Laukia prabangus elektromobilis? „Rolls-Royce“ variantas pasiūlys „BMW i7“ variklį ir milžinišką bateriją

BMW

Paulius Černiauskas

2021-01-20, 12:30 (atnaujinta 2022-12-18, 13:50)

0 komentarų
Laukia prabangus elektromobilis? „Rolls-Royce“ variantas pasiūlys „BMW i7“ variklį ir milžinišką bateriją

Automobilių rinkoje kasmet daugėja ne tik naujų elektrinių modelių, tačiau ir vis daugiau gamintojų prisijungia į kovą, dėl vietos šiame segmente. Kaip teigia vienas didžiausių Didžiosios Britanijos portalų, rašančių apie automobilius, autocar.co.uk, prabangių automobilių gamintojas „Rolls-Royce“ ruošiasi išleisti ir savo variantą, visiškai naujo modelio elektromobilį.

Kol kas „Rolls-Royce“ nepateikė jokių oficialių pareiškimų ar pranešimų apie elektromobilio išleidimą, tačiau autocar.co.uk mano, kad yra daugybė įrodymų, patvirtinančių, kad toks projektas yra vykdomas. Didžiosios Britanijos portalas neseniai gavo informacijos apie visiškai elektrinio „Phantom“ prototipo bandymus Vokietijoje, motininėje BMW gamykloje, įsikūrusioje Miunchene. Nors šis prototipas iš esmės yra „Phantom“, paverstas elektros energija varomu bandymų automobiliu, vis dėlto šaltinio pranešime teigiama, jog tai bus unikalus modelis. Jo plėtra yra siejama su būsimu prabangiu sedanu „BMW i7“, su kuriuo jis dalinsis savo elektriniais varikliais, tačiau vis dar nėra aišku, ar bus panaudoti tie patys akumuliatoriai, kuriuose naudojami „Samsung SDI“ tiekiami elementai, teigia jų kūrime dalyvavę inžinieriai.

Praėjusių metų pabaigoje BMW, Vokietijos patentų biure, užregistravo pavadinimą „Silent Shadow“. Taip vadinamas ir nuo 1965 m. iki 1980 m. leistas iki šiol geriausiai parduodamas „Rolls-Royce“ markės automobilis. Važiuoklės ypatumai kol kas nėra žinomi, tačiau inžinierių teigimu, „Rolls-Royce" sukūrė tiek galiniais, tiek visais ratais varomus modelius, kuriuos suks didesnis nei 100 kWh galios variklis. Nepriklausomai nuo numatomo 3 tonų automobilio svorio, pilnai įkrautas modelis turėtų įveikti mažiausiai 500 kilometrų atstumą.

Naujojo elektrinio modelio atsiradimas - neišvengiamas „Rolls-Royce“ posūkis į ekologiškesnę pusę, atsisakant tradicinio V12 variklio, dėl vis griežtėjančio išmetamųjų teršalų taisyklių reguliavimo. Apie tikslią elektromobilio išleidimo ar pristatymo datą kolkas duomenų nėra.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas