Istorinis žingsnis Europos automobilių rinkoje: kinai atgabeno sprendimą, kurio europiečiai dar nebuvo matę – tai keičia viską

Arnas Balčiūnas

2023-04-22, 14:54

8 komentarai (-ų)

Norint suprasti, kokiu tempu evoliucionuoja transporto sektorius, užtenka pažiūrėti, kas buvo prieš dešimtmetį. 2012-aisiais įsibėgėjant elektrifikacijai, per metus visose pasaulio rinkose buvo parduota maždaug 130 tūkst. elektromobilių. Dabar toks pat baterijoje sukaupta energija varomų automobilių kiekis išgraibstomas per savaitę.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Istorinis žingsnis Europos automobilių rinkoje: kinai atgabeno sprendimą, kurio europiečiai dar nebuvo matę – tai keičia viską

Šiuos pokyčius labiausiai paskatino siekis mažinti poveikį aplinkai ir užtikrinti nulinę anglies junginių taršą – Europos Komisija paskelbė planą iki 2035 m. uždrausti prekybą naujomis vidaus degimo variklius turinčiomis transporto priemonėmis.

Tačiau tuo pat metu įtakos turėjo ir pačių automobilių gamintojų rodoma iniciatyva. Niekam ne paslaptis, jog bene didžiausia elektromobilių problema – baterijos įkrovimo laikas. Kai kurie gamintojai jau turi tam sprendimą, kuris yra populiarus Kinijoje, o dabar jis atvyksta ir į Europą.

Kinijos automobilių bendrovė NIO atidarė pirmąją Europoje „Power Swap Station“ stotelę, kuri savo duris atvėrė Danijoje. Pagrindinis šios stotelės tikslas – leisti elektromobilių savininkams atvykti ir pasikeisti savo transporto priemonės bateriją, kas leis ir toliau sėkmingai tęsti kelionę.

Pirmoji Europoje įrengta „Power Swap Station“ stotelė yra Slagelse, maždaug už 100 km į pietvakarius nuo Kopenhagos, šalia E20 greitkelio. Tai, kad NIO šią keitimo stotį įrengė šalia greitkelio Slagelse, buvo strategiškai svarbu, nes, kaip teigia elektromobilių gamintojas, ji yra penkių skirtingų Europos šalių centre, o tarp šių šalių - Danija , Švedija, Norvegija, Vokietija ir Nyderlandai.

Skelbiama, jog tokios stotelės aprūpintos automatiniu veikimu ir vienintelis dalykas, kurį reikia padaryti vairuotojui – įvažiuoti į specialią patalpą. Tuomet, automobilis yra pakeliamas, išmontuojama išsikrovusi jo baterija, kuri iškart pakeičiama į naują, pilnai įkrautą.

„Power Swap Station“ stotelėje procedūra užtrunka vos penkias minutes, kas yra gerokai trumpiau nei pilnas elektromobilio baterijos įkrovimas. Kinijos bendrovė dar šiemet planuoja atidaryti daugiau nei 100 tokių stočių visoje Europoje.

8 komentarų

jonas

jei ne kinija daug ko neturėtume buityje statyboje ir t.t. o politikieriams tik priešų ieškojimas jei ne pagal jų dŭdelę, o jankiams nepatinka kad kinai gudresni.

Juozas

Nors lietuviai labiau nei visas pasaulis kovoja už tarša, bet Landzbergio pradės karas su Kinija ustum elektromobilius į paribį...

Eilinis žmogus

Neparašė kokia tokios paslaugos kaina? Ir ar kada nors tokios technologijos gali pasiekti Lietuvą, ypač esant tokiems draugiškiems santykiams su Kinija?

LT

Automobilis parduodamas su baterija ir be baterijos,baterijai yra taikomas mėn mokestis( abonementas)

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas