Lyg feniksas iš pelenų: legendinis amerikiečių elektromobilis sugrįžta, pasiūlys atnaujintas baterijas

Lukas Snarskis

2023-07-13, 08:40

0 komentarų

Lyg feniksas iš pelenų, narsusis „Chevy Bolt“ yra pasirengęs stilingai sugrįžti. GM generalinė direktorė Mary Barra neseniai dalyvavo interviu NPR tinklalaidėje, kur buvo išsamiai kalbama apie „Bolt“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Lyg feniksas iš pelenų: legendinis amerikiečių elektromobilis sugrįžta, pasiūlys atnaujintas baterijas

Nepabėgsi nuo fakto, kad „Bolt“ yra pigiausias elektromobilis JAV rinkoje – jo kaina prasideda nuo 24 700 € dar nepritaikius jokių paskatų, o jei tik GM galėtų pakankamai greitai pagaminti pakankamą kiekį, jis taip pat būtų buvęs populiariausia ETP.

Tačiau problema visada ta pati – pinigai. Nors „Bolt“ nusipirkti gali būti nebrangu, GM iš jo neuždirbo pinigų dėl brangių antrosios kartos baterijų. Dėl šių akumuliatorių 2021 m. buvo atliktas didelis atšaukimas, o vėliau gamyba buvo sustabdyta beveik metams – tai paveikė 142 000 transporto priemonių.

Abi „Bolt“ versijos – standartinė ir šiek tiek didesnė EUV – turėjo tą patį 65 kWh baterijų bloką. Jis buvo pakankamai geras, kad EPA įvertinimas būtų 398 km didesniam modeliui ir 417 km standartiniam „Bolt“. Neblogas rezultatas už mažiau nei 28 000 € kainuojantį elektromobilį. Tačiau abiejuose modeliuose naudojamos technologijos siekia 2016 m., o 7 metai elektromobilių technologijoje yra daug laiko.

Nors atrodė, kad visi tikėjosi, kad naujasis „Chevy Equinox EV“ užims „Bolt“ poziciją, panašu, kad patys GM turi kitokius planus. „Equinox“ sukurtas naudojant „Ultium“ technologiją, kuri, pasak GM, leidžia sutaupyti 40 % vien tik baterijų gamybos sąnaudose. 28 000 € kainuojantis elektrinis visureigis prekybos salonuose pasirodys kitų metų pradžioje, tačiau tai nebus pats mažiausias GM elektromobilis.

Mary Barra pasakė, kad GM svarsto galimybę „Bolt“ modeliuose naudoti „Ultium“ baterijų technologiją, kuri padėtų juos gaminti daug pigiau. Tai reikštų antrą gyvybę ir galbūt dar mažesnes „Bolt“ kainas. Bendrovė supranta, kad bėgant metams „Bolt“ sukaupė stiprią gerbėjų bazę ir jos atsisakymas atrodo kaip prasta idėja.

„Chevy Bolt“ gamyba eina į pabaigą ir abiejų modelių surinkimas šiais metais bus sustabdytas. 4,1 m hečbeką varo priekyje įrengtas 150 kW (200 AG) elektros variklis. 360 Nm sukimo momento pakanka, kad jis nuo 0 iki 97 km/h įsibėgėtų vos per 6,5 sekundės, todėl vairuoti automobilį tikrai smagu. Didesnė EUV versija turi tą pačią jėgos pavarą ir yra tik 0,5 sekundės lėtesnė, tačiau tai kompensuojama didesne erdve salono viduje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas