Padangų gamintojas pasitelks išmanius sprendimus: gali padėti išspręsti daugelį iššūkių

Pranešimas spaudai

2021-07-09, 07:45

0 komentarų
Padangų gamintojas pasitelks išmanius sprendimus: gali padėti išspręsti daugelį iššūkių

Padangų gamintoja „Goodyear“ pristato pirmąjį išmanųjį padangų sprendimą komercinių automobilių parkams – „Goodyear SightLine“. Ši nauja technologija užtikrins sklandų, saugų ir patikimą lengvųjų krovininių automobilių važiavimą.

Planuojama, jog „Goodyear SightLine“ technologija netrukus galės pasinaudoti ir originalią „Goodyear“ įrangą turintys automobiliai bei pervežimo paslaugų teikėjai.

Šiaurės Amerikos ir Europos rinkose pristatyta „Goodyear SightLine“ sukurta naudojant jutiklius, kurie debesų kompiuterijos pagrindu veikiančių algoritmų pagalba perduoda informaciją mobiliajai programėlei ir tokiu būdu esamuoju laiku palaiko ryšį tarp transporto priemonės ir automobilių parko operatoriaus.

„Goodyear“ patentuotos nuspėjamos priežiūros technologijos gali padėti spręsti daugelį iššūkių, su kuriais šiandien susiduria vairuotojai ir automobilių parkų vadovai. Jie leidžia sumažinti prastovų laiką, stebėti padangų slėgį bei nusidėvėjimą – tokiu būdu užtikrinamas saugus ir optimalus važiavimas.

„Panašiai kaip išmanieji laikrodžiai, sekantys gyvybines organizmo funkcijas, išmanusis padangų sprendimas „Goodyear SightLine“ stebi padangų būklę, – sako Chris Helsel, vyriausiasis technologas ir vyresnysis viceprezidentas. – Nauja technologija leidžia lengvai stebėti padangų naudojimo procesą ir pateikia įžvalgas, taip suteikdama informaciją, kada padangas reikia tvarkyti arba pakeisti.“

Tikrindama „Goodyear SightLine“ padangų sprendimus ir atlikdama naujus bandymus, „Goodyear“ sukaupė milijardų nuvažiuotų kilometrų duomenis – tai padeda vystyti ateities technologijas, kurių dėka išmanūs duomenys apie padangų būklę bus gaunami tiesiogiai. Iki 2027 metų „Goodyear“ įmonė išsikėlė tikslą įdiegti išmanųjį padangų sprendimą visuose naujuose gaminiuose.

Ateityje „Goodyear SightLine“ technologija teiks ne tik duomenis apie padangas, bet ir informaciją apie kelio sąlygas. Pirmieji bandymai parodė, jog „Goodyear SightLine“ technologijos integracija į transporto priemonės kontrolės sistemą gali sumažinti stabdymo kelią iki 30 %.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas