„Nio“ oficialiai pristatė naująjį „ES6“ elektromobilį: pigiausias bendrovės automobilis turės keletą skirtingų versijų, viena jų – nustebins nuvažiuojamu atstumu

Lukas Snarskis

2023-05-27, 17:00

1 komentaras

Šanchajaus automobilių parodoje visuomenei buvo pademonstruotas naujasis „Nio ES6“, kuris sulaukė labai šilto publikos sutikimo. Tuo metu bendrovė neatskleidė oficialios pristatymo datos ir nekalbėjo apie naujojo elektrinio visureigio kainas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Nio“ oficialiai pristatė naująjį „ES6“ elektromobilį: pigiausias bendrovės automobilis turės keletą skirtingų versijų, viena jų – nustebins nuvažiuojamu atstumu

Prieš keletą dienų, Kinijoje jau prasidėjo naujojo „Nio“ elektromobilio prekyba. „Nio ES6“ turi tris baterijų konfigūracijas, iš kurių dvi bus prieinamos iš karto. Su 75 kWh akumuliatoriumi galima nuvažiuoti iki 490 kilometrų, o su 100 kWh – 625 km.

„Nio“ liepos mėnesį išleis 150 kWh kieto būvio baterijomis aprūpintą modelį, kuris galės nuvažiuoti iki 930 kilometrų. Skelbiama, jog pirkėjai gali rinktis „Nio ES6“ su akumuliatoriumi arba „Nio Baas“ baterijos keitimo paslaugą už mažesnę kainą.

Pranešama, kad įprastinį „Nio ES6“ elektromobilio kaina sieks maždaug 44,4 tūkst. eurų. Už šią kainą bus galima įsigyti mažiausios talpos baterija aprūpintą modelį. 100 kWh akumuliatoriumi aprūpintas variantas bus siūlomas už maždaug 56 tūkst. eurų.

„Nio ES6“ sukurtas remiantis nauja EV 2.0 platforma, kuri gerokai patobulina ankstesnes technologijas. Nors ES6 bus pigiausias „Nio“ elektromobilis rinkoje, bendrovė atsisako įsitraukti į vykstančias kainų mažinimo kampanijas ir tvirtai laikosi savo kainodaros. Generalinis direktorius pakartojo bendrovės poziciją ir atsisakė būti įtrauktas į kainų karą.

„Nio ES6“ turi 400 kW galios variklį su visais varomaisiais ratais ir gali įsibėgėti nuo 0 iki 100 km/h per 4,5 s. Tačiau jis taip pat efektyviai stabdo dėl „Nio“ sukurtų 4 stūmoklių suportų – nuo 100 km/h sustabdoma vos per 34,5 metro. Visureigis turi „Nio“ trečios kartos nuolatinio slopinimo valdymo sistemą.

„Nio“ transporto priemonių grožis yra 10 metų garantija be jokių ridos apribojimų, o ES6 kartu su tuo dar gauna 6 nemokamus mėnesinius baterijų keitimus, taip pat suteikiamas nemokamas interneto ryšys visam laikui. Prie to pridėjus platų „Nio“ baterijų keitimo stočių tinklą visoje Kinijoje, ES6 pradeda atrodyti kaip labai patrauklus pasirinkimas.

Naujasis „Nio ES6“ elektromobilis turėtų pasirodyti ir Europoje, tačiau čia jis bus parduodamas kiek kitokiu pavadinimu. Skelbiama, jog Europoje šis modelis bus žymimas kaip „Nio EL6“.

1 komentarų

Sunny

Lietuvai Nio turėti negresia. Konservatoriai pažeidė valstybinę sutartį su Kinija. Keista kad dar cenzūra straipsnį praleido?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas