„Lotus“ ketina mesti iššūkį JAV elektromobilių milžinei: Europoje pasirodys itin galingos įkrovimo stotelės, kurios pasiūlys rekordinę įkrovimo spartą

Lukas Snarskis

2023-11-30, 12:27

0 komentarų

Elektrinių automobilių populiarumas auga. Daugelis bendrovių gamina vis daugiau būtent tokiais varikliais aprūpintų transporto priemonių, o kai kuriose šalyse jų populiarumas – itin didelis. Tačiau viena iš didžiausių problemų – prasta įkrovimo infrastruktūra.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Lotus“ ketina mesti iššūkį JAV elektromobilių milžinei: Europoje pasirodys itin galingos įkrovimo stotelės, kurios pasiūlys rekordinę įkrovimo spartą

Kinijos kompanijos „Geely“ valdomas prekinis ženklas „Lotus“ pristatė naujas 450 kW įkrovimo stotelės, kurios jau nuo antrojo 2024 metų ketvirčio bus prieinamos elektromobilių turėtojams Jungtinėje Karalystėje ir visoje Europoje. Šios stotelės yra specialiai sukurtos naudoti įvairiose įkrovimo vietose, stovėjimo aikštelėse ar prekybos vietose, tačiau neskirtos buitiniam naudojimui.

Skelbiama, jog naujosios „Lotus“ įkrovimo stotelės bus skirtos ne tik šios kompanijos automobiliams ir jomis galės naudotis daugelis elektromobilių savininkų. Sparčiausią įkrovimo spartą galės pasiekti tie modeliai, kurie sukurti naudojant 800 V platformą, o tokiu atveju vos per 5 minutes bus galima įkrauti tiek baterijos, jog pavyktų įveikti maždaug 129 kilometrus. Verta pastebėti, kad tokių rezultatų negali pasiūlyti net ir „Tesla“.

„Tesla Superchargers“ per 5 minutes gali įkrauti tiek baterijos, jog elektromobilis įveiktų maždaug 121 kilometrą. Negana to, „Lotus“ įkrovimo stotelės galės įkrauti jūsų automobilio bateriją nuo 10 iki 80 proc. vos per 20 minučių. Kad būtų galima pasiekti tokį įspūdingą įkrovimo greitį, čia naudojama technologija, kuri per įkrovimo jungtį praleidžia aušinimo skystį, kad sumažintų šilumą ir neatsiliktų nuo įkrovimo poreikio.

„Lotus“ atstovai įsitikinę, kad tai yra ateities technologija, leidžianti toje pačioje stotelėje įkrauti keturis automobilius. Šiuo metu veikiančiuose greitojo įkrovimo įrenginiuose paprastai galima įkrauti tik du elektrinius modelius. Pažymima, jog tai yra bendrovės strateginio plano „Vision80“ dalis, o to tikslas – iki 2028 metų, kuomet bus minimas kompanijos aštuoniasdešimtmetis, tapti vienu iš elektromobilių rinkos lyderių.

„Lotus“ tikisi, jog šios įkrovimo stotelės sulauks didelio populiarumo Europoje ir prisidės prie nuolat augančių elektromobilių pardavimų. Jungtinėje Karalystėje atliktas tyrimas rodo, jog būtent įkrovimo stotelių infrastruktūra yra viena iš priežasčių, kodėl pirkėjai renkasi kitokio tipo transporto priemones, o ne elektrinius modelius.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas