„Ford“ pavyzdžiu seka ir dar vienas gamintojas: „Tesla“ įkrovimo tinklu netrukus galės naudotis ir dar vieno automobilių gamintojo pirkėjai

Lukas Snarskis

2023-06-13, 07:15

0 komentarų

„Ford“ paskelbė pasiekusi susitarimą su JAV elektromobilių milžine „Tesla“ dėl prieigos prie daugiau nei 12 tūkst. „Supercharger“ įkrovimo stotelių, kurias Elono Musko vadovaujama įmonė turi JAV ir Kanadoje. Dabar panašiomis naujienomis dalinasi ir dar vienas gamintojas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Ford“ pavyzdžiu seka ir dar vienas gamintojas: „Tesla“ įkrovimo tinklu netrukus galės naudotis ir dar vieno automobilių gamintojo pirkėjai

Netrukus po to, kai „Ford“ paskelbė apie susitarimą su „Tesla“ naudoti daugiau nei 12 000 įkrovimo stočių Šiaurės Amerikoje, „General Motors“ pasekė jos pavyzdžiu ir pranešė, kad jos transporto priemonėse bus pritaikytas naujas NACS įkrovimo kištukas, kuris taip pat leis pasinaudoti „Tesla“ įkrovimo tinklais JAV ir Kanadoje.

Iš pradžių GM elektromobiliams reikės adapterio, nes integracija prasidės 2024 metais, tačiau nuo 2025 metų visi GM automobiliai bus pristatomi su NACS (Šiaurės Amerikos įkrovimo standarto) įvadu. Taip pat bus įtrauktas antrasis CCS prievadas, kad GM savininkai vis tiek galėtų naudoti standartinius kištukus iš įprastų įkrovimo tinklų.

Iš pradžių „Ford“, o dabar – GM. „Tesla“ įkrovimo tinklą naudojant stambiems prekių ženklams, „Electrify America“ atsidūrė sudėtingoje padėtyje, nes jie ir toliau naudoja CCS įkroviklius. 2022 m. GM ir „Ford“ sudarė atitinkamai 16 proc. ir 13,4 proc. visos JAV elektromobilių rinkos, taigi galima daryti prielaidą, kad ir kiti gamintojai sudarys sutartis su augančiu „Tesla“ elektromobilių įkrovimo tinklu.

Įdomu tai, kad „Tesla“ įkrovikliai Europoje naudoja CCS standartą, ir tik vieno laido CCS, ir visi „Tesla“ automobiliai, pagaminti po 2019 metų, jį palaiko.

„Tesla“ NACS kištuko standartą pristatė 2022 metų pabaigoje ir palaipsniui panaikina „Supercharger“ tinklo apribojimus daugelyje pasaulio šalių. Praėjusių metų birželį Europos ne „Tesla“ automobilių savininkai gavo prieigą prie tinklo, o šių metų pradžioje pirmoji „V4 Supercharger“ stotelė pradėjo priimti ir ne „Tesla“ transporto priemones.

Netrukus GM pradės žymėti „Tesla Supercharger“ vietas savo papildomose programėlėse su „Chevrolet“, GMC ir „Cadillac“ prekių ženklais. GM savininkai taip pat galės mokėti už įkrovimo paslaugą per „Ultium Charge 360 Network“ sąskaitą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas