų pervažiavimą. Automobilių klasėje – nieko naują. Jau penktą greičio ruožą iš eilės laimėjo prancūzas Sebastienas Loebas, kuris šiandien ir vėl buvo greičiausias.

BRX komandai atstovaujantis lenktynininkas, kartu su šturmanu Fabiano Lurquinu, šiandienos trasą įveikė per 1 val. 56 min. 21 sek. ir gali džiaugtis jau penktąja pergale iš eilės. Negana to, S.Loebas pakilo ir bendroje įskaitoje, kur aplenkė Lucasą Moraesą, kuris šiandien finišavo penktas ir nuo lyderio atsiliko 11 min. 38 sek.

Sebastienas Loebas / A.S.O./E.Vargiolu/DPPI nuotr.

Prieš šios dienos greičio ruožą L.Moraesas turėjo kiek daugiau nei 9 minučių pranašumą, tačiau šiandien S.Loebo tempas leido pasivyti ir aplenkti varžovą bendroje įskaitoje. Tiesa, NAssero Al-Attiyah prancūzui pavyti jau greičiausiai nepavyks. „Toyota Gazoo Racing“ atstovas turi daugiau nei 87 minučių pranašumą.

Antrą dieną iš eilės puikų rezultatą užfiksavo ir „Team Audi Sport“ duetas iš Švedijos. Mattias Ekstromas ir Bergkvistas šiandien lyderiui pralaimėjo 3 min. 19 sek. ir užfiksavo antrą geriausią rezultatą. Trečias šiandien – link nugalėtojo titulo artėjantis N.Al-Attiyahas, kuris prancūzui šiandien nusileido 3 min. 31 sek.

Priminsime, kad dar prieš šios dienos startą iš Dakaro pasitraukė „Teltonika Racing“ ekipažas su Vaidotu Žala ir šturmanu Paulo Fiuza priešakyje. Ekipažas dar prieš prasidedant dvyliktajam Dakaro ralio greičio ruožui paskelbė, kad taip ir nesulaukė komandos sunkvežimio su atsargine greičių dėže.

„Mūsų Dakaras 2023 baigėsi. Sunkvežimis su atsargine greičių dėže strigo kopose. Du kartus finišavom antri, visi finišai - dešimtuke. Gerai bent tiek, kad parako dar turime“, - rašoma komandos feisbuko paskyroje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas