Kinijos automobilių gamintojai ieško būdų išvengti papildomų mokesčių: dar viena bendrovė planuoja atidaryti gamyklą Europoje, ji gali iškilti visai netoli Lietuvos

Lina Snarskienė

2024-09-18, 10:55

0 komentarų

Europos Komisija nustatė, kad Kinijos elektromobilių gamintojų gaunamos subsidijos iškreipia konkurencines sąlygas ir pamažu žlugdo vietos gamybą. Dėl šios priežasties buvo nuspręsta taikyti papildomus mokesčius, kol vyksta derybos su Kinijos valdžios institucijomis.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Kinijos automobilių gamintojai ieško būdų išvengti papildomų mokesčių: dar viena bendrovė planuoja atidaryti gamyklą Europoje, ji gali iškilti visai netoli Lietuvos

Kinijos automobilių gamintoja „Geely“ žvalgosi vietų gamyklai Europoje, tačiau nėra visiškai įsipareigojusi kurti gamybą regione, sakė bendrovės vadovai. Vyksta „Geely“ ir Lenkijos derybos dėl bendros elektromobilių gamyklos šioje šalyje, kuri padėtų kompensuoti ES tarifų padidėjimą.

„Kol kas tai dar nėra 100 proc. užtikrinta“, – sakė „Geely Auto Group“, vieno iš „Zhejiang Geely Holding Group“ prekės ženklų, viceprezidentas Li Chuanhai, paklaustas, ar automobilių gamintojas statys gamyklą regione.

Tarp Kinijos elektromobilių gamintojos ir naujosios Lenkijos vyriausybės vyksta derybos dėl bendros elektrinių transporto priemonių gamyklos šalyje, tačiau šių metų pradžioje oficialūs atstovai teigė, kad „Geely“ nelaiko idealia partnere.

„Turime daug galimybių“, – rugsėjo 11 dieną sakė Li, paklaustas apie derybas, tačiau atsisakė detalizuoti informaciją.

„Geely“ yra antras pagal pardavimus Kinijos automobilių gamintojas, kurį praėjusiais metais aplenkė tik BYD. Jai priklauso „Volvo Cars“, ji turi bendrą įmonę su „Renault“ ir „Aston Martin“ bei „Mercedes-Benz“ akcijų paketus.

Rugsėjo 11 dieną bendrovė atidarė bazę Frankfurte, kurioje planuoja išbandyti 13 vadinamųjų naujosios energijos transporto priemonių (Kinijos automobilių rinkoje taip vadinami hibridiniai, baterijomis varomi ir vandeniliu varomi automobiliai), kad įvertintų jų veikimą ir atitiktį Europos sertifikavimo standartams.

„Geely“ prisijungia prie vis daugiau Kinijos automobilių gamintojų, įskaitant „Chery“ ir „Great Wall Motor“, planuojančių steigti vietines gamyklas Europoje, nes Europos Komisija pateikė planus sugriežtinti prekybą iš Kinijos importuojamiems elektra varomiems automobiliams, įskaitant iki 35,3 proc. tarifus, dėl kurių šiuo metu vyksta derybos su Pekinu.

Nicolas Appelgrenas, „Geely“ priklausančio prekės ženklo „Lynk & Co“ generalinis direktorius Europai, sakė, kad gamintojas žvalgosi vietų visame regione.

„Lynk & Co“, kuri šiuo metu Europoje parduoda tik vieną hibridinį modelį, spalio mėnesį Italijoje pristatys Kinijoje pagamintą akumuliatorinį elektromobilį, tačiau kitą akumuliatorinį elektromobilį planuoja gaminti Europoje, sakė N. Appelgrenas ir pridūrė, kad konkrečių terminų dar nėra.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas