Kinų kuriami automobiliai nustebins net ir visko mačiusius: netrukus debiutuos neįtikėtinai pigus mažylis, aprūpintas išskirtiniais sprendimais

Išgirdus žodį „elektromobilis”, daugeliui į galvą akimirksniu šauna „Tesla” - daugybė naujausių technologijų, autonominio vairavimo galimybės, beprotiški akceleracijos rezultatai ir, žinoma, „Mercedes” ar „BMW” flagmanams prilygstanti kaina. Tačiau Kinijoje elektromobilio terminas pamažu įgauna kitokį vaizdą, o tai tik dar kartą iliustruoja naujausias jų šedevras.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Kinų kuriami automobiliai nustebins net ir visko mačiusius: netrukus debiutuos neįtikėtinai pigus mažylis, aprūpintas išskirtiniais sprendimais

Automobilių gamintojas MG, kurį dabar valdo Kinijos milžinė „SAIC Motor“, ruošiasi oficialiai pristatyti naująjį „MG Comet“ elektrinį automobilį, kuris nustebins ne tik mažu savo dydžiu, bet ir patrauklia kaina. Ir nors ši naujiena dar nėra pristatyta oficialiai, tačiau jau dabar yra žinomos pagrindinės naujojo modelio savybės.

Naujasis „MG Comet“ sukurtas naudojant GSEV platformą, kuri skirta nedideliems elektriniams automobiliams. Šis nedidelis keturvietis elektromobilis turėtų puikus įrankis judriuose miestuose. MG tikisi, kad jaunesnius pirkėjus sudomins ekologiški automobilio rodikliai ir gerokai mažesnės eksploatavimo išlaidos nei benzinu ar dyzelinu varomų analogų.

Beveik 3 metrų ilgio dviejų durų elektromobilio apsisukimo spindulys yra vos 4,2 metro. Neoficialiais duomenimis, šis elektromobilis bus aprūpintas 17,3 kWh talpos akumuliatoriumi, o jis maitina vieną elektros variklį, kurio galia yra 30,8 kW. Šis mažytis variklis sugeba išvystyti gana solidų 110 Nm sukimo momentą, dėl kurio „Comet“ turėtų pateisinti savo pavadinimą.

„MG Comet“ su vienu įkrovimu turėtų įveikti maždaug 230 kilometrų, kas turėtų būti pakankama keliaujant miesto ribose. Maksimalus automobilio greitis gali siekti 100 km/h, o gamintojas pasiūlys ir tris skirtingus greičio režimus – ekonomišką, įprastinį bei sportinį. Nors šis elektromobilis išsiskiria ne tik savo mažu dydžiu, bet ir žema kaina, tačiau jo interjeras gali ir nustebinti.

Naujojo MG elektromobilio priekinėje panelėje turi 10,25 colių įstrižainės ekraną, o automobilį galima valdyti ir pasitelkiant išmaniesiems telefonams skirtą programėlę. Tai suteiks galimybę pašildyti transporto priemonės saloną prieš keliones žiemos metu ir pan. Bazinės komplektacijos sąraše puikuojasi ABS, padangų slėgio stebėjimo sistemos ir galiniai atstumo jutikliai. Spaudai pateiktose nuotraukose taip pat matomi elektriniai langai ir stereo garso aparatūra, tačiau visa tai yra papildomos įrangos dalis.

Pranešama, jog ši MG naujiena kainuos maždaug 11,1 tūkst. eurų, o pirkėjai galės pasirinkti iš trijų skirtingų spalvinių opcijų – juodos, sidabrinės ir baltos. Negana to, bus pasiūlytos ir dvi specialios versijos, kurios naudos dviejų spalvų kombinacijas – tai baltas arba žalias modelis.

2 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas