Fantastiškas Vaidotas Žala: „Teltonika Racing“ ekipažas devintajame Dakaro greičio ruože užfiksavo puikų rezultatą

Arnas Balčiūnas

2023-01-10, 11:41 (atnaujinta 2023-01-11, 01:05)

0 komentarų

Naujieji metai automobilių sporto gerbėjams, kaip ir įprasta, prasidėjo Dakaro ralio startu. Saudo Arabijoje vykstančios sunkiausios pasaulio varžybos sukaustė šio sporto gerbėjų dėmesį, o prie starto linijos stojo ir ekipažai iš Lietuvos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Fantastiškas Vaidotas Žala: „Teltonika Racing“ ekipažas devintajame Dakaro greičio ruože užfiksavo puikų rezultatą

Šiandien į Dakaro ralį sugrįžo visų klasių lenktynininkai, o jiems teko įveikti 346 kilometrų greičio ruožą, o pervažiavimo ilgis siekia 359 kilometrus. Dakaro organizatoriai šiandien žadėjo 10 proc. smėlio, 65 proc. grunto, 7 proc. akmenų, 16 proc. kopų ir 1 proc. išdžiūvusių upių. Automobilių įskaitoje iš dešimtosios pozicijos startavęs „Teltonika Racing“ ekipažas šiandien užfiksavo puikų rezultatą.

Vaidotas Žala ir šturmanas Paulo Fiuza nuo pat greičio ruožo pradžios užfiksavo puikų tempą ir dieną pabaigė antroje pozicijoje. „Teltonika Racing“ ekipažas lyderiui pralaimėjo 3 min 7 sek. Geriausią rezultatą šiandien užfiksavo Sebastienas Loebas, kuris trasą įveikė per 3 val. 5 min. 14 sek.

Sebastienas Loebas / Florent Gooden / DPPI nuotr.

Trečioje vietoje šiandien liko Guerlainas Chicherito su šturmanu Alexu Winocq, kuris lyderiui pralaimėjo 4 min. 8 sek. Verta pastebėti ir tai, jog šiandien visos trys pirmosios vietos atiteko „Prodrive“ komandos atstovams.

Bendroje įskaitoje užtikrintai pirmaujantis Nasseras Al-Attiyah šiandien finišavo šeštas, tačiau ir toliau užtikrintai pirmauja bendroje įskaitoje. Itin nesėkmingai šis etapas susiklostė antrąją vietą įskaitoje užimančiam Henkui Lateganui, kuris dėl techninių problemų pasitraukė dar šio greičio ruožo pradžioje. Tai reiškia ir tai, kad S.Loebas kyla į antrąją poziciją, o G.Chicherito turėtų atsidurti trečioje bendros įskaitos vietoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas