„Huawei“ neatsisako ambicingų planų: „HarmonyOS“ sparčiai tobulėja Kinijoje, tikimasi šią sėkmę perkelti ir į tarptautinę erdvę

Arnas Balčiūnas

2024-04-25, 19:55

1 komentaras

Dabartinis „Huawei“ pirmininkas Xu Zhijun pasidalijo bendrovės planais plėstis pasauliniu mastu po to, kai bus pasirūpinta reikiamais dalykais savo šalyje. Bendrovės atstovas neslepia, kad nepaisant JAV sankcijų, „Huawei“ gali paversti „HarmonyOS“ operacinę sistemą trečia populiariausia visame pasaulyje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Huawei“ neatsisako ambicingų planų: „HarmonyOS“ sparčiai tobulėja Kinijoje, tikimasi šią sėkmę perkelti ir į tarptautinę erdvę

„Huawei“ glaudžiai bendradarbiauja su programėlių kūrėjais ir teikia visą reikiamą paramą ir įrankius, kad būtų sukurta patikima „HarmonyOS“ programėlių ekosistema. Žinoma, daugiausiai dėmesio yra skirta vietinei Kinijos rinkai.

Kinijoje atlikti tyrimai rodo, jog 99 proc. naudotojų laiką praleidžia naudodami kiek daugiau nei 5 tūkst. programėlių. Tai reiškia, kad technologijų milžinė pirmiausia turi sutelkti dėmesį būtent į šias aplikacijas, o tada jas perkelti į kitas pasaulio šalis.

„HarmonyOS NEXT“ platformai jau yra pritaikyta maždaug 4 tūkst. šių aplikacijų, o tai rodo, jog viskas vyksta pagal bendrovės planą. Tačiau reikia laiko ir pastangų, kad prie jos prisijungtų kiti programėlių kūrėjai. Bendrovės pirmininkas tiki, kad „Huawei“ artimiausiu metu galės pasiekti 1 mln. programėlių ribą.

Kai kurių šaltinių teigimu, „Huawei“ sukurta operacinė sistema sparčiai augina savo rinkos dalį Kinijos rinkoje. Negana to, „HarmonyOS“ jau netrukus gali aplenkti „iOS“ ir pakilti į antrąją poziciją. Žinoma, tokie rezultatai kol kas yra fiksuojami tik vietinėje, Kinijos, rinkoje.

1 komentarų

ss

kuo greiciau tik,nax tas jusu android,lavonas visiskas,kaip windows lopita perlopita operacine,pataisimam galo nesimato,bugu milionas,kiaura kaip retis,lagina belekaip

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas