„Honda“ ruošiasi driokstelėti motociklų rinkoje: ruošiamas elektrinis legendinio motociklo variantas, pamatykite naująjį mažylį ir jūs

Arnas Balčiūnas

2022-11-28, 07:20 (atnaujinta 2022-11-28, 19:17)

0 komentarų

Japonijos automobilių gamintojas „Honda“ į naujienų portalų antraštes pateko dar praėjusią savaitę, kuomet pasirodė kalbos apie neįtikėtiną projektą su kita japonų milžine „Sony“. Tačiau tai ne vienintelė staigmena, kurią ruošia šis automobilių gamintojas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Honda“ ruošiasi driokstelėti motociklų rinkoje: ruošiamas elektrinis legendinio motociklo variantas, pamatykite naująjį mažylį ir jūs

Internete pasirodė informacija, jog Japonijos automobilių gamintojas „Honda“ siekia užregistruoti prekinį ženklą „Motocompacto“, kuris turėtų būti naudojamas nedidelio elektrinio motociklo pavadinime. Kartu su registruojamu patentu pateiktos nuotraukos atskleidžia, jog japonai ketina sukurti devintojo dešimtmečio motociklą „Motocompo“.

1981 – 1983 metais gamintas nedidelis motociklas buvo sukurtas tam, jog galėtų būti sutalpintas į automobilio bagažinę. Toks „Honda“ sprendimas leido „Motocompo“ savininkams pagerinti savo susiekimą miestuose, kuomet pravažiuoti su automobiliu tapdavo pernelyg sudėtinga. Ir panašu, jog „Honda“ ketina prikelti šią legendą, tačiau šįsyk – su elektriniu varikliu.

Tiesa, „Honda“ jau ne pirmąsyk sukelia diskusijų audrą. Dar 2020 metais buvo pateiktas analogiškas patentas, tačiau tuomet joje trūko konkretumo ir internautams teliko spėlioti ką planavo gamintojas. Šįsyk, situacija yra kiek kitokia. Pirmasis pateiktas patentas yra skirtas „Motocompacto“, o antrasis – „Moto Compacto“, kuris atskleidžia, jog šis pavadinimas turėtų būti panaudotas elektriniam paspirtukui arba motoroleriui, kas puikiai atitinka devintajame dešimtmetyje egzistavusį „Motocompo“.

Įdomu ir tai, jog „Honda“ dar 2011 metais buvo pademonstravusi koncepcinį „Moto Compo“ variantą, kuris dienos šviesą išvydo Tokijuje įvykusioje automobilių parodoje. Kaip bebūtų, pastarasis modelis taip niekada ir nepasirodė prekyboje.

Kaip jau minėjome, pirmasis „Motocompo“ variantas buvo gaminamas 1981 – 1983 metais, o tuomet jų pardavimai pasiekė 50 tūkst. ribą. Nors informacijos apie naująją versiją ir nėra daug, tačiau tikėtina, kad naujasis motociklas bus varomas elektriniu varikliu, o taip pat būtų šiek tiek mažesnis nei jo pirmtakas. Vertėtų paminėti ir tai, jog „Honda“ turi planą pristatyti 10 naujų elektrinių motociklų, kas turėtų įvykti iki 2025 metų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas