Finišavo Rokas Baciuška: aštuntąjį Dakaro greičio ruožą įveikė už dešimtuko ribų, tačiau pagrindinė misija - įvykdyta

Lukas Snarskis

2023-01-08, 15:06

0 komentarų

Naujieji metai automobilių sporto gerbėjams, kaip ir įprasta, prasidėjo Dakaro ralio startu. Saudo Arabijoje vykstančios sunkiausios pasaulio varžybos sukaustė šio sporto gerbėjų dėmesį. Sekmadienį startavo jau aštuntasis greičio ruožas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Finišavo Rokas Baciuška: aštuntąjį Dakaro greičio ruožą įveikė už dešimtuko ribų, tačiau pagrindinė misija - įvykdyta

Vakarykščiame etape triumfavęs „Red Bull Can-Am Factory Racing“ komandai atstovaujantis lietuvis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidalis šiandien turėjo problemų. Iš pirmosios vietos startavęs ekipažas pirmąjį kelio punktą pasiekė tik 22 antroje vietoje ir turėjo nemenką deficitą prieš varžovus.

Nepaisant sunkios pradžios, komanda vėliau gerino savo pozicijas ir sėkmingai pasiekė finišą. R.Baciuška šiandien užfiksavo dvyliktą rezultatą ir lyderiui pralaimėjo 8 min. 27 sek. Nors diena ir prastesnė – lietuvis išlieka lyderiu bendroje įskaitoje.

Jeremias Gonzalez Ferioli / A.S.O./F.Gooden/DPPI nuotr.

Šiandien bagių klasėje triumfavo Jeremias Gonzalez Ferioli, kuris trasą įveikė per 4 val. 16 min. 18 sek. Argentinietis iš „South Racing Can-Am“ komandos už savo nugaros paliko ir ant kulnų lipusį Yasirą Seaidaną. Saudo Arabijos atstovas lyderiui pralaimėjo 3 min. 9 sek. ir tenkinosi antru geriausiu rezultatu. Trečias šiandien – Gerardas Farres Guellis.

Marekas Goczalas / A.S.O./F.Gooden/DPPI nuotr.

Bendroje įskaitoje ant kulnų R.Baciuškai lipantys lenkai finišavo kiek aukščiau už lietuvį, tačiau įskaitoje išlieka jam už nugaros. Marekas Goczalas šiandien finišavo septintoje vietoje, o Erykas Goczalas – dešimtas. Nuo lietuvio, bendroje įskaitoje, juos skiria atitinkamai 4 min. 34 sek. ir 5 min. 48 sek.

Rokas Baciuška ir Oriol Vidalis / A.S.O./H.Cabilla nuotr.

Priminsime, kad šiandien lenktynininkus pasitiko antrasis maratoninis etapas iš eilės. Jiems teko įveikti 346 kilometrų greičio ruožą, o pervažiavimo ilgis siekia 476 kilometrus. Dakaro organizatoriai šiandien žadėjo 38 proc. smėlio, 48 proc. dirvožemio, 12 proc. kopų ir 2 proc. akmenų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas