Fantastiškas V.Žalos maratonas Dakare: „Teltonika Racing“ užfiksavo pavydėtiną tempą ir pasiekė geriausią savo rezultatą

Lukas Snarskis

2023-01-07, 12:52 (atnaujinta 2023-01-07, 23:43)

0 komentarų

Naujieji metai automobilių sporto gerbėjams, kaip ir įprasta, prasidėjo Dakaro ralio startu. Saudo Arabijoje vykstančios sunkiausios pasaulio varžybos sukaustė šio sporto gerbėjų dėmesį, o prie starto linijos stojo ir ekipažai iš Lietuvos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Fantastiškas V.Žalos maratonas Dakare: „Teltonika Racing“ užfiksavo pavydėtiną tempą ir pasiekė geriausią savo rezultatą

Šiandien automobilių ir sunkvežimių klasėse besivaržančių dalyvių laukia maratoninis greičio ruožas. Tai reiškia, kad šeštadienį lenktynininkai didžiąją dalį turės naudotis tik savo gebėjimais ir problemas su automobiliu – spręsti patys. Tiesa, kadangi pradinis planas buvo visiškai kitoks, Dakaro organizatoriai dalyviams suteiks dvi valandas, kuomet bus galima sulaukti pagalbos iš komandos.

Šiandien automobilių ir sunkvežimių klasėse besivaržančių dalyvių laukė maratoninis greičio ruožas, o fantastišką rezultatą užfiksavo „Teltonika Racing“ ekipažas su Vaidotu Žala ir šturmanu Paulo Fiuza. Lietuvio valdomas automobilis trasą įveikė per 3 val. 15 min. 17 sek. ir užfiksavo antrą geriausią rezultatą.

Vaidotas Žala / A.S.O./F.Gooden/DPPI nuotr.

Lietuvis šiandien startavo iš penktosios pozicijos ir viso greičio ruožo metu demonstravo puikų tempą. Trečias šiandien finišavo kitas „Prodrive“ pilotas – prancūzas Guerlainas Chicheritas. Didžiąją dalį laiko jis pirmavo prieš V.Žalą, tačiau jam nusileido paskutiniame kelio punkte ir užfiksavo trečią geriausią rezultatą.

„Buvom maloniai nustebinti finiše. Važiavom praktiškai vieni dykumoj, nes nepavijom nieko iš priekio. Bandė mus Ekstromas vytis, bet nepavijo. 330 kilometrų tiesiog vieni važiavom. Nežinojom koks tempas, stengėmės kovingai važiuoti, bet ir saugoti padangas, nes buvo pakankamai akmenuota. Po skaudžių antros dienos atsiminimų stengiausi nepersistengti. Vienoj pusėj kliudėm šaką, tai aplamdžiau šturmano pusės langelį. Didelis nuopelnas priklauso Paulo, kuris navigacija atliko nepriekaištingai ir išgelbėjo mums daug laiko“, - finiše kalbėjo V.Žala.

Yazeedas Al-Rajhi A.S.O./J.Delfosse/ DPPI nuotr.

Šiandien greičiausias buvo iš 28 pozicijos startavęs Yazeedas Al-Rajhi, kuris trasą įveikė 3 val. 6 min. 23 sek. Puikiai dieną pradėjo ir „Audi“ pilotai. Matthias Ekstromas iki ketvirtojo kelio punkto fiksavo vieną geriausių rezultatų, tačiau vėliau patyrė gedimą ir turėjo sustoti. Daugiau nei valandą laiko ieškojęs sprendimo, švedas sulaukė ir vėliau startavusio Carloso Sainzo pagalbos.

Carlosas Sainzas / A.S.O./E.Vargiolu/DPPI nuotr.

Bendroje įskaitoje pirmaujantis Nasseras Al-Attiyah šiandien, panašu, pasirinko važiuoti atsargiai ir finišavo už greičiausiųjų dešimtuko ribų. Dakaro įskaitoje jis turi daugiau nei valandos pranašumą prieš artimiausią savo varžovą, todėl, panašu, nusprendė nerizikuoti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas