„General Motors“ priėmė netikėtą sprendimą: stabdo populiariausių savo automobilių gamybą, paaiškėjo ir to priežastys

Arnas Balčiūnas

2023-05-04, 13:02 (atnaujinta 2023-05-04, 15:50)

0 komentarų

Kompanijos „General Motors“ kuriami „Chevrolet Bolt EV“ ir „Bolt EUV“ modeliai neseniai sumušė pardavimo rekordus JAV, tačiau, kaip paaiškėjo, tai tęsis neilgai. Bendrovės generalinė direktorė Mary Barra investuotojų skambučio metu paskelbė, kad dviejų pradinio lygio elektromobilių gamyba bus nutraukta.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„General Motors“ priėmė netikėtą sprendimą: stabdo populiariausių savo automobilių gamybą, paaiškėjo ir to priežastys

„Bolt EV“ ir „Bolt EUV“ gamyba bus sustabdyta iki šių metų pabaigos. Tai drąsus žingsnis, atsižvelgiant į tai, kad šie du modeliai sudaro didžiąją dalį iki šiol parduotų GM elektromobilių.

Priežastimi įvardijama tai, kad jų baterijos naudoja senesnę konstrukciją ir chemikalus, lyginant su naujesniais automobiliais, kuriamais naujos GM „Ultium“ architektūros pagrindu.

Priemiesčio Detroito gamykla Orione, Mičigano valstijoje, kuri gamina „Bolt“ modelius nuo 2016 m., bus pertvarkyta, kad būtų parengta „Chevrolet Silverado EV“ ir „GMC Sierra“ sunkvežimių gamybai, numatytai kitiems metams. Jai vėl atsidarius ir pradėjus gamybą visu pajėgumu, darbuotojų skaičius išaugs beveik trigubai, o gamykla kasmet išleis net 600 000 elektrinių sunkvežimių. GM tikslas yra pasiekti 1 milijono elektromobilių gamybos pajėgumus per metus JAV ir dar 1 milijoną per metus Kinijoje.

Šiais metais GM pagamins dar daugiau nei 70 000 „Bolt“ modelių ir, kaip sakoma, užbaigs gamybą su trenksmu. „Chevrolet Equinox EV“, kuris turėtų pasirodyti vėliau šiais metais, bus vienas iš „Bolt“ įpėdinių, kartu su „Blazer EV“. Tai bus nauji pradinio lygio modeliai vis labiau besiplečiančiame GM elektromobilių asortimente.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas