Gera žinia auto sporto mėgėjams - prasideda ir drifto sezonas!

Kartu su prasidėjusiu kalendoriniu pavasariu, „Marijampolės drift arenoje“ prasideda ir drifto sezonas. O tai yra puiki žinia auto sporto entuziastams ir greičio mėgėjams.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Gera žinia auto sporto mėgėjams - prasideda ir drifto sezonas!

Atšilus orams, pilotai pradeda šildyti padangas ir jau prasideda pilotų rengimasis šiemet vyks vyksiančiam drifto čempionatui ir kitoms varžyboms. O žiūrovai kviečiami nemokamai stebėti drifterių treniruotes.

Apie sezono pradžią jau paskelbė vienintelė Lietuvoje būtent driftui skirta arena – „Marijampolės Drift arena“. Čia nuo kovo 5 d. prasideda kiekvieną sekmadienį vyksiančios treniruotės, kurių metų pilotai jau gali ruoštis šiemet vyksiančiam Lietuvos drifto čempionatui. Kiekvienais metais ne tik čempionatas ir drifto renginiai, bet ir treniruotės sulaukia didelio žiūrovų dėmesio. Treniruočių metu arenoje treniruotis gali visi norintys ir užsiregistravę vairuotojai, o žiūrovai kviečiami nemokamai stebėti ši procesą. „Marijampolės drift arenoje“ įrengtos šiuolaikiškos tribūnos žiūrovams, kuriose galima saugiai ir patogiai stebėti veiksmą, vykstantį trasoje.

Kas šiemet laukia drifto bendruomenės?

Drifto renginiai kiekvienais metais sulaukia vis daugiau susidomėjimo tiek tarp pilotų, tiek tarp žiūrovų ir žiniasklaidos. Kalbėdami apie artimiausius renginius, „Marijampolės drift arenos“ atstovai sako, kad šiemet jų bus dar daugiau, jie bus dar didesni ir dar įdomesni.

Artimiausias ir svarbiausias renginys – Lietuvos drifto čempionas, kuriame šiemet pilotai kviečiami dalyvauti ir susigrąžinti taurę, kuri pernai iškeliavo į Estiją. „Marijampolės drift arenos“ atstovai tikisi, kad šiemet čempionatą galės surengti savo arenoje. Pernai renginio organizatoriai neslėpė, kad čempionatas buvo sulaukęs didžiulio žiūrovų ir pilotų dėmesio, tad trasoje sukurti vaizdai ir adrenalinas ore tiesiog gniaužė kvapą. Ne ką mažiau įspūdžių čempionatas sukels ir šiemet.

Šiemet taip pat vyks „Marijampolės Drift arenos“ taurės varžybos, kurios pernai sulaukė didžiulio susidomėjimo, kai varžybose buvo pristatytas beprecedentis 10 tūkst. eurų dydžio prizas. Šiemet čempionatas vyks keturiais etapais. Vėl bus laikomasi „mono“ padanga taisyklės, kuri pirmą kartą Lietuvoje buvo pritaikyta pernai šių varžybų metu. Tai reiškia, kad visi dalyviai turės naudoti bent vieną to paties gamintojo padangą, kurią bus galima pasirinkti iš dviejų išmatavimų. Tokia taisyklė yra naujovė Lietuvoje ir tik atkeliauja į Europą. Jos tikslas – dar labiau sulyginti pilotų galimybes, kad trasoje viską lemtų ne automobilio galia. Tai reiškia, kad nepriklausomai nuo bolido galingumo, trasoje varžovai turės važiuoti tuo pačiu greičiu, tad tai dar labiau leis atskleisti geriausių pilotų slydimo gebėjimus.

Drifto arena – ne tik suaugusiems

Nors dažnai driftas vertinamas kaip chuliganiškas vairavimas, Marijampolės drift arenos atstovai sako, kad saugumas vairuojant – svarbiausias. Todėl komanda ne vienerius metus organizuoja saugaus vairavimo projektą „Saugūs keliai Lietuvoje“. O šiemet drifteriai informaciją apie saugų važiavimą skleis ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Vasaros pradžioje, baigiantis mokslo metams, čia bus organizuojami renginiai Marijampolės mokyklų moksleiviams „Saugaus eismo abėcėlė su „Marijampolės drift arena“.

Į nemokamus renginius pakviesti Marijampolės ugdymo įstaigų mokiniai galės susipažinti su saugaus elgesio keliuose taisyklėmis ir iš profesionalių lenktynininkų, policijos pareigūnų lūpų sužinoti apie tai, kas yra driftas ir kokia jo istorija. Renginyje vaikams nuo 12 m. bus suteikta galimybė ir patiems atsidurti šalia profesionalaus drift vairuotojo profesionaliame, lenktyniniame bolide. Renginio pabaigoje mokinių laukas drift šou. „Renginyje taip pat kviesime dalyvauti savivaldybės atstovus, policijos pareigūnus. Mokiniai taip pat galės išbandyti ir avarinės situacijos automobilį-treniruoklį“, - rašoma renginio pristatyme.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas