Papildomai tarifai Kinijoje pagamintiems elektromobiliams kelia vis didesnes aistras: svarstoma galimybė juos sumažinti kai kuriems modeliams, tai liečia vokiečių gamintojus

Tomas Eidukevičius

2024-07-21, 16:35 (atnaujinta 2024-08-07, 10:07)

0 komentarų

Europos Komisija nustatė, kad Kinijos elektromobilių gamintojų gaunamos subsidijos iškreipia konkurencines sąlygas ir pamažu žlugdo vietos gamybą. Dėl šios priežasties buvo nuspręsta taikyti papildomus mokesčius, kol vyksta derybos su Kinijos valdžios institucijomis.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Papildomai tarifai Kinijoje pagamintiems elektromobiliams kelia vis didesnes aistras: svarstoma galimybė juos sumažinti kai kuriems modeliams, tai liečia vokiečių gamintojus

Europos Komisija išreiškė norą potencialiai sumažinti importo tarifus Kinijoje pagamintoms „Volkswagen“ ir BMW elektra varomoms transporto priemonėms. Tai gali turėti didelį poveikį Europos elektromobilių rinkai ir pakeisti regiono ir Kinijos gamintojų tarpusavio santykių dinamiką.

Pagal dabartinį pasiūlymą iš Kinijos importuojamiems elektra varomiems automobiliams būtų taikomi iki 37,6 proc. muitai. Tačiau Komisija svarsto galimybę „Volkswagen“ ir BMW priskirti bendradarbiaujančioms bendrovėms, todėl joms būtų taikomas mažesnis tarifas, siekiantis 20,8 proc.

Skelbiama, kad tai būtų taikoma tokiems modeliams, kaip Kinijoje pagamintiems „BMW iX3“ arba „Mini Cooper E“, taip pat „Volkswagen Group“ Anhui gamykloje pagamintam „Cupra Tavascan“.

Galima Briuselio nuolaida yra atsakas į Europos automobilių gamintojų, gaminančių transporto priemones Kinijoje ir importuojančių juos į Europą, susirūpinimą. Vokietijos pramonė ganėtinai garsiai pasisakė prieš muitus, baimindamasi atsakomųjų veiksmų iš Kinijos, kuri yra itin svarbi rinka vokiečių bendrovėms.

Sprendimas potencialiai sumažinti tarifus „Volkswagen“ ir BMW laikomas strateginiu žingsniu siekiant subalansuoti Europos gamintojų interesus ir kartu spręsti susirūpinimą dėl Kinijos elektromobilių konkurencijos. Bendrovė „Tesla“ taip pat paprašė nustatyti atskirą tarifų normą iš Šanchajaus gamyklos į Europą eksportuojamam automobiliui „Model 3“.

Europos Komisija iki rudens turi priimti galutinį sprendimą dėl tarifų, kuris šiuo metu yra preliminarus. Šiuo metu Komisija nagrinėja bendrovių, kurios tyrimo metu Kinijoje negamino akumuliatorinių elektromobilių, prašymus ir galutinį vertinimą atliks vėliau.

Reikės palaukti ir pažiūrėti, kaip galutinis sprendimas dėl tarifų paveiks konkurencinę aplinką ir bendrą Europos elektromobilių rinkos augimą, tačiau neabejotina, kad šis įvykis turi didžiulį potencialą daryti įtaką tiek Europos, tiek Kinijos automobilių gamintojų strategijoms.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas